tag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post3915546428484848066..comments2023-08-19T11:38:49.405+03:00Comments on Vuoden mutsi: Mikä on teidän maanne makaronilaatikko?Katjahttp://www.blogger.com/profile/12413157400445433136noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-86278367404296663542014-03-24T11:14:39.774+02:002014-03-24T11:14:39.774+02:00Siis joo! :D Ei kuulemma ollut käynyt mielessäkään...Siis joo! :D Ei kuulemma ollut käynyt mielessäkään. Perheen isä söi joskus graavilohta mut muut eivät koskaan olleet maistaneet raakana tai kypsänä. Kaikkia vaaleita kaloja kyllä pisteltiin poskeen useammankin kerran viikossa, mä luulen että toi oli rahakysymys. Aika halpaa ja höttöä ruokaa syötiin, ja sitäkin vaan päivällisellä. Lounaat oli leipää hillolla tai grillattua leipää juustolla. Annenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-71631094679685931052014-03-22T11:26:34.592+02:002014-03-22T11:26:34.592+02:00Heippa ja kiitos kaikille maailmojen makaronilaati...Heippa ja kiitos kaikille maailmojen makaronilaatikko-listaukseen osallistujille! Haluamme palkita Vuoden mutsi 2 -kirjalla itävaltalaiset knöödelit eli leivänmuruista tehdyt pallerot. Kätsy tapa käyttää kuivuneet leivänkannikat ja plussaa myös hauskasta nimestä. <br /><br />Annu Itävällasta, lähetä (satu ät suomi piste is) osoitetietosi, niin laitamme kirjan tulemaan! Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-45251544376278483922014-03-22T11:22:07.982+02:002014-03-22T11:22:07.982+02:00Siis ikinä syöneet lohta? whaat... :)Siis ikinä syöneet lohta? whaat... :)Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-67343643204336387202014-03-20T19:18:37.229+02:002014-03-20T19:18:37.229+02:00Täällä ihan innoissani ja mielenkiinnosta hytisten...Täällä ihan innoissani ja mielenkiinnosta hytisten selaan kommentteja alaspäin. Kiitos hyvästä aiheesta!<br /><br />TaruAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-33270756411492916072014-03-15T10:45:32.152+02:002014-03-15T10:45:32.152+02:00Täällä Etelä-Saksassa Schwabenissa makaronilaatikk...Täällä Etelä-Saksassa Schwabenissa makaronilaatikko on Käsespätzle. Munamakaronia ja juustoraastetta ladotaan laatikkoon kerroksittain ja päälle sipulia. Sipulille on kaksikoulukuntaa, joko se on pehmeää ja öljyistä mössöä tai sitten rapeaksi paistettua sipulirouhetta. Spätzlet tehdään mieluiten itse, mutta kiireessä ja kotiväelle voi tarjoilla myös kaupan valmismakaronista tehtyä laatikkoa. Jos lapsilta kysytään, niin ehdoton suosikkiruoka, joka uppoaa jokaiseen on ranskalaiset ja Schnitzel, mutta kyllä juustomakaroni on enemmän silti verrattavissa makaronilaatikon asemaan. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-28128050552129298782014-03-14T22:23:30.456+02:002014-03-14T22:23:30.456+02:00Venäjällä se on ehdottomasti pelmenit! Venäjällä se on ehdottomasti pelmenit! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-21284539887480378252014-03-13T09:17:58.979+02:002014-03-13T09:17:58.979+02:00Tähän haluisin lisätä Kamerunin puolesta kehitysma...Tähän haluisin lisätä Kamerunin puolesta kehitysmaana, että perusruoka on todella ravitsevaa. Ruokaa syödään harvemmin, useat menee yhdellä tai kahdella VALTAVALLA annoksella päivän läpi, välipalana voi olla keitettyjä pähkinöitä tai hedelmiä kadulta ostettuna. Ja yhtälailla hiilihydraattipitoinen puoli kasvaa mitä köyhemmille tai kuivemmille alueille mennään. Mutta siis herran jestas mistä ne ruoat koostuu, etenkin palkokasveja ja siemeniä käytetään paljon blendattuna kastikkeiden pohjana, sekä kaikenlaisia lehtiä. Eli itsessään ruoka on todella ravitsevaa ja poimittavissa naapurin pellolta :D.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-56461033934159655782014-03-12T14:15:10.276+02:002014-03-12T14:15:10.276+02:00Joo, ne on hyviä, jos ne on tehty hyvin. Sellainen...Joo, ne on hyviä, jos ne on tehty hyvin. Sellainen peruspallero keitetään yleensä ihan suolavedessä tai sitten lihaliemessä. Jos teet sellaisen juustoversion, niin sen palleron lätistää ja paistaa pannulla voissa, niin saa rapsakan kuoren. <br /><br />Tässä löysin englanninkielisen pinaattiknöödelin reseptin. Tarjoiluun valmiin knöödelin päälle sopii sula voi ja parmesanlastuja, slrups!:<br />http://www.hotel-patriarch.com/en/gourmet/recipes/spinach-dumplings-spinatknoedel.html<br /><br />Jos saksaksi taipuu, niin reseptejä löytyy paljon spinatknödel, kaspressknödel, speckknödel, ja semmelknödel -googeltuksilla. Luulisin, että tuota semmelknödelin reseptiä on helppo lähteä soveltamaan näillä jääkaapin yksinäisillä sankareilla. :)<br /><br />-AnnuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-57391786706630917692014-03-12T14:14:12.711+02:002014-03-12T14:14:12.711+02:00Mä ajattelin Islannissa au pairina ollessa, että t...Mä ajattelin Islannissa au pairina ollessa, että toki kaikki lapset tykää makaronilaatikosta. What's not to like?<br /><br />Mutta, mutta... Sen ainoan kerran kun tein perheelle makaronilaatikkoa, aikuiset kyllä reippaasti söivät mutta lapset väänsivät itkua nieleskellessään sitä ne pakolliset pari haarukallista :D Oli kuulemma ihan kamalan pahaa. Hämmentävää.<br /><br />Toinen mistä hämmennyin oli se, kun tein ruoaksi uunilohta (okei ei ollut lohta kaupassa niin ostettiin bleikjaa) niin perhe ihan tosissaan kertoi etteivät he KOSKAAN olleet syöneet sen paremmin tuota bleikjaa kuin LOHTA, siis ikinä! :D Tää ruoka oli onneks menestys ja perheen tyttö pyysi mua antamaan äidille reseptin että voisivat syödä uunikalaa myös mun lähdön jälkeen :)Annenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-5214931103862343352014-03-12T13:46:31.561+02:002014-03-12T13:46:31.561+02:00Mä olisin arvannut suomalaisissa ja islantilaissa ...Mä olisin arvannut suomalaisissa ja islantilaissa kiinalaisissa aterioidun perusteella paistettua munariisiä - mutta tämä kuulostaa itse asiassa paljon paremmalta. Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-41500519929603771422014-03-12T13:45:02.118+02:002014-03-12T13:45:02.118+02:00Musta on jännää, että fish&chips ei ole rantau...Musta on jännää, että fish&chips ei ole rantautunut isolla ryminällä Islantiin. Täällä syödään kuitenkin hitosti roskaruokaa (mutta hampurilaisia) ja kalaakin nousee merestä tonneittain (mutta uppopaistoa ei juuri harrasteta).Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-40183247147707305902014-03-12T13:43:42.647+02:002014-03-12T13:43:42.647+02:00Mausteet ovat ainakin kohdallaan, kuulostaa herkul...Mausteet ovat ainakin kohdallaan, kuulostaa herkulliselta!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-82544339702513494092014-03-12T13:41:18.366+02:002014-03-12T13:41:18.366+02:00Jos pohjaan heittää muutakin kuin vehnäjauhoja, ni...Jos pohjaan heittää muutakin kuin vehnäjauhoja, niin itse asiassa pitsastakin saa aika terveellisen ruoan. Mutta kyllä mä silti eniten diggaan siitä vaaleasta pohjasta ;)Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-17641534386336994572014-03-12T13:40:02.966+02:002014-03-12T13:40:02.966+02:00Mä tajusin vasta joku aika sitten, että tortillasi...Mä tajusin vasta joku aika sitten, että tortillasipsejä voi itse asissa käyttää ruoanlaitossa raaka-aineena. NIistä saa kivasti potkua esim. mausteiseen jauhelihakastikkeeseen.Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-28120632983531609572014-03-12T13:38:33.856+02:002014-03-12T13:38:33.856+02:00Käydäänkö sielläkin keskustelua välipala-automaate...Käydäänkö sielläkin keskustelua välipala-automaateista?Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-21896990182283549272014-03-12T13:37:48.103+02:002014-03-12T13:37:48.103+02:00Niinpä. Ei niitä paikkoja loppujen lopuksi paljoa ...Niinpä. Ei niitä paikkoja loppujen lopuksi paljoa ole, missä voi marssia ruokakauppaan hakemaa sitä, mitä haluaa. Pula ruoasta on surullinen fakta, jota me yllin kyllin ruoan kanssa hifistelevät länkkärit eivät tule välttämättä edes miettineeksi. Minusta hyvä, että toit tämän näkökulman esiin!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-24836866078930433162014-03-12T13:34:37.862+02:002014-03-12T13:34:37.862+02:00Kookosriisi - kuulostaa ihan törkeän hyvältä!!Kookosriisi - kuulostaa ihan törkeän hyvältä!!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-13831890744008357582014-03-12T13:33:53.052+02:002014-03-12T13:33:53.052+02:00Turkkilainen keittiö on yksi mun suosikeista. Just...Turkkilainen keittiö on yksi mun suosikeista. Just esimerkiksi tuo linssien käyttö osataan siellä todella hyvin. Ei puhettakaan mistään vetisistä ja mauttomista kastikkeista.Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-30913957429403188402014-03-12T13:32:33.334+02:002014-03-12T13:32:33.334+02:00Viime kertaisella Amsterdamin reissulla sain aivan...Viime kertaisella Amsterdamin reissulla sain aivan tör-ke-än hyviä lettuja. Ruokaisia, mutta ei rasvaisia. Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-6309607352755527312014-03-12T12:38:31.314+02:002014-03-12T12:38:31.314+02:00Hyvä vinkki, kiitos Niina!Hyvä vinkki, kiitos Niina!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-89779811502816678592014-03-12T12:37:00.533+02:002014-03-12T12:37:00.533+02:00Mä muistan, kun mun sisko toi Mac&Cheese-paket...Mä muistan, kun mun sisko toi Mac&Cheese-paketteja jenkkituliaisina vaihtarivuotensa jälkeen. Tykkäsin!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-89795578052914388922014-03-12T12:34:34.387+02:002014-03-12T12:34:34.387+02:00Näitä on tosiaan kiinnostavaa lukea! Lomaillessa k...Näitä on tosiaan kiinnostavaa lukea! Lomaillessa kun tulee tutustuttua maiden ruokakulttuuriin aika eri tavalla. Harvemmin sitä Suomeenkaan tulevalle turistille ekana makaronilaatikkoa tarjotaan :)Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-29477489160266833282014-03-12T12:31:06.510+02:002014-03-12T12:31:06.510+02:00Ah, saksalaiset makkarat. Vähän eri tavalla valinn...Ah, saksalaiset makkarat. Vähän eri tavalla valinnanvaraa kuin täällä pohjoisessa...Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-80485872617016659852014-03-12T12:29:06.203+02:002014-03-12T12:29:06.203+02:00Mahtavaa, että linssikeitto kelpaa. Se ON hyvää.Mahtavaa, että linssikeitto kelpaa. Se ON hyvää.Satuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4799091527959515418.post-42025228478100242322014-03-12T12:28:32.717+02:002014-03-12T12:28:32.717+02:00Knöödeli - kuulostaa mainiolta tavalta käyttää hyv...Knöödeli - kuulostaa mainiolta tavalta käyttää hyväksi jääkaapista löytyviä puolikkaita kesäkurpitsoja ja juustonjämiä. Friteerataanko ne rasvassa vai keitetäänkö siis vedessä? Mulle tuli nälkä :DSatuhttps://www.blogger.com/profile/07628963392741369406noreply@blogger.com