Tietoa mainostajalle ›

8.5.14

Nyt loppui äitittely

"Äääääiiiitiiiiiiii!" kuuluu huuto sisäleikkipuistossa. Vähintään viisi äitiä nostaa päänsä ja katsoo toisiaan - ketä huudettiin? Kenen pitää mennä katsomaan, kuka on juuttunut muoviputkeen? Sama epätietoisuus toistuu uimahallissa, kirjastossa, konsertissa ja syntymäpäivillä.

Lisäksi huuto Äiiiitiiiii kajahtaa ilmoille niin monta kertaa päivässä, että oma nimi tuppaa unohtumaan. Kun palaverissa pitäisi esittäytyä, ensimmäinen mieleen juolahtava erisnimi on Sen-ja-sen-äiti.

Ei näin.

Me päätimme Satun kanssa tehdä tälle epäkohdalle jotain. Ratkaisu on luonnollisesti mutsinimigeneraattori.

Tietoteknisen nimigeneraattorimme avulla pyöräytät nopsasti itsellesi vänkän, persoonallisen mutsinimen, jolla voit pyytää lapsiasi kutsumaan sinua ikkunaan, pyyhkimään tai siivoamaan tussit seinästä. Ei enää persoonatonta ja iänikuista "äitiä! Jipii!

Luo itsellesi uusi identiteetti heti. Tämä on kaikkien etu.

18 kommenttia:

 1. No ei näin. Äitihän on ehkä paras nimi ikinä. Mä sitäpaitsi kyl tunnistan oman lapsen kutsuhuudon sieltä muiden äitihuutojen seasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että tämä kommentti tulee ja vastaus on valmiina: tarvitset ehdottomasti mutsinimen, koska olet pitkäaikaisen aivopesun uhri. Uusi nimi vapauttaa näistä harhoista! ;)

   Poista
  2. Mut noi teidän mutsinimet ei allaolevien kommenttien perusteella näytä olevan kovin käteviä - ovat tosi pitkiä. Ei oikein toimi äiti-lapsi -kommunikaatiossa sellainen. :D

   Poista
  3. Muutosvastarinta on ymmärrettävää. Huomaa kuitenkin että aina ei voi ajatella lapsen etua. ;)

   Poista
 2. Mirkkis Raskausarpi :D harmi vaan, että mukula ei osaa vielä kunnolla puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tämän r-harjoituksen myötä varmasti kehitys nopeutuu!

   Poista
 3. Mirkkis Liivinsuoja :D Hauska nimigeneraattori!

  VastaaPoista
 4. mun pojalla vähän omat polut puheenkehityksen kanssa, joten olen "täättä" tai ekonomisemmin "tä!". oon itseasiassa saanut ylennyksen, sillä ensin nimitys oli "kääkkä"...

  VastaaPoista
 5. Mikä vika on omassa etunimessä? Miksei lapsi voisi käyttää sitä? Itse käytän omista vanhemmistani etunimeä, ja lapsi puhuttelee minua ja isäänsä välillä etunimillä, välillä äidiksi tai isäksi. Ei ongelmaa.

  Tosin olen huomannut, että joillekin vanhemmille tämä tuntuu olevan ongelma, ja olen kuullut kuinka naapurin lasta on ojennettu kutsumaan äitiä äidiksi, kun hän kutsui äitiään etunimellä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja rattoisaa äitienpäivää, ei anneta kuminauhojen kiristää! T. Massu Baarivainaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Baarivainaalle! Huom. Anonyymien verkkokommentoijien sopisi käyttävän jatkossa mutsinimeä! ;)

   Poista
 7. Aahhaha ihan parasta! T. Yoko-on-aamu Kohtuamme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku sai tuonkin aivojeni tuotoksen! :D

   Poista
 8. Mun kummipoika kutsui minua ensin mummiksi, sitten sain ylennyksen tummiksi ja nyt puolen vuoden päästä olen ylennetty olemaan kummi. Tätä juhlaa. :)
  Teveisin, Anna-Lisää Valokynä

  VastaaPoista
 9. Omien lasten äänet tunnistan vaikka mistä, mutta nimen vaihto houkuttelee silti. Terveisin pirtsakka Krooh-Pyyh Nuokkuva-Naaras

  VastaaPoista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...