Tietoa mainostajalle ›

4.2.13

Syntymäpäiväkakku

MuumimaailmastaLapsi täyttää tällä viikolla kolme vuotta. Juhlimme typistetyssä perhepiirissä; kutsumme sunnuntaikahville lähimmät ystävät ja maassa olevat lähisukulaiset. Lastenjuhlia kersa ei vielä osaa vaatia. (Ei se mitään. Marenkivaahtoa pääsee kaivelemaan ulos dvd-soittimesta tulevina vuosina.) Mutta kakku-konseptin se jo tajuaa. Koska olohuoneessamme ei järjestetä ensi sunnuntaina aasinhännän kiinnitystä tai hop lop -karnevaalia, lupasin täyttää minkä tahansa kakkutoiveen. Ajattelin, että hän toivoisi ehkä leppäkerttua tai kukkasta. Niinpä menin lupaamaan, että voi toivoa ihan mitää vaan.

Mä haluaisin sellaisen sinisen. Sellaisen Muumitalon. Ja sit muumeja pihalle.

Vedin happea sisään. Noh. Liitulakuista saa hattivatit, vaahtokarkeista muumit... Mutta miten mistään, mihin tulee munia, sokeria ja vehnäjauhoja voi saada kapean ja pyöreän, kakkulapion leikkauksesta siististi halkeavan asian?

Rakennusinsinöörit, arkkitehdit, leipuriammattilaiset hoi? Anyone?

Kuva: Flickr/Nina´H

24 kommenttia:

  1. Tee monta pientä kakkupohjaa ja niitä vaan kerroksiksi ja paloista väsäät katon. Kuistin kekseistä ja karkeista esim.
    Tekeehän ne barbikakkujakin :) Luovuus valloilleen, hyvä siitä tulee ja mies mukaan talkoisiin!!

    ps. muumihahmojahan on leikkeihin niin voihan ne tallustaa pihamaalla syötävien muumien sijaan?

    VastaaPoista
  2. Kuva kakusta tänne kunhan se on valmistunut!
    Täällä juhlitaan kahden viikon päästä 5v synttäreitä ja poika ilmoitti että tahtoo spider-man kakun.Ja tähä kakkuun ei tietenkään käy yksin kertainen spider-man kakku kuva.

    VastaaPoista
  3. Pistät vaan sen muumitalon seljälleen makaamaan niin hyvä tulee.

    VastaaPoista
  4. Mäkin ajatttelin että pitääkö sen muumitalon olla pystyssä vai käviskö sellainen makaava malli? Siihen makaavaanhan tarttis paistaa vaan pari kääretorttulevyä joista muokkais julkisivun ja katon. Sitten sinistä sokerimassaa päälle ja vähän suklaata kattoon, niin talo alkaa olla valmis!
    Viettäkää mukavat synttäribileet!

    VastaaPoista
  5. Herräisä, good luck!Sen verran kovankuuloinen haaste, että pistin Googleen "muumitalo + kakku" ja kyllä osumia tuli, tuo "lepäävä" malli ei tosiaan ehkä vaikuta mahdottomalta? Hyvä siitä varmasti tulee, onneksi 3-vuotiailla on hyvä mielikuvitus? ;)

    VastaaPoista
  6. Tuli myös mieleen makaava malli. Muumeille ihmettelevät ilmeet, niin se on siinä. Myrsky tuli ja vei, mutta onneksi sen voi syödä. Tai sitten matala muumitalo tasakatolla.

    VastaaPoista
  7. jee! hyvä idea! mitä jos ostat melko pienen kakkuvuoan ja sitten laitat muutamia kerroksia? ja tee sininen marsipaanikuorrutus, se varmaan pysyisi hyvin, ja sen katon voi väsätä punaisesta marsipaanista? Kinuskikissa tekee ihan mielettömiä kakkuja, katsoppas vaikka näistä inspiraatiota: http://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku?cat=/teemat/lapset/&v=1359984929641

    VastaaPoista
  8. Mä tekisin ihan tavallisen pyöreän täytekakun, jonka keskelle kääretortunpätkästä muumitalo. Siihen pihapiiriin sitten mahtuisi ne hahmot ja mahdollista muuta krääsää. Pyöreän kakun päälle vaikkapa vihreä kermavaahto ruohikoksi ja ovelle johtava hiekkatie keksinmuruista. Tai jos marsipaani maistuu, niin sen ruohon voisi tehdä myös vihreästä marsipaanista valkosipulinpuristimen läpi. Tai sitten valkoisesta kermavaahdosta luminen piha (ja sinne lumilyhtyjä Marianne-rakeista tms.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^tuosta minäkin selviäisin! Kiitos vinkistä! Miten sitä omat ajatukset jumittuivat metrin mittaiseen, korkeaan, halkaisijaltaan 30-senttiseen kakkuun.... ;)

      Poista
  9. Tein joskus linnakakun, jonka jokaisessa nurkassa oli kääretorttutorni. Eli tekisin paksun kääretortun, jonka päällystäisin sinisellä marsipaanilla. Katoksi päälle tötterövohveli nurinpäin. Sen päällystys punaisella marsipaanilla. Kääretortun sisään voi/kannattaa laittaa pari puista grillitikkua, niin pysyy jämäkämmin pystyssä. Ja nosta kakku jääkaapista vasta juuri ennen tarjoilua, niin ei pehmene liikaa ja lösähdä. Äläkä tee kovin kosteaa kakkua. Helppo toteuttaa, usko pois.

    VastaaPoista
  10. Wow, mahtavia vinkkejä, kiitos! Tässähän voi tosiaan ajatella out of the cake. Eli talo menee joko makuulle tai toteutetaan pienikokoisempana, jolloin itse kakku on se pihapiiri ja se talo keskellä. Lupaan laittaa kuvia :) Ette sit pyörry.

    Kinuskikissa on pähee, kiitos vinkistä, Sini!

    VastaaPoista
  11. Opin telkkarista (flunssaisena on aikaa katsella) että korkea kakku tarvitsee tuekseen tikkuja (siis sen kakun läpi pitää laittaa puutikkuja, vähän niiden puisten varrastikkujen tapaisia), jottei kakku romahda. Mutta sä taisitkin olla jo luopunut uhkarohkeimmistä tornisuunnitelmista :)

    VastaaPoista
  12. Sori, ei vinkkejä, mä olen niin surkea tätskärihommissa. Kuva luomuksesta kiitos! ;) May the force be with you!

    VastaaPoista
  13. Tulipa mieleen idea... Tehtiin tytöllemme Barbie -kakku (sellainen, jossa Barbie töröttää mekkonsa keskellä) ja tumpeloina oltiin ihan ihmeissämme, että kakusta tuli just perfecto, kun vähän kaivettiin netistä vinkkejä. Tehtiin kakku siten, että kelmutettiin leivontakulho ja kasattiin siihen vuorotellen kääretorttulevyä ja kakun täytettä. Kulho yöksi jääkaappiin ja aamulla se kipattiin lautaselle, kaivettiin kolo Barbieta varten ja koristeltiin. Jos haluaisi pystyn muumitalon, vois sellaisen varmaan soveltaa samalla idealla pyöreään mehukannuun...? :D

    VastaaPoista
  14. Koska itseäni ei nappais alkaa väkertämään mitään marsipaani- tai sokerimassojen kanssa, niin kermavaahtoahan (myös rahkavaahtoa) voi värjätä elintarvikeväreillä.

    Jälkeläiseni on huomattavasti nuorempi, joten varmaksi en voi sanoa, mutta väittäisin, että tuon ikäinen on tyytyväinen siihen, että kakku edes hyvin, hyvin etäisesti muistuttaa muumitaloa vaikka sillä sinisyydellään. Ei kannata turhia paineita ottaa, jos vaan muille vieraille kehtaa esitellä sinitöröä vihreillä nomparelleilla muumitalona!

    VastaaPoista
  15. Lapsen toivoessa muumikakkua fuskasin vähän ja laitoin kakun päälle muoviset muumitalon asukkaat. Hyvin meni läpi.

    VastaaPoista
  16. Mulle tuli ensimmäisenä mieleen, että tee kääretorttu, Päällystä sinisellä sokerimassalla ja tee siihen koristeet. Mitä sitten vaikka se oliskin makaava malli? Vähän silleen jouluhalko-meiningillä :) Tsemppiä! Mulla on sama urakka edessä parin viikon päästä.
    Itse olen joutunut muutamana jouluna vääntämään muumitalon piparitaikinasta. Ja haluan itse siitä pyöreän, niin sitä kuumaa taikinaa sitten sormet palaneina vääntelen. Siinäkin on muoviset muumit mukana, hyvin menee läpi!

    VastaaPoista
  17. Mun mielestä myydään piparkakkutaloja varten ihan sellaista muumitalo-pohjaa. Eli pyydät vaan jonkun lähettämään sulle Suomesta sellaisen ja teet jostain muusta (kovasta) pohjasta sen avulla muumitalon.

    VastaaPoista
  18. Siskontyttö 3-4 vuotiaana krokotiilifanituskaudellaan halusi krokotiilikakun, ja oli erittäin tyytyväinen kun löydettiin krokotiilin muotoisia irtokarkkeja ja vihreää karkkiväriä joista sai tehdä omannäköisensä kakun. :D Eli kun aikuinen ajattelee että sen kakun pitää olla just se hahmo tai esine mistä lapsi puhuu, niin se ajatus voipi olla lapselle se tärkeämpi. Monet auto-kakkuja halunneet ovat olleet innoissaan kakun päällä olevasta pikkuautosta joka jää itselle.

    VastaaPoista
  19. Mitäs jos vaihtaisit kahvikeksien ja kakun ideaa toisin päin. Tee talo piparista ja kakkua korvaan lisäksi muumiaiheisia muffinsseja. Mutta myös tuo tavallinen kakku ja sen päällä pienempi muumitalo on hyvä idea ja varmaan toteutuskelpoinen!

    VastaaPoista
  20. Me tehtiin Tuomas- junakakku ostamalla kaupasta normi synttarikakku koristeineen ja siihen paalle muovisia Tuomashahmoja. Kolmivuotias poika oli ihan onnessaan :) El ei siis valttamatta tarvii teha muumitalin nakoista kakkua vaan ihan normaali kakku ja siihen vaan paalle nokottamaan sellanen ei-syotava muumitalo. Senhan voi sitten myohemmin ottaa mukaan vaikka leikkeihin. Nain meilla "sielta missa aita on matalin" perheessa :)

    -Henkka

    VastaaPoista
  21. Minäkin lähtisin tekemään makaavaa taloa. Kerran yritettiin tehdä jouluksi piparitaloa muumitalomuoteilla, mutta lopuksi talon osat päädyttiin vain syömään, kun ei oikein ottanut kokoaminen onnistuakseen.

    Kinuskikissasta löytyy kyllä paljon hyödyllisiä ja herkullisia ohjeita. Joskus naurattaa vaan, kun lasten teemat on aika söpöjä ja herttaisia. Minä tein viimeksi siskonpojan 6-vuotispäiville kakun, joka oli avattu pääkallo, jossa oli aivot sisällä. Sekä päivänsankarin että isoveljen mielestä se oli aivan mahtava.

    VastaaPoista
  22. Itse olen toteuttanut tässä kansantalouden syvintä olemusta:työstä maksetaan tekijälle ja se tekee,joka osaa. Miksi ryhtyä korjaamaan putkia jos ei ole putkimies? Osta kakku joltain koti-leipurilta.Vie malli,maksa rahaa. Kersa on tyytyväinen,(oma) keittiö siisti ja kakku kaunis. Yksinkertaista.
    Meillä on luottoleipuri väsännyt kaikkea dinosauruksista barbielinnoihin. Kakkuinnostuneita mammoja on ainakin tämä maa pullollaan,kenties sieltäkin löytyy joku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - olisinpa tajunnut tän vähän yli viikko sitten... Se on myöhästä ny.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...