Tietoa mainostajalle ›

7.5.14

Ilmianna lapsiystävällinen paikka

Tuoreena mutsina minua jännitti rutosti mennä ennestään tuttuihin paikkoihin ensimmäistä kertaa lapsen kanssa. Saatoin seistä rattaiden kanssa kadulla hoomoilasena ja miettiä, että kehtaakohan tuonne entiseen suosikkikahvilaan edes yrittää pikkuvauva kanssa ja mitäs sitten teen, jos rattaat jäävät jumiin tuulikaappiin.

Muistan, kun varasin ensimmäistä kertaa lapsiperheenä pöytää ravintola Sea Horsesta Helsingissä. Änkytin puhelimeen jotain epämääräistä siitä, että meillä on niinkun lapsi mukana voiko sinne tulla sen kanssa. Tarjoilija ei kauaa empinyt:
No tottakai voitte! 

Sea Horsessa ei ole tilavaa kylpyhuoneetta vaipanvaihtopöytineen, laminoitua lasten ruokalistaa eikä lelunurkkausta, mutta se on silti ilmapiiriltään lapsiystävällinen ravintola. Rattaat sai jättää narikkaan ja lapselle tuotiin oma syöttötuoli. Vaikka nokallisia muovimukeja ei ollut tarjolla, lapselle järjestyi pieni käteen sopiva lasi ja pienet ruokailuvälineet. Koska annokset ovat Sikalassa todella isoja, laitoin omalta lautaselta lapselle muusia ja silakoita. Tarjoilijat ottivat lapsen huomioon pöydässä käydessään ja kyselivät, maistuuko ruoka. Sea Horse on paikka, jossa koin, että lapsiasiakkaatkin ovat tervetulleita, vaikka se profiloituukin ennemminkin perinteisenä kulttuuriraflana kuin perheravintolana.

Eikö olisi kätevää, jos tietäisi etukäteen lähiympäristön lapsiystävälliset paikat? Ainakin itse arvoistaisin tällaista tietoa kotimaassa matkaillessa. 

Nyt me haastamme sinut ilmiantamaan oman kotipaikkakuntasi lapsiystävälliset paikat perusteluineen! Kerro ehdokkaasi tämän postauksen kommenttiosiossa.

Me lähetämme useampia mainintoja saaneisiin paikkoihin Vuoden mutsi suosittelee -tarran, jonka yritys saa halutessaan liimata ulko-oveensa. Kerro siis tarran lähettämistä varten paikan oikea nimi ja paikkakunta.

Emme halua listata hoploppeja tai kirjastojen lastenosastoja, koska ne on lähtökohtaisesti suunniteltu lapsille. Sen sijaan haluaisimme ilmiantaa ihan tavallisia, lapsiin, isomahaisiin mutseihin tai isoja rattaita lykkiviin vankkuriperheisiin erityisen positiivisesti suhtautuvia kahviloita, ravintoloita, museoita ja muita julkisia paikkoja Suomen eri paikkakunnilla.

Kiitämme jo etukäteen! Ja arvomme 31.5. mennessä suosituksensa antaneiden kommentoijien kesken kolme Vuoden mutsi 2 -kirjaa!

96 kommenttia:

 1. Rovaniemellä 1 1/2 vuotiaan kanssa viihdymme kulttuuritalo Korundissa, museossa ja kahvilassa ovat lapset otettu hyvin huomioon ja henkilökunta on ystävällistä. Myös kahvila Kauppayhtiöstä löytyy loistava henkilökunta ja kotoisa sekä tilava ympäristö retrosohvineen. Henkilökunta on välillä tuonut leluja ja ottaa lapset hyvin vastaan. Tarjottavat ovat molemmissa paikoissa monipuolisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mielia ensimmäisestä vinkistä! Pistämme tämän muistiin (kuten kaikki tässä postauksessa mainitut ja perustellut paikat). :)

   Poista
  2. Minäkin annan äänen Kauppayhtiölle. Poikettiin siellä kesäreissulla viime vuonna. Siellä oli niin paljon katteltavaa 1,5-vuotiaalle, että äiti ja isä sai syödä ihan rauhassa :)

   Poista
 2. Turun Aurajokirannassa oleva Kortteliravintola Kerttu, sieltä löytyy syöttötuolien lisäksi lasten leluja ja pelejä. Ilmapiiri sopii pienille ja hiukan isommillekin lapsille. Myös viikonlopun hampparibuffee on lasten (sekä vanhempien) suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turusta myös toinen ääni Rantakertulle (virallinen nimi)!

   Poista
  2. Eikös Rantakerttu ja Kortteliravintola Kerttu ole eri rafloja, saman ketjun paikkoja toki? Itsellä ei ole kokemusta Kortteliravintola Kertusta lapsen kanssa, mutta muuten äänestän sitä parhaaksi paikaksi missä kategoriassa tahansa!

   Poista
  3. Joo, Kerttu ja Rantakerttu ovat eri paikkoja. Rantakerttua en ole kokeillut, mutta Kertussa olen ollut lasten kanssa monesti. Rattaiden kanssa on hieman hankalaa operoida tuulikaapissa, ja vessan soisin olevan samassa kerroksessa, mutta sen korvaa ystävällinen asenne, pelit, tilavuus (rattaat saa pöydän viereen), syöttötuolit ja ruokalaput, maukas ruoka ja loistava hinta-laatu-suhde.

   Poista
  4. Turussa, Suikkilassa (Kustavintie 4) on myös lapsiystävällinen kahvila Bake n Cake www.bakencake.fi, jossa lapsille oma leikkinurkka + syöttötuolit. Raittailla ollaan mahduttu hyvin sisällä. Vaikka paikka on vähän syrjemmässä, on sinne helppo hurauttaa autolla -- iso, ilmainen parkkipaikka ainakin meille ehdoton plussa. Lisäksi ollaan joka kerta saatu ihanaa palvelua!

   Poista
 3. Odotan esikoistamme ja olen alkanut katsoa ravintoloita jo "sillä silmällä". Maininnan ansaitsee Espoon Tapiolassa sijaitseva Ravintola Kylä, missä mahtuu kahdet rattaat tuulikaappiin ja niille on osoitettu oma paikkansa. Lisäksi ravintolan naistenhuone on reilun kokoinen ja siellä on käytettävissä hoitopöytä ja kertakäyttöisiä vaipanvaihtoalustoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan itse tätä: lasten menuta (eli nakkiranskisvaihtoehtoa) ei ole, mutta kaikki aikuisten annokset saa puolikkaina ja maidot ja leivät tulee nopeasti. Jes!

   Poista
  2. Aika jännä koska itse 8kk ikäisen lapsen äitinä en koe tuota ravintolaa ollenkaan vauvaystävällisenä. Lapsien ollessa isompia se varmasti on kiva paikka, mutta vaunuissa paljon nukkuvan vauvan kanssa ei sinne oikein voi mennä. Jos siis aikoo syödä. Kun itse kävin ravintolassa helmikuussa ei ravintolassa ollut silloin vielä myöskään hoitotasoa ollenkaan. Vaippa vaihdettiin sitten pöntön päällä.

   Vauvaystävälliseksi (koska isomman lapsen kanssa liikkumisesta ei vielä ole kokemusta) ravintolaksi lasken ainakin Helsingin Konnichiwan, loistava sushimesta Ravintola on todella tilava ja sinne on helppo mennä vaunujen kanssa. Lisäksi Fazerin kahvila on hyvä, siellä rauhallisemmalla puolella on helppo olla parienkin vaunujen kanssa.

   Poista
  3. Olen samaa mieltä JJ:n kanssa. Oma kokemukseni Ravintola Kylästä on kaikkea muuta kuin lapsiystävällinen. Vierailin siellä pian avaamisen jälkeen kahden lapseni kanssa tuplavaunuilla. Heti kun kerkesin sisään, ensimmäinen asia mitä sanottiin oli: "Tänne ei saa tulla vaunujen kanssa!" Kysyin voinko jättää ne tuulikaappiin (ulkona oli kova pakkanen) ja vauvani nukkui (olin yksin liikenteessä vauvan ja taaperon kanssa). Tämä ei käynyt (koska kuulemma paloturvallisuussäädökset) vaan vaunut oli vietävä ulos ja vauva herätettävä (en ollut pukenut häntä niin hyvin, että olisin voinut jättää pitkäksi ajaksi ulos nukkumaan). Sama symppis linja jatkui koko ruokailun ajan.

   Poista
  4. Kylästä sama kokemus, sanottu suoraan että parempi tulla ilman lapsia, sunnuntain brunssille ovat sitten kuulemma tervetulleita mutta muulloin mieluiten ei. Hmph.

   Poista
 4. Ennemmin olisi syytä listata ei-lapsiystävälliset paikat, sillä kyllä itse olen kokenut voivani mennä lapsen kanssa minne vain.

  Lahdessa ehdottomasti lapsiystävällisin ravintola on Mamma Maria - ihana henkilökunta, joka huomioi lapset todella hienosti! Ei ole kotikaupunki, mutta Tampereella Koskikeskuksessa (kauppakeskus) on hellpo liikkua vaunuilla ja sieltä löytyy tilavat ja siistit lastenhoitotilat. Myös Angry Birds -aiheinen leikkipaikka isommille lapsille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseltä pisteet Mamma Marialle myös. Rattaat otettiin tiskin alle säilytykseen, ja vasta normaaliin ruokaan totuttelevalle lapselle (10kk) tuotiin paahtoleipää paahdettuna kolmion muotoon leikattuna, eikä siitä veloitettu. Syöttötuolissa istui.

   Poista
  2. Täältä myös ääni Mamma Marialle. Henkilökunnalla on ihan loistava tilannetaju ja yksi pikku-uhmis ei edes muistanutkaan enää raivota, kun mukava tarjoilija pyörähti pöydässä :)

   Poista
 5. Turussa Ravintola Panini. Löytyy useampi syöttötuoli ja paikalla on usein mutakin muksuja vanhempineen. Kerran kaverin kanssa jätettiin toisen vauva sisäpihalle ikkunan taakse vaunuihin nukkumaan ja toisen alle 1-vuotias istui syöttötuolissa. Todella kätevää, kun toisella oli päikkäri- ja toisella välipala-aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paninille lähtee ääni myös täältä. Helppo päästä vankkureilla ja tilaa parkkeerata ne pöydän viereen. Mahdollista tosiaan myös jättää vauva ikkunan taa rauhalliselle sisäpihalle ulos koisimaan. Hoitotilaa en ole testannut, mutta jonkinlainen sellainenkin kuulemma löytyy.
   oma alle vuoden ikäinen pärjää vielä aika vähällä viihdykkeellä, mutta jonkinlaista värityskuvaa ja -kyniä olen bongannut myös olevan tarjolla.
   Paikalla tosiaan on usein muitakin lapsiperheitä, joten vaikka mesta ei ole perheravintola siinä negatiivisessa merkityksessään, et ehkä saa kovin pahaa silmää mukelon avatessa äänijänteitään. Kanssasyöjillä saattaa riittää ymmärrystä.

   Poista
  2. Panini saa täältäkin äänen! Henkilökuntaa ei yhtään haittaa vaikka marssii vaunuilla sisään ja annettiin imetysrauhakin kun vauva päätti aloittaa ruokailun ennen äidin ruokailua (ja jatkoi sitä tietty heti kun äiti rupesi syömään :D)

   -Anna

   Poista
  3. Ääni myös tälle! Lapsiystävällisyyden kyllä huomaa jo rattaiden määrästä sisäänkäynnin vieressä. Tilava paikka, ystävällinen henkilökunta, hyvää ruokaa ja vessa, jonne myös mahtuu rattaat - mahtavaa silloin, kun on liikkeellä yksin sellaisen äitiin ripustautuvan ikäisen vauvan kanssa.

   Poista
  4. Olemme nelilapsinen perhe ja käymme Turussa lähes aina Paninissa syömässä. Hyvänä kakkosena Pippurimylly.

   Poista
 6. Ravintoloista mulle tulee ensimmäiseksi mieleen Helsingin keskustassa oleva nepaliainen rafla, Base Camp :) Hyvä palvelu, hyvä vaipanvaihto paikka, (siistejä, ehjiä) lasten syöttötuoleja ja lasten annoksia tilattavissa :) Toinen hyvä nepalilainen lasten kanssa on hakaniemen Himshikar, leikkipaikkakin löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä myös ääni Base Campille, testattu useamman kerran!

   Poista
  2. Toinen ääni Himshikarille! Base Campia en ole testannut lasten kanssa, mutta nyt kyllä testaan.

   Poista
 7. Joensuussa on aivan ihana ja ehdottomasti käymisen arvoinen lasten Satukaupunki Mukulakatu,jolla on ihan oma tarinansa ja satu- ja eläinhahmonsa.Mukulakati sijaitsee ihan Joensuun keskustassa,Kulttuuri-,museo-ja matkailukeskus Carelicumissa ja on auki ympäri vuoden,eritoten kesäisin siellä käy paljon turisteja.Mukulakadulla työskentelee lastenohjaajat,jotka järjestävät erilaista ohjelmaa ja virikettä kaikenikäisille ipanoille,ohjelmaa myös eri teemoilla silloin tällöin.Mukulakadulla voi juhlia myös synttäreitään.Kouluikäiset saavat olla ilman huoltajaa,sitä nuoremmat ovat vanhenmpien/huoltajan vastuulla.Liputkin kohtuuhintaiset,myös perhe ja sarjalippuja ja hintaan sisältyy myös käynti Pohjois-Karjalan museossa! :) Aivan ihana paikka,itse olen ollut useampana kesänä vastaavana ohjaajana siellä ja nyt omien muksujen kans tulee säännöllisesti käytyä! :) kantsii käydä tsekkaamassa nuo nettisivut! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukulakatu on tosi ihana paikka. Paikka houkuttaa leikkimään. Carelicumissa on myös mukava kahvila. Museon puolella on myös mielenkiintoisia näyttelyitä, joissa on usein kaikenlaista toiminnallista puuhaa mukana. Me ollaan tutustuttu siellä mm. sirkukseen, lasten elämään, pulmapeleihin ja ihan perusnäyttelyssä yleisemminkin historiaan.

   Poista
  2. Mukulakatu on tosi ihana paikka. Paikka houkuttaa leikkimään. Carelicumissa on myös mukava kahvila. Museon puolella on myös mielenkiintoisia näyttelyitä, joissa on usein kaikenlaista toiminnallista puuhaa mukana. Me ollaan tutustuttu siellä mm. sirkukseen, lasten elämään, pulmapeleihin ja ihan perusnäyttelyssä yleisemminkin historiaan.

   Poista
 8. Porvoossa on ihana luomu/lähiruokaan vannoutunut Bistro Sinne, jonka voi äkkiseltään määritellä jäykäksi fine dining mestaksi, niin sitä se ei ole. Meillä on 4kk poikamme ollut jo useamman kerran sekä lounaalla, että illallisella mukana ja muutenkin siellä on jengillä lapsia mukana. Löytyy myös syöttötuoleja ja muokkaavat annoksista lasten annoksia pyydettäessä. En ole vaippaa joutunut vaihtamaan, mutta ravintola on Taidetehtaan yhteydessä (jossa muita palveluita, leffateatteri jne), joten olettaisin invavessasta löytyvän hoitopöytä. Ihana asiakaslähtöinen henkilökunta, rento tunnelma ja super hyvää safkaa/juomaa :)

  VastaaPoista
 9. Porvoossa on ihana luomu/lähiruokaan vannoutunut Bistro Sinne, jonka voi äkkiseltään määritellä jäykäksi fine dining mestaksi, niin sitä se ei ole. Meillä on 4kk poikamme ollut jo useamman kerran sekä lounaalla, että illallisella mukana ja muutenkin siellä on jengillä lapsia mukana. Löytyy myös syöttötuoleja ja muokkaavat annoksista lasten annoksia pyydettäessä. En ole vaippaa joutunut vaihtamaan, mutta ravintola on Taidetehtaan yhteydessä (jossa muita palveluita, leffateatteri jne), joten olettaisin invavessasta löytyvän hoitopöytä. Ihana asiakaslähtöinen henkilökunta, rento tunnelma ja super hyvää safkaa/juomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä myös ääni Sinnelle. Oltiin 7kk ikäisen poikamme kanssa ja kaikki sujui tosi hyvin ravintolan puolelta, eikä ollut yhtään ei-toivottu-asiakas-fiilis :)

   Poista
  2. Me testattiin viime kesänä Sinne tuolloin 3-v ja 9kk ikäisten lasten kanssa. Todella hyvä palvelu ja superhyvät ruuat! Esikoiselle tuotiin pienemmät annokset ja tiedusteltiin maistuvuutta ja toiveita. Suoraan lapselta siis!

   Helsingissä pisteet saa ravintola Salutorget. Hyvät pöperöt, ja lapselle tuotiin pyytämättä lukemista ja värityskirjoja siinä vaiheessa, kun lapsonen oli ruokaillut mutta vanhemmat halusivat vielä nautiskella.

   Poista
 10. Cafe Kumma Käpylässä. Kahvila on kylläkin niin pieni, että vaunut joutuu jättämään ulos. Kahvilassa on kuitenkin mukavan rento meininki ja paljon kirjoja lapsille, löytyy myös syöttötuoli ja keinuhevonen. Suosittu paikka paikallisten lapsiperheiden keskuudessa.

  VastaaPoista
 11. Viime viikonloppuna olin 3-vuotiaan kanssa Lahden Trattoriassa. Ennen todella hyvää, itsetehdyn raikasta lihapullapasta-annosta keittiöstä tuli lapselle kokin tervehdys: sitruunalla kostutettua vesimelonia, tuoremozzarellaa ja foccacciaa. Lapsi söi tervehdyksen viimeistä murua myöten ja kun seuraavana päivänä lämmitimme ravintolasta doggybagiin pyydettyjä lihapulla-annoksen jämiä, hän ihmetteli, missä on alkuruoka.
  =
  Aivan ensiluokkaista lapsen ei-aliarvioimista ja sen osoittamista, että lasta voi palvella hyvin ilman apsi-apinan kauhujakin. Lisäksi kaikista listan annoksista saa lastenannosversion - lapselle voi siis syöttää muutakin kuin upporasvassa paistettua shittiä. Lasten viihtyminen oli huomioitu myös värikynin, kirjoin ym., joilla saattoi helposti viihdyttää lasta pöydässä, vaikkei varsinaista leikkipaikkaa ollutkaan. Tätäkin "viestiä" pidin hyvänä: ravintolassakäynti on myös tapojen opettelua ja ravintolassa on tapana istua pöydässä.

  VastaaPoista
 12. Helsingin Kampin ostarin ylimmassa kerroksessa oleva Johto-kahvila. Enemman lapsellisia kun lapsettomia ainakin itse siella lounaalla kaydessani, lapsettomana. Iso ja valoisa, sohviakin loytyy etta mahtuu rattaiden jos toistenki kanssa. Oli hyvat salaattipoydat myos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johto-Café on hyvä paikka rattaiden kanssa, vaipanvaihtopiste tosin eri kerroksessa

   Poista
 13. Helsingissä Ravontola Tori. Vaunut ei välttämättä mahdu sisälle jos on paljon jengiä, mutta silloin ne saa isojen ikkunoiden taakse odottamaan. Jos on hiljasempaa rattaat itse olen ainakin vienyt sisälle. Vessassa on hoitopöytä, löytyy syöttötuoleja ja kaikista annoksista saa lastenversion. Ravintolassa on itseasiassa melkeenpä aina kun siellä olen käyn joku muukin oman lapsen kanssa. Toinen oma suosikki löytyy idästä missä itse asutaan. Ravintola Lähiö rastilan leirintäalueella. Siellä on niin paljon tilaa että rattaat saa sisälle. Terassi on iso ja siitä pääsee vielä isolle nurmikentälle kirmaamaan jos siltä tuntuu. Taisi siellä olla jotain lelujakin, syöttötuolit ja hoitopäytä ainakin. Omalle lapselle olen aina saanut annoksista taaperon version. Ja tarjoilijat ovat molemmissa paikoissa super mukavia. Ainiin ja Suomenlinnan Valimo. Samat syyt kuin edellisissä että tykkään käydä siellä lapsen kanssa ja no Suokki on paikkana aivan ihana muutenkin! Me käydään aika paljon lapsen kanssa ulkona syömässä ja ihme kyllä ei oikeastaan tule mieleen paikkaa mihin selvästi ei oltaisi oltu tervetulleita. Tai sitten en vain ole välittänyt :)

  Juulia

  VastaaPoista
 14. (Helsingin) Itäkeskuksen stockmannin Fazer-ravintola/kahvila ansaitsee kyllä suuret kiitokset ja kehut. Joka ikinen kerta kun oon siellä lapsen ja rattaiden kanssa ollu niin ovat ystävällisesti heti tulleet kysymään josko voisivat auttaa tarjottimen kantamisessa. Auttavat tarjottimen kanssa niin pitkään, että saa kaiken otettua, kantavat sen pöytään ja tuovat vielä syöttötuolinkin jos näyttää pulassa olevalta :D
  Mä en oo ainakaan hirveen taitava taiteilemaan vaunut toisessa kädessä ja tarjotin toisessa kädessä joten mun mielestä tosta on ollu suuri apu.
  Niin ja mikä parasta pienelle sormiruokailevalle on saanu napata "buffet" pöydästä naposteltavaa ihan ilmasiks ;)

  On tullu käytyä monesti vaikkei stockmanni tunnu usein siltä, että sinne haluis mennä kiukkuuvan tai ylipäätänsä lapsen kanssa :/

  VastaaPoista
 15. Trattoria Sorrento Kuopiossa. Muutenkin Kuopion paras ravintola. Omistajat ovat Italiasta ja siellä on todella kiva ilmapiiri, lapset otetaan huomioon ja ruoka on todella hyvää. Meidän vakioravintola! Syöttötuoli tuodaan pienimmälle ja isommalle lapselle tuodaan värityskirjoja ja kyniä. Huippua! Lapsille myös lastenlista jossa pitsoja ja ruoka-annoksia.

  VastaaPoista
 16. Mahtava idea! Mä meinasin joskus alkaa kerätä blogiini omaa suosituslistaani juurikin näillä perustein: ei lapsiperheille tarkoitettu, mutta silti lapsiystävällinen. Jahka saan kaivettua aivoistani paikkoja, käyn niitä tänne tiputtelemassa.

  Näin ihan heti tulee mieleen Maritori-ravintola Helsingin Herttonimen Marimekon tehtaanmyymälän kupeessa. Marimekkolaisten luonasravintola, joka on auki myös muille. Monipuoliset, raikkaat ja ravitsevat sapuskat linjastolta. Käsittääkseni Ravintola Juuri pyörittää toimintaa, joten paljon kausiruokaa ja kasvissyöjätkin huomioitu hyvin. Jos en nyt ihan väärin muista, lapsi sai syödä ilmaiseksi. Nyt en ole käynyt hetkeen, joten en tiedä, miten parivuotiaan sapuskahinnat määräytyvät. Värikäs tunnelma ihmisiä ja sisustusta myöten. Useampi syöttötuoli, ja paljon tilaa jemmata rattaat. Vauva sai aina paljon positiivista huomiota, vaikka sotkikin kahden metrin alueen ympäriltään. Imettänytkin olen raitasohvilla useaan otteeseen. Hoitovapaan ohessa jäin välillä ravintolaan myös tekemään läppärillä töitä lapsen nukahdettua.

  VastaaPoista
 17. Oulussa ravintola Sokeri-Jussin Kievari. Lapsille oma ruokalista, syöttötuolit ja lapsiystävällinen henkilökunta. Leivät ja juomat tulevat nopeasti pöytään. Olen eri-ikäisten lasten kanssa käynyt usein syömässä ravintolassa ja hyvin ottavat huomioon lapset ja lasten tarpeet. Lisäplussana se, että aikuinen voi ottaa myös lasten annoksen, mikäli vatsa ei vedä enempää. Nimittäin, annokset on sen kokosia, että vatsa on ihan tapissa, mikäli otan sen normikokoisen annoksen.

  VastaaPoista
 18. Ylkky (ettei sekotu tohon "oikeeseen" Katjaan)7.5.2014 klo 17.15.00

  Pakko mainita Forrsan Martina lähes 11 vuoden takaisen kokemuksen perusteella. Oltiin miehen ja 2kuisen vauvan kanssa syömässä. Vauva heräili kesken ruokailumme ja jouduttiin nostamaan hänet syliin. Hetken päästä tarjoilija liihotti paikalle ja kysyi saisiko ottaa vauvan syliinsä niin saisimme syödä ruokamme rauhassa ja lämpimänä. Otimme avun kiitollisina vastaan, vauva kävi ottamassa parin pöydän tilauksen ja viemässä ne eteenpäin keittiöön ja me söimme kiitollisin mielin. Ei nyt ehkä kerro, että ravintola on lapsiystävällinen, mutta tää yks tarjoilija kylläkin. Hälle vuoden mutsi tarra!

  Viikonloppuna ajeltiin Tampereella päin ja pysähdyttiin ABC Lahdesjärvelle. Siellä oli kyllä mukavasti huomioitu lapsiperheet (ja ehkä samalla myös muut asiakkaat) ja leikkipaikka pöytineen ja muovisine tuolineen oli selkeästi rajattu osa muusta tilasta. Leikkipaikalla oli jopa pieni karuselli, maksuton, minkä seinästä sai halutessaan päälle. Samasta osiosta löytyi myös "syöttönurkkaus" (olikohan toi se nimi), verhoilla varustettu osio missä saattoi vauvaa syöttää rauhassa. Ite en oo kyllä varma tykkäsinkö siitä vai ahdistiko vaan, jos olisin imettäny, oisin kuitenkin imettäny siinä kaiken kansan nähden ja se sitten ois varmaan tuomittu kun en käytä verhollista tilaa kun sellanen kerran on. Mutta ainakin on yritetty panostaa ja musta se on hienoa.

  Ja tää teidän keräys on hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, mä tunnistin sut :)
   Ehdottomasti pitää saada tähän Forssasta joku mesta mukaan, joten kiitokset vinkistä!

   Poista
  2. Forssassa voi suositella myös köökkiä, tosin vaunujen kanssa ei taida olla hyvä paikka, mutta lapsen joka jo istuu syöttötuolissa, on tämä oiva paikka.

   Poista
 19. Helsingissä Raflassa on lapset ja erityisesti äiti yksin kersojen kanssa upeasti huomioon. Tarjoilija on joka kerta oma-aloitteisesti auttanyt vaunut sisään ja ulos, lapsille on järjestynyt pieni annos listalta pienin ruokailuvälinein ja sotkuinen sormiruokailukaan ei ole saanut paheksuvia katseita.
  Helsingin Herttoniemenrannassa sijaitsee nepalilainen ravintola Mantra, jossa lapsia palvellaan siinä missä aikuisiakin ja bonarina lapsille tarjotaan aina jätskit jälkkäriksi. Tämä ei ehkä miellytä kaikkia, mutta saa siitä jädestä varmaan kieltäytyäkin.
  Järvenpään Kin Sushissa todella hyvän ruoan lisäksi vaikutuksen teki tarjoilija, joka keskusteli lapsen kanssa vaikkei tämän puheesta mitään ymmärtänytkään. Tarjoilijan katse ja puhe pysyi lapsessa koko tilauksen ajan vaikka vanhemmat puhumisen hoitivatkin, arvostan.

  VastaaPoista
 20. Helsingin Bulevardilla sijaitseva ihana italialainen, Toscanini. Suhtautuivat erittäin myönteisesti pieneen yksivuotiaaseen, jolle toivat pieniä sormiruokailtavia maistiaisia.

  -Sanna

  VastaaPoista
 21. Mikkelissä toimii pienen tauon jälkeen Bistro Vilee, jossa ainakin edellisessä lokaatiossa ollessa lapset saivat omat annokset puolikkaina (näennäisesti, hinta oli puolitettu ja annos ehkä 2/3 aikuisen annoksesta). Herkullista lähiruokaa, lapset tervetulleita ja kaikki viihtyivät. Luultavasti sama konstailematon ja rento tyyli jatkuu myös uudessa osoitteessa, lähdemme testaamaan kunhan ehdimme. Ei siis erikseen lastenlistaa ja nakkivartaita, mutta kuka nyt sellaista kaipaa, kun voi saada vaikka paistettua kuhaa?

  VastaaPoista
 22. Inarissa ravintola Sarrit (saamelaismuseo Siidan yhteydessä) on ihan huippu paikka lapsiperheelle. Henkilökunta on ystävällistä, syöttötuoleja on, pienemmälle suolaton ruoka onnistui vaivatta ja isompi sai valita jälkkäriksi jäätelöaltaasta minkä tahansa jäätelön. Ravintolan kyljessä oli sohvat ja siinä oli hyvä imettää pienempää. Itse ravintolan vessan varustelua ei voi kehua, mutta alakerrassa oli muistaakseni paremmat tilat vaipanvaihtoon ja pyllynpesuun :)

  Sitten Ivalosta tuli testattua hotelli Kultahipun ravintola, mutta oltiin siihenkin tosi tyytyväisiä. Lastenlista oli aika peruskauraa, mutta ainakin meidän ipanoille ne nakit ja ranskikset upposi keskivertoa paremmin. Oliko tuo ihme, kun niitä ranskiksia myös me syötiin suurella intohimolla :D Oli jotenkin aivan erikoishyviä! Ravintolassa oli myös kiva henkilökunta ja kysyttiin, että halutaanko lapselle leipää ns. alkupalaksi vai tuodaanko ruoka ennen meitä (ei tarvittu kumpaakaan, mutta arvostettiin kysymistä!). Syöttötuoleja oli ja hoitohuone oli ihan riittävä. Päälle aikuisten ruoka oli aivan törkeän hyvää olematta silti överihintaista :)

  Sellaiset jäi päällimmäisenä mieleen viime kesäloman Lapin reissulta :)

  VastaaPoista
 23. Tässä enemmänkin ehkä ravintoloiden omista näkökohdista, mutta "Mun elämä, milloin siitä tuli näin ihana"-blogin Emmi teki juuri taannoin Tampereella laajan lapsiystävällisyyskyselyn ravintoloille. Tältä listalta taatusti löytyisi tarran arvoisia paikkoja: http://www.lily.fi/blogit/mun-elama-milloin-siita-tuli-nain-ihana/lapset-ravintolat-tampereella

  VastaaPoista
 24. Turussa Kirppis Pikku Siili,vaikka ruokapaikka ei olekaan.Kahvila löytyy samasta.Tilavat käytävät,kelpaa vaikka tuplarattailla mennä.Ystävällinen henkilökunta,niin mutseille kuin muksuillekin.Leikkipaikka on,ja muutenkin niin siisti paikka.Shoppailu ja ajanvietepaikkana kiva,suosittelen :)

  VastaaPoista
 25. Tampereen Sokos ja erityisesti yläkerran kahvila. Päivällä asiakaskunnastakin näkee, että en ole ainoa joka on tätä mieltä. Siellä on imetysnurkkaus, jossa voi myös vaihtaa vaippaa ja lämmittää omia sapuskoja microssa. Tämän lisäksi on ihan vessa-lastenhoitohuonekin niiden tavallisten vessoja yhteydessä.
  Henkilökunta tarjoutuu auttamaan tarjottimen kanssa jos suinkin vain ehtivät, kassalla on purkkimössöjä, pöytien välissä on niin paljon tilaa, että varmasti mahtuu vaikka tuplarattailla ja pikkuinen leikkipaikka vähän isommillekin on olemassa.

  VastaaPoista
 26. Turussa Enkeliravintola. Mentiin lasten (3- ja 4-vuotiaat) kanssa juhlimaan uutta duunia ja yllätyttiin ihan hirveän positiivisesti! Lapset otettiin tosi fiksusti huomioon (nimeomaa fiksusti, ei lässyttäen), listalla oli muistaakseni "päivän kala lapsille" ja joku toinen mukavan epämääräinen vaihtoehto, ja annokset oli jumalattoman kauniita ja herkullisia. Alkuruuat jaettiin lasten kanssa, kun ei tajuttu tilata heille omia. Rapukeitto oli parasta ikinä. Että voi lapsille tosiaan muutakin tarjota kuin nakkeja ja kanakoria, vaikka ravintolassa oltaiskin. Itse ravintolasta vielä: lapset sai kysellä tarjoilijalta kaikkea niin ruuasta kuin itse työstäkin ("Miksi sä kävelet koko ajan edestakas, onko sulla kiire?") ja hetkittäin nouseva äänenvoimakkuus ei hetkauttanut ketään. Mielettömän kiva kokemus!

  Menkää ihmiset Enkeliravintolaan, vaikka sillä onkin hölmö nimi! Hyvä, kaunis, ystävällinen, herkullinen. Jes.

  VastaaPoista
 27. Helsingissä Korjaamon baari&keittiö. Vessaan mahtuu, sisään mahtuu vaikka vankkureilla, syöttötuolit on ja pieni leikkinurkkakin. Ja henkilökunta suhtautuu kivasti lapsiin. Lisäksi kyljessä kiva kirjakauppa, jossa voi käydä lapsen kanssa, taidenäyttelyitä sekä pihan toisella puolella pieni ratikkamuseo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaamo toimii, lounasbuffa tosin aika vaatimaton

   Poista
 28. Hmm..Turussa uusi Hansan ravintolamaailma. Ravintoloista sieltä voin suositella Cafe Brownzia ja Pizzarumia. Siellä on tilaa, avaraa, lasten leikkiosasto, ihan kaupungin ytimessä, hyvät wc-tilat ja pääsee vaunuilla helposti hissillä heti 3 kerrokseen. Niin ja vielä mikro omien lasten ruokien lämmittämiseen. Sellainen shoppailupäivän hyvä ja helppo lounaspaikka isommallekkin porukalle.

  VastaaPoista
 29. Keflavikin lentokentälle kun Islantiin saapuu niin semmonen iso Mutsi suosittelee lätkä. Kokonainen board!

  VastaaPoista
 30. Vääksyn Kanavan Kunkku on ehdoton kesäsuosikki. Lapsille on varattu palapelejä & värityskirjoja odotteluun ja ravintolan yhteydessä olevassa sisustustavaramyymälässäkin voi käydä ihmettelemässä. Ruoka on hyvää ja paikka on viihtyisä. Erityiskehun paikka on lastenlistan kaksi annoskokoa! Täällä 2-3 -vuotiaalle voi tilata pienemmän lastenannoksen järkihintaan, eikä tarvi surra hävikkiä :)

  VastaaPoista
 31. Meidän vakiopaikka viimeiset seitsemän vuotta on ollut Mare Chiaro Hämeentiellä Kalliossa. Vaunuja ei saa sisälle, eikä mitään vaipanvaihtotiloja ole, mutta lapsiasiakkaisiin suhtaudutaan tosi ystävällisesti (yleensä niille on vielä joku yllätysherkku jälkkäriksi), vaikka me viedään viisi paikkaa ja tilataan vain kolme pizzaa. Syöttötuoli löytyy, ja sen saa käännettyä keinuautoksi, lisäksi hyllyssä on iso pino sarjiksia ja pieni lelukori.

  VastaaPoista
 32. Nyt on vielä pakko vinkata Joensuussa toistakin lapsiystävällistä,hienoa paikkaa.Joensuun Perheentalo on vastikään perustettu,kaikille lapsiperheille tarkoitettu matalan kynnyksen paikka,johon voi tulla ihan vaan leikkimään lasten kanssa tai vaikkapa tapaamaan kaveriperheitä.Perheentalolla kokoontuu viikon jokaisena päivänä myös erilaisia ryhmiä,esim.äitivauva-ryhmä jne.Joka viikko on myös asiantuntijaluento jostakin tärkeästä,ajankohtaisesta lapsia tai perhettä tms.koskevasta asiasta,jolloin siis paikalla alan asiantuntija.Lapsille myös oma Nalleneuvola,johon voi tuoda esim.rikkoutuneen pehmolelunsa ja terveydenhoitajat "korjaavat"ja parantavat lelun! :) Perheentalolla on oma keittiötila,jossa voi kahvitella ja syödä esim.omia eväitä,usein myös lämmintä ruokaa tarjolla ja maksu omantunnon mukaan :) hyvät lastenhoitotilat,paljon leluja ja virikkeitä.Voi myös imettää vapaasti kenenkään mulkoilematta :) Perheentalo sijaitsee Joensuun keskustassa,ihanassa vanhassa idyllisessä Taitokorttelissa.Tämä jos mikä on lapsiystävällinen paikka! :)

  VastaaPoista
 33. Lämpimästi voin suositella Helsingissä Kolmannella linjalla Kolmon3n. Superrrrrhyvä lounas klo 16 saakka kun joskus ei vaan "lounasaikaan" ehdi syödä, äitiysrahaystävälliset hinnat, nopea palvelu, että muksu ei hermostu odotellessa ja vaunut saa ikkunan eteen. Syöttis löytyy myös. Ihana ja kodikas paikka. Parhaiten lasten kanssa mahtuu klo 14-16 kun työssäkäyvien lounasaika on ohi (näin oon huomanne myös monessa muussa ravintolassa).

  VastaaPoista
 34. Ollaan käyty useamminkin pojan kanssa Turun intialaisessa ravintolassa Delhi Darbarissa Hämeenkadulla. Ruoka on hyvää, syöttötuolit löytyvät ja henkilökunta suhtautuu hyvin lapsiin ja lapsiperheisiin. Ainoa puute on hoitopöydän puute vessassa. Auton saa lisäksi parkkiin usein lähes oven eteen.
  -Teija-

  VastaaPoista
 35. Kämp brasserie, hyvä palvelu, hissillä pääsee vanujenkin kanssa vessaan jossa hoitopöytä ja jopa vaippoja. Ja vaunut / rattaat on aina saanut tuoda sisään tai jättää aulaan. Brunssi alle 4-vuotiaille ilmainen. Lämmittävät lastenruuat pyydettäessä ja lisäksi kattavat sen kauniisti lautaselle, pienten ruokailuvälneiden kera. Samrat myöskin Espalla saa myös kehut.

  VastaaPoista
 36. Joensuussa Mukulakatu ja Perheentalo on niin klassisia lapsiperhepaikkoja, että niihin nyt ei toinna enää mitään lätkää laittaa - niiden mestojen kuuluukin olla lapsiystävällisiä kun ovat "hoplop"-tasoa (toki paljon ihanempia!).

  Jos sen sijaan haluaa syödä Joensuussa hyvää ruokaa, niin suosittelen lämpimästi kolmea paikkaa:
  1) Surakan Baari - taitokorttelissa. Edullinen lounas ja lapsille vielä edullisempi. Nimestään huolimatta on päiväsaikaan ihan kahvila, mistä saa simppeliä ja maukasta evästä. Meillä lapsetkin tykkää (ja aikuiset etenkin!). Täällä tosin ei ole lapsille hoitohuonetta tai pottaa, syöttötuoli (1 kpl) löytyy. Lastenvaunuilla hieman vaikea päästä, mutta apukäsiä löytyy aina. Sunnuntaisin tosi hyvä brunssi, jonne ainakin pienemmät lapset pääsee ilmaiseksi.
  2) Hyve&Pahe - kävelykadun varressa. Maukasta ja edullista wokkia sekä tosi ihana kylmä salaattipöytä, mistä saa vähän erikoisempaa alkupalatyyppistä ruokaa ja maksu tapahtuu painon mukaan. Löytyy hyvin vaihtoehtoja esim. sormiruokaileville lapsille, juustoja, hedelmiä, pastaa, lohkoperunoita jne. Rattailla pääsy mahdoton, mutta syöttötuoleja löytyy reilusti. Rattaat voi kyllä jättää alakertaan. Alakerrassa myös loistava kahvila, jonka leivonnaiset on kyllä varmasti kaupungin parhaat.
  3) Heinosen leipomo - keskustassa tämäkin. Runsas salaattipöytä, mistä saa pienellekin lapselle hyvin sormiruokaa napsittua. Maksetaan painon mukaan ja on sen verran edullinen, että tulee otettua aika runsas annos! Leipomotuotteet aika "perustasoa" - hyvää, mutta ei yllä edellämainitun tasolle. Kahvilassa ei ole erikseen lastenhoitotilaa, kauppakeskuksesta löytyy hoitohuoneet...

  Tässä siis minun vinkkini Joensuun ruokaravintoloista. Näissä tuleekin käytyä melko usein, koska lapset tykkää ja minä tykkään!

  VastaaPoista
 37. Sandro Kolmannella linjalla Helsingis! Jopa tuplavaunuilla pääsee hyvin sisään, ollaan käyty meidän päälle vuotiaiden kaksosten kanssa monesti ja jopa ängetty täpötäyteen brunssiin. Palvelu on ollut aina tosi hyvää eikä lasten touhuiluja ole katsottu koskaan pahasti. Ruoka hyvää ja myös lapset tykkää. Tilava vessa ja syöttiksiä löytyy!

  VastaaPoista
 38. Weeruska Helsingissä Porvoonkadulla. Tuli testattua pari vuotta sitten siskon lasten kanssa. Olin yllättynyt miten paljon ravintolassa oli muitakin lapsiperheitä ja miten hyvin lapset oli huomioitu. En olisi ikinä tajunnut viedä sinne lapsia, jos en olisi saanut paikasta vinkkiä. Ja mikä parasta, myös ruoka maistui hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weeruskalle myös ääni täältä! Etuosassa on vähän sumppuista, mutta takaosassa huimasti tilaa perheen ja vauvojen kanssa syöville.

   Poista
 39. Herttoniemessä metroaseman tuntumassa iiiiso nepalilainen ravintola Gurkha. Vaunut saa tuulikaappiin tai sisälle asti, jopa pöydän viereen, myös lounasaikaan ja niitä mahtuu tuulikaappiinkin useammat. Ravintolan perällä leikkinurkkaus pienille, jotka eivät enää jaksa viihtyä pöydän ääressä. Tarjoilijat erittäin ystävällisiä ja ruoka tulee nopeasti.

  VastaaPoista
 40. Kesäisin toimiva nuorten tiimiakatemialaisten pyörittämä. Satamaravintola Laivuri, Pielavesi. Kesällä tulossa lastentapahtuma. Syöttötuolit löytyy, tilava vessa ja vaunut mahtuu säilyttämään terassilla. Vaikka sisätila on pieni, se on kodikas ja terassilla on tilaa enemmän jonka vierestä löytyy hiekkalaatikko leluileen ja "ees taas" vieterilelu.

  -Emmi

  VastaaPoista
 41. Joensuun Rantakylässä toimiva Lähiötalo ihan ehdottomasti. :) On ihan huippupaikka. Ihana henkikökunta ja ihana tunnelma. Ketään ei vieroksuta, eikä syrjitä ulkonäön tai muun olemuksen mukaan. :) Silloin tällöin teemapäiviä, jolloin esim. lorutellaan,laulellaan tai askarrellaan. Myöskin asiantuntijaluentoja on aina silloin tällöin. :) Lasten leikkiessä voinee juoda kaikessa rauhassa kahvi/tee kupposen ja maistella tarjolla olevia herkkuja (jotka vie kielen mennessään). Kahvimaksu on vapaaehtoinen 0,50 - 1,00e. :) Paikassa toimii myöskin lastenvaatteiden vaihtopiste ja satunnaisesti on myöskin ulkotapahtumia lapsiperheille. Ei voi muuta kuin suositella. :)

  VastaaPoista
 42. Tupoksen kalaravintola Limingassa on rauhallinen ja siisti perheravintolan tyyppinen, maukasta lähiruokaa tarjoava ravintola. Vaipanvaihtopaikka löytyy.

  VastaaPoista
 43. Kajaanissa lapsiystävällistä palvelua saa lähes joka kahvilasta, mutta erityisesti teehuone Tsaikka ansaitsee maininnan. Vaunujen kanssa mahtuu hyvin sisään, ovi avataan vaunujen kanssa liikkuvalle ja lasta huomioidaan palvellessa. Ainut miinus on ettei hoitotasoa löydy, mutta vaipanvaihto onnistuu syrjemässä tilassa, jossa voi myös tarvittaessa imettää rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Tsaikasta löytyy myös hoitotaso :)

   Poista
 44. Vaasassa on sellainen kahvila kuin Ylikiva. Ei ole tarkoitettu vain lapsiperheille, mutta hyvin soveltuu tarkoitukseen! Vaunut voi jättää rauhalliselle sisäpihalle, ja kahvilassa on pieni leikkinurkkaus lapsille. Saimme kahvit kannussa ja pikkusuolaiset suoraan pöytään! Kahvilassa on myös pieni myymälä.

  VastaaPoista
 45. Minulle ei ole omia lapsia, mutta lapsiseurassa olen todennut pientä väkeä kohdeltavan mukavasti Helsingissä ainakin ravintola Kaarnassa sekä ravintola Kannaksessa. Jälkimmäisessä kyseessä oli vielä aivan erityisen uhmakiukkuinen taaperoasiakas, mutta henkilökunta ei hetkahtanutkaan, vaan otti lapsen huomioon, niin kuin nyt kaurismäkeläisessä pubiravintolassa voi.

  VastaaPoista
 46. Helsingissä Tokyo55 on ainakin taapero-ystävällinen :)

  VastaaPoista
 47. Haluaisin ilmiantaa hyvän automatkan taukopaikan: Pivanka Kesälahdella. Tilaa on, lapset syövät puoli-ilmaiseksi, henkilökunta on varsin lapsiystävällistä ja ruoka on hyvää, ihan koko perheen mielestä.

  VastaaPoista
 48. Sipoossa Gumbostrand Konst&Form. Taidetta, ihania brunsseja, sisustusbutiikki ja lapsille oma nurkkaus piirtelemistä varten. http://konstoform.fi

  VastaaPoista
 49. Helsinkiin Raflalle ääni täältäkin. Olemme tyttären kanssa vakiokävijöitä aina kun pääkaupunkiseudulla käydään. Ystävällistä palvelua ja lapsi huomioidaan myös asiakkaana, tällaiset paikat ovat parhaita opetella lapsen kanssa miten ravintolassa käyttäydytään. Erityistä plussaa siitä ettei Raflassa ole erikseen lasten listaa eineslihapullille ja ranskalaisille...

  Toinen ihana paikka on Jyväskylän Pöllöwaari. Laadukkaat lasten annokset, mahdollisuus tilata kaikki a la carte-annokset lasten versiona ja uskomattoman hyvä palvelu. Myös lapselle kerrotaan mitä annos sisältää jne. Viime käynnin jälkeen 4-vuotias aloitti leikkimään fine dining ravintolaa kotona, tekee hienoja annoksia ruokaleluillaan ja kertoo jokaisesta ruokalajista samalla kun tarjoilee juomaa unirätti käsivarrellaan.

  VastaaPoista
 50. Samperin Savotta Savukoskelta saapi yhden äänen täältä. Erityisesti jäi mieleen kun kerran oltiin pienen kanssa syömässä siellä. Hän söi vielä soseita ja minulla oli hänen annos pakasterasiassa ja pyysin päästä lämmittämään annos mikrossa. Tarjoilija otti rasian, lämmitti annoksen sopivaksi ja toi ruoan nätisti lautaselle katettuna lapselle. Sittemmin lapsi on kasvanut ja on harjoitellut itse tilaamista.

  VastaaPoista
 51. Tänään jäi taas kerran niin hyvä mieli, kun kävimme lounastamassa Pohjois-Espoossa Pirttimäen kahvilassa. Lounas on edullinen ja maukas. Muutkin herkut ihania, paikan päällä valmistettuja ja hinta-laatu on vähintään kohdillaan. Kahvila on tilava ja syöttötuolejakin löytyy. Lisäksi muutkin asiakkaat tuntuvat olevan rennolla mielellä liikkeellä, joten lapsiin suhtaudutaan ymmärrettävästi. Pirttimäki on muutenkin mainio retkikohde. Erimittaisia lenkkipolkuja löytyy, ihania matsälampia ja nuotiopaikkoja on lähistöllä useampi, alueen leikkipuisto on kiva ja nurmikenttä hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
 52. Lieksassa Timitran Linna taitaa olla koko kaupungin ainoa lounasravintola, jossa on lapsille leikkinurkkaus leikkikeittiöineen, potkuautoineen ym. pikkuleluineen. Lounas on vieläpä lähiruokaa ja luomua, joten sitä voi taatusti tarjoilla turvallisin mielin lapsillekin. Salaattipöydän lisäksi päivittäin vaihtuva, suoraan pöytään tarjoiltu lounas :)

  VastaaPoista
 53. Oli pakko odottaa viimeiseen päivään asti, toivoen, että kaikki ehtisi valmiiksi. No, ei ehtinyt, mutta ilmiannan silti lapsiystävällisen paikan: Lilla Butiken & Café Björköby. Se sijaitsee Björköbyssä, Mustasaaren kunnassa, Vaasan ulkopuolella saaristossa. Kyseessä on kyläkauppa jossa on pieni kahvilapuoli. Syöttötuoli löytyy, ja tilavassa asiakasvessassa on hoitopöytä, potta ja vessanpytyn pienennin. Kahvilan puolelle on tekeillä lastennurkkaus, jonne on tulossa värityskirjoja, leluja ja muuta pientä puuhaa. Pöytä ja tuolit nurkkausta varten on jo tilattu, mutta eivät ole saapuneet perille.

  Kahvilapuolen ruokatarjonta on tällä hetkellä pääasiassa mehua, limsaa, kahvia, valmiita voileipiä, pullaa ja jätskiä. Mutta lapsiasiakkaiden ruuat aivan varmasti lämmitetään mikrossa, ja ne saa nauttia rauhassa pöydän ääressä pelkäämättä että joku häiriintyisi :)

  Lilla Butiken & Café Björköby sijaitsee Unescon maailmanperintöalueella, Björkön saaren keskellä. Kolmen kilometrin päässä kaupalta, meren rannalta Svedjehamnista, lähtee useampi vaellusreitti. Yksi vaellusreiteistä (Bodvatten) on tehty helppokulkuiseksi, joten sen pääsee kiertämään vaikka lastenvaunujen kanssa. Ja jos haluaa lähteä lapsen kanssa kiertämään, mutta ei ole varma jaksaako jälkikasvu kävellä koko reittiä, niin Lilla Butikenista saa vuokrata lapsenkantorinkan!

  Svedjehamnin satamassa on myös kesäkahvila Salteriet, sekä näköalatorni Saltkaret. Näköalatorinin luo on parkkipaikalta noin 600 metrin kävelymatka metsäautotietä pitkin, eli sinnekin pääsee myös lastenvaunuilla. Torniin kiipeäminen sujuu isommalta lapselta, mutta toisaalta torni ei ole niin korkea ettei sinne jaksaisi kantaa perheen pienimpiä.

  Lilla Butiken & Café Björköby todella todella todella kovasti haluaisi Vuoden mutsi suosittelee -tarran :)

  VastaaPoista
 54. Muhun teki vaikutuksen Tampereella Lielahden American Dinerissa tarjoilija, joka sattui kuulemaan, kun kysäisin ystävältäni, että olikohan pihalla roskista (olin vaihtanut siinä loosissa istuessa pikkuvauvalta kakkavaipan). Tarjoilija ilmestyi viereen käsi ojossa ja sanoi, että "Tässä olisi yksi." Siihen koitin vielä sanoa, että on vähän haiseva roska ja tarjoilija ilmoitti hymyillen, että ei haittaa, hällä on kolme tytärtä itsellä ja vei kakkavaipan mennessää. :) Hoitopöytää ei tuollakaan ole, ellei sitten kauppakeskuksen muissa tiloissa (ja varmaan onkin, kun tuo on kauppakeskuksen yhteydessä), mutta runsaasti löytyy syöttötuoleja ja kovin lapsiystävällinen mesta tuntuisi olevan myöhemminkin oman ja tuttujen lasten kanssa siellä käyneenä.

  VastaaPoista
 55. Munkkiniemessä Helsingissä Cafe Koti, josta saa myös lounasta. Hyvinvarusteltu hoitotila, pieni leikkinurkkaus, vaunuparkki ulkona ja jos ei ole täyttä, saa sisäänkin. Superhyväntuulinen palvelu.

  VastaaPoista
 56. White Lady Helsingin Laaksossa! Hyvä leikkipaikka, parin euron ruoat lapsille, jäätelö kuuluu hintaan, hyvä palvelu ja ruoat myöskin. Ulkona hiekkalaatikko terassin kupeessa. Meidän perheen kestosuosikki. Näin rauhassa ei muualla syödä, lapset 3v ja 10kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tosi edulliset lastenannokset ja ok leikkipaikka, kesäisin myös ulkona oma leikkipaikka

   Poista
 57. Silja Serenadella ravintola Tavolata saa meidän perheen kehut. Palvelu oli niin lapset huomioivaa, että kirjoitin positiivisen palautteen kynällä ja paperilla!

  VastaaPoista
 58. Toinen puoltava ääni Kolmos3lle Helsingin Kalliossa. Illallisaikaankin sai tosi hyvää palvelua ja lapsi ekstrahyvää kohtelua. Ruoka oli kaikkien makuun, eikä tämä nyt tarkoita mitään lapsimenua. Pinaattibliniä, hirveä, siikaa ja hyvät jälkkärit. Äiti kiittää.

  VastaaPoista
 59. Kolmen, jo aikuisiässä olevien lapsien äitinä tuon erään näkökannan tähän keskusteluun mukaan;
  Lounasaikaan työssäkäyvät ihmiset toivovat voivansa nauttia hyvää ruokaa, rauhassa ja kiireettömästi. Usein kuitenkin työpäivän kiire tuo kiireettömyyteen haastetta ja lounas on nautittava suhteellisen tehokkaasti.
  Tällöin, jo muutenkin ruuhkaiseen lounasaikaan, olisi mukavaa, jos lapsiperheet millään pystyisivät ajoittamaan oman ravintolaruokailunsa eri ajankohtaan, kuin yleiseen lounasaikaan (n. klo 11:00 - 14:00). Lounasravintoloiden pöydät täyttyvät jo muutenkin aikuisesta väestä, joiden on lounaansa valitettavasti tuohon TES:n määrittelemään lounasaikaan nautittava.
  Lapsiperheet ovat myös minun mielestäni tervetulleita naapuripöydän asiakkaita ravintolassa. Ruuhka-aikana on vain valitettavaa, että viisi lasta vie viideltä aikuiselta tämän mahdollisuuden ruokailla pöydän ääressä ja lounastauon minuutteja joudutaan käyttämään seuraavan lounaspaikan etsimiseen.
  Tämä ilmiö on kovin yleinen etenkin Helsingin Hakaniemen ja Kallion suunnalla. Toivon, että en aiheuta mielipahaa kenellekään, vaan myös tämä työläisen näkökanta otettaisiin huomioon lounasaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi on jo hoidossa ja käyn itsekin lounaalla työn ohella, mutta sen verran on pakko kommentoida että lapsillakin on yleensä lounasaika klo.11 ja pienillä päiväunet sen jälkeen. Ei ainakaan taaperon kanssa lounaalle voi mennä klo.14..

   Poista
  2. Ymmärrän pointtisi Anonyymi, mutta vaikuttaisi ettet tullut ajatelleeksi, että ravintolat itse rajaavat _lounaansa_ usein tuohon noin 11-14 aikaan. Mikä tarkoittaa että tuohon kellonaikaan ruokailu on huomattavan paljon edullisempaa kuin sen ulkopuolella. Se luonnollisesti houkuttaa kun tulotaso on tilapäisesti totuttua alhaisempi. Mieluiten mäkin sekoilisin vaunujen kanssa ravintoloissa silloin kun siellä on hiljaisempaa, mutta kun ei sitä lounasta tarjoilla mulle kymmeneltä tai kolmelta kovinkaan monessa paikassa.

   Poista
 60. Ravintola Wanha Makasiini Lappeenrannassa oli ilahduttavan lapsiystävällinen. Saimme ystävällisen vastaanoton, ja lapsille tuotiin pöytään värityskuvia ja puuhatehtäviä sisältävät ruokalistat. Lapsille sai tilata myös aikuisten listasta, puolikkaan annoksen puoleen hintaan. Henkilökunnan käytöksestä huokui, että olimme tervetulleita myös 2- ja 4-vuotiaitten viikareidemme kanssa. Kokkikin hymyili meille, kun tuli käymään salissa. Vessasta löytyi potta, ja lavuaari oli mukavan alhaalla pienten pestä käsiä.

  VastaaPoista
 61. Helsingin Kalliossa Loung3lle täydet pisteet lasten palvelusta! Paikka on pieni ja jätettiin suosiolla rattaat ikkunan eteen kadulle, mutta muuten oikein hyvä myös lapsille. Syöttötuoli, lapsia ymmärtävät kivat tyypit töissä ja hyvä ruoka. Tuli mieleen Brooklyn. Vessa on kyllä tosi pieni, mutta kyllä siellä huikkaa pystyi vauvalle antamaan :)

  VastaaPoista
 62. Mango Chip Casino - Mapyro
  Mango Chip Casino is located at 777 Golden Rd, North Kansas 삼척 출장샵 City, MO 김제 출장샵 43116. Directions. Directions · 상주 출장샵 (662) 454-8783. Call Now · 순천 출장샵 Website · Website. 광주 출장샵

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...