Tietoa mainostajalle ›

TILAA KIRJA

MIKÄ? Vuoden mutsi -kirjat on tarkoitettu jokaisen keskinkertaisen äidin vertaistueksi ja naamajumpaksi. Vuoden mutsi I paljastaa vauvavuoden pastellinväriseen pehmoiluun verhotun salaliiton lapsettomia vastaan. Vuoden mutsi 2 keskittyy elämään alle kouluikäisen metriheikin kanssa.

MIKSI? Kirjojen missio on ilahduttaa ja tsempata perhe-elämän karikoissa, mutta myös kannustaa pitämään katse ajassa, jolloin tyyppi kävelee itse kouluun.

KENELLE? Vuoden mutsi -kirjat sopivat kaikille, joiden mielestä äitiydelle voi, saa ja pitää nauraa. Ja ehdottomasti myös niille, jotka vasta pohtivat koko hommaa: äitiyttä ei tarvitse pelätä, sillä tässä saa vetää ihan oman hiihdon. Vuoden mutsi on erinomainen babyshowerlahja. Vuoden mutsi 2 sopii yli vuoden ikäisen lapsen vanhemmille, myös äitienpäiväksi. PS. Nimistään huolimatta myös kaikkien isien tulisi aivan ehdottomasti lukea nämä kirjat.

Vuoden mutsit saa Adlibriksestä hintaan 15,70 €!

_______________________________________________________________________

Jos et vielä vakuuttunut…

Vuoden mutsi 2:sta (2014) sanottua:

 • Helsingin Sanomat: "Kirjassaan Vuoden mutsi 2 (Otava 2014) Satu Rämö ja Katja Lahti kertovat tutkimuksesta Lags and Leads in Life Satisfaction, jossa kysyttiin miesten ja naisten onnellisuutta ennen ja jälkeen lapsen syntymän. Tyytyväisimmillään elämäänsä molemmat olivat noin vuosi ennen lapsen syntymää – siis silloin, kun lasta tehtiin. Lapsen syntymän jälkeen kumpikin oli neljän vuoden ajan tyytymättömämpiä elämäänsä kuin ennen lasta (naiset olivat onnettomimmillaan silloin, kun lapsi oli kaksivuotias). Rämö ja Lahti kutsuvat tätä aikaa neljän vuoden kuolemanlaaksoksi. Mutta: "Kun neljä vuotta jaksaa tarpoa, vanhempien onnellisuus palautuu samalle tasolle, jolla se oli ennen lapsen syntymää", Rämö kirjoittaa."
 • Lähiömutsi: "Tutkimuksista huolimatta homo sapiensin keskuudessa elää vahvana ajatus, että onnellisuudesta ei tiedä mitään, jos ei ole kokenut lapsen tuomaa onnea. Vaikka tutkimuksissa on todettu lapsettomien olevan elämässään onnellisempia kuin lapsiperheiden vanhempien. Tämän opin lukiessani arvostelukappaleena saamaani Vuoden Mutsi Kakkosta, joka ilmestyi viime kuussa. Siinä Salamatkustaja-blogin Satu ja Project Mama -blogin Katja kertovat nasevasti, miten selvitä elossa ja tervejärkisenä taaperoajasta."
 • Usko, toivo ja Pakkaus: "… nopean selailun jälkeen luulen päätyväni siihen tulokseen, että kyseessä on kohtuullisen viihdyttävää ajankulua. Intuitiivisesti ajatellen lempparitekstikseni noussee yllättäen 'Perkeleen perkele', joka käsittelee jälkikasvun vanhemmilta saamia kiroiluvaikutteita. Kirjassa pohditaan, milloin on sopivaa sanoa 'perkeleen perkele'."
 • Liftaan "Miten monta kertaa se pitää itselleen todeta, että älä lue sellaisia kirjoja missään yleisellä paikalla, jonka tiedät aiheuttavan tahattomia ja yllättäviä naurunpyrskähdyksiä."
 • Kirjanurkkaus"Vuoden mutsi 2 sanoo sen vihdoin ääneen: TV:stä tuttu Kaapo on maailman kaikkitietävin lapsi, jonka vanhemmille on tehty lobotomia. Jostain syystä vetoaa metrin mittaisiin televisionkatsojiin."
 • Riipin Raapin: "Ei liene ihme, jos osa vanhemmista on kyllästynyt perinteisempiin kasvatusoppaisiin, jotka saattavat enemmänkin syyllistää ja aiheuttaa paineita kuin auttaa konkreettisissa lastenhoito- tai kasvatusongelmissa. Siksi Vuoden mutsi -kirjat ovat tervetullut tuulahdus tämän genren keskelle, vaikkei pitäisikään omia lapsia pääasiassa ärsyttävinä ja oman elämän pilaavina "kersoina"." 

Vuoden mutsista (2012) sanottua:

 • Väestöliitto: "...kirjan lukeminen vie mennessään. En ole pitkään aikaan lukenut näin viihdyttävää kirjaa. Totesin tarpeen lukea kirjaa koko ajan: myöhään illalla – jopa yöllä, bussissa, junassa… Kirjaa lukiessani hekotin välillä ääneen ja nauroin. Yleisesti kirja on tyyliltään kirjoitettu osittain sarkasmiin nojaten ja välillä tuntuu, että asioita nähdään jopa pessimistisestä näkökulmasta. Hämmästelin esim. osiota joissa kannustavaksi tarkoitettuja ilmaisuja kritisoitiin kovalla (joskin viihdyttävällä) tavalla (s.30-31). Yleisesti kirja on hauskaa ajanvietettä, mutta sen lukeminen pistää miettimään raskaus- ja lapsiaikaa muuna kuin vaaleanpunaisena onnellisena hattarahöttönä."
 • Länsiväylä: "Lahden ja Satu Rämön kirjoittama kirja tuulettaa äitimyyttiä. Naistenlehdet esittelevät onnea hehkuvia odottajia ja seesteisiä imettäjiä, mutta nämä naiset sanovat ääneen niitä asioita, mistä ei ole totuttu julkisesti puhumaan. ”Satunnainen väsymys, vitutus ja ahdistus on normaalia”, naiset kirjoittavat."
 • Meidän Perhe: "Rehellisen keskinkertaisille mutseille suunnatun vertaistukihenkisen kirjan ohjeet ovat virkistävän realistisia ("osta vauvanvaate sen mukaan, miten nopeasti sen saa päälle ja päältä pois") ja havainnot tosielämästä humoristisen osuvia ("käytetyt valkoiset liivinsuojat ovat tyylikäs talvinen sisustuselementti"). Hyvää lukemista äitienpäivän alla (ja myös hyvä lahjavinkki!)"
 • Lähiömutsi: Opus on mainio lahja babyshowereihin tai vieminen tuoreelle mutsille. Kappaleet ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, joten hormoneista ja väsymyksestä sekavat aivotkin pystyvät ottamaan sen vastaan. Imettäessä se piti kiltisti seuraa, eikä loukkaantunut, vaikka joudun vähän väliä keskeyttää korjatakseni imuotetta, röyhtäyttääkseni, vastatakseni Minimen silmien napitukseen tai vaihtaakseni vaipan.
 • Villasukka kirjahyllyssä: "En päässyt alkusanoja pidemmälle kun Rämö ja Lahti olivat jo voittaneet minut puolelleen. Kun nämä äiti-ihmiset puhuvat aiheista astianpesukoneen kokoinen pötsi, trampoliinilla hyppiminen ilman tenaa tai vaikka lapsen puurosuuhalaukset, on suojamuurit kaadettu ja häveliäisyyden joutavat rajat rikottu. Niinhän se on, että äitiys muuttaa ihmistä ennalta-arvaamattomilla tavoilla ja tuo elämään uusia ulottuvuuksia ja yllätyksiä."
 • Uuden Mustan Terhi: "Katja ja Satu eivät olisi halunneet kirjaansa luokiteltavaksi tietokirjat-kategoriaan, mutta he kirjoittavat silkkaa asiaa: Mutu-tuntumalla tietenkin, perustuen kokemukseen kokonaisen kolmen lapsen otokseen. Tottakai äitiys on ihanaa, mutta miksei kukaan kirjoita siitä, että muutkin saavat lahjaksi pinsettiotteella puristettuja räkäpalloja tai että kylkiasento on käyttökelpoinen paitsi imetyksessä, myös seksissä - siihen on helppo samantien nukahtaa."
 • Kemikaalicocktailin Noora: "Suosittelen hankkimaan tämän kirjan tuoreille mutseille. Hyvää huumoria ja vertaistukea, naamajumppaa parhaimmillaan!"
 • Lapsellista / Sascia: "Kirjaa selailevat kanssaihmiset vierelläni tyrskivät ja hymähtelivät. Tietokirja-kategoriaan upotettu teos tuntui minusta lyhyen läpiselaamisen jälkeen maalaisjärjelliseltä ja äärimmäisen humoristiselta tekstiltä äideiltä toisille äideille. Nyökkäilen. Nauran. Tyrskin. Juon skumppaa, ensimmäistä kertaa miesmuistiin."
 • Inahduksen Ina: "Miksi tykkään kirjasta? Siksi, että se nauraa äitiydelle, joka muuten on aivan jumalattoman vakava ja pyhä asia edelleen tässä yhteiskunnassa. Katja ja Satu jakavat omat hyvät ja huonot kokemuksensa turhia kainostelematta ja tykkään siitä: omat kokemukseni poikkeavat heidän kokemuksistaan monessa kohtaa, mutta koska kirja ei ole opas täydelliseen äitiyteen, vaan keskinkertaisuuden ylistys sain siitä loistavaa vertaistukea silti. Muutkin mokaavat! Muutkin ovat täysin kuutamolla kotiuduttuaan sen paketin kanssa, joka on ihan oikea ihminen ja annettu meille ilman mitään ajokoetta, luoja varjelkoon."
 • Oi mutsi mutsi
 • Amma
 • Sinisen linnan kirjaston Maria
 • Ensikertalaisäiti 
 • Kirjakko 
 • Vau.fi
 • Lumiomena
 • Valeäiti 
 • Voima-lehti
 • Uusi Suomi
 • Isyyspakkaus
 • Keltanokan hautomo
 • Pieni tyttö pohjoisen
 • Kuka siellä?

39 kommenttia:

 1. *haukotus* olipa TOSI hauskaa.

  VastaaPoista
 2. Tai kuten asian ilmaisit, haukotuttavaa kamaa. Unilääkettä unettomiin öihin!

  VastaaPoista
 3. Mä ainakin hekotin niin, että meinas mennä porkkanaraasteet väärään kurkkuun. :D Kirjaa odotellessa... Sitä ei parane lukea bussissa tai junassa tai saa pian hullun maineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! Mekin repeiltiin vielä oikovedeoksia oikolukiessa. Joko se naurattaa muitakin tai sitten me oltiin vaan sekoamassa. Mahdollista sekin.

   Poista
 4. Täytyy myöntää, että nyt kyllä osu ja uppos! Varsinkin nuo "hehkuva odottaja" ja "seesteinen imettäjä". Se niin ei mene niin! Juuri tällainen huumori auttaa jaksamaan arkea, kiitos!
  Kun saan illalla vauvan ja miehen nukkumaan, aion koluta koko bloginne läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, toivottavasti viihdyt ettei mene yövalvominen hukkaan ;-)

   Poista
 5. Pakko ostaa tämä kirja! Lastenhankinta siintää jossain 10 tulevan vuoden sisällä, tästä varmasti otetaan uusintapainoksia vielä. En myöskään melkein 26-vuotiaana ikisinkkuna tätä ostaa. Tai ehkä ostan ja piilotan kaappiin :D.

  Ps. Mahtava idea reissukassaanne ajatellen, joka vuosi aika moni kuitenkin tulee raskaaksi, eikä nykynaiseen oikein uppoa pullapuhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkä tämän luettuasi päätät, että hankitaan sittenkin se koiranpentu... ;-)

   Poista
 6. HAUSKA! Milloin tätä saa tilattua ja mistä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kustantajan mukaan kaikista kirjakauppaketjuista ja myös joiltain yksityisiltä kauppiailta, mutta lisäsin muutaman verkkokauppalinkin tuonne esittelytekstin alle! :)

   Poista
 7. Niin meistäkin :D

  Kirja on tullut myyntiin tällä viikolla, sitä löytyy ainakin Suomalaisen kirjakaupoista ja Akateemisesta. On myynnissä myös verkkokaupoissa, ainakin www.suomalainen.com, www.bookplus.fi ja www.adlibris.com

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavaa :)!!! Harmi, että törmäsin tähän vasta nyt kun "pahimmat" vuodet ovat jo takana. Kirja on silti pakko saada ja blogia alan kahlaamaan urakalla läpi NYT :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana! Meitä lämmittää tällänen palaute :)

   Poista
 9. Vihdoin ja viimein sain kirjan käsiini, ja on kyllä aiheuttanut aikamoista repeilyä.. :D Vaan miten onnistuu vauvan nukuttaminen ja kirjan lukeminen samanaikaisesti, jos äiti räkättää vedet silmissä säännöllisen lyhyin väliajoin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kirja tuli luettua kokonaan läpi yhdessä illassa, vatsalihakset kiittävät :)
   Ihan loistava!

   Poista
 10. Minäki!

  http://pienityttopohjoisen.blogspot.com/2012/05/vuoden-mutsi.html

  VastaaPoista
 11. No siis kiva, sain kirjan äippälahjaksi. Ja tuskin oon saanu sitä hipelöidä, kun mies on lukenu siitä jo puolet mulle ääneen! Ärsyttävää!! Onpa tosi kiva sitte mennä lukemaan jo puoliks luettu kirja. Mutta hyvä vaan, että lukee. On selvästikin menny muutama viesti perille, jotka jostain syystä ei huutamalla ja kiristämällä oo osuneet kohteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha... :) Mutta ihan mahtavaa kuulla että kirja "toimii" ;)

   Poista
 12. Mä luen kirjaa parhaillani nyt kolme viikkoa ennen laskettua aikaa ja mietin, että voiko istukka irrota holtittomasta nauramisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, huomasin tämän kommentin vasta nyt. Miten kävi? :)

   Poista
 13. Niiiiiin mainio! Liian harvoin oikein harmittaa kun kirjan takakansi tulee vastaan - nyt kävi niin. Kiitos ja kumarrus. Jatko-osaa kehiin naiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon!! Mahtavaa kuulla, että onnistuimme viihdyttämään :)

   Poista
 14. Huippu kirja, näin isänkin näkökulmasta...Kiitos teille!!

  VastaaPoista
 15. Äskeisellä Suomen-reissulla tein toivioretken kahteen kirjakauppaan, mutta tarjolla oli vain ei-oota. Joko pian olisi e-kirjan aika? Pliis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Päivi! Kirja on ikävä kyllä loppunut kirjakaupoista... Mutta; uutta painosta ollaan parhaillaan tekemässä, menee muutama viikko.

   Mutta: Jos asut ulkomailla ja haluat kirjan lähetettynä suoraan kotiosoitteeseen, myyn Vuoden mutseja ulkosuomalaisille 28 egen kappalehintaan sisältäen postikulut ihan minne vaan :)

   Lisää tietoa tässä:http://www.salamatkustaja.com/2012/05/vuoden-mutsia-ulkomaille.html

   Poista
 16. Millon ja mihin tulee uusi painos myyntiin? Pakko saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on jo painettu, kannet ovat vielä painossa. Siis aivan lähipäivinä :) Nopeimmin kirjaa saa täältä blogista, laitamme heti linkin verkkokauppaan!

   Poista
 17. Eilen saapui postissa odotettu paketti...ja sopivasti Jussiksi!!! Vaikka itse olen 41v mummu, jolla omista lapsista jo kaksi täysi-ikäistä ja kuopuskin yläasteella. Niin ihan oli pakko saada kirja luettavaksi. Ja kiertoon se lähtee miniälle jahka olen omat vatsalihakseni saanut naurusta kipeäksi :)
  Iso kiitos Satu ja Katja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Ja hyviä jumppahetkiä, myös miniälle! ;)

   Poista
 18. Hei tarkistakaapas nuo linkkinne! Esim. tuo linkki "Tilaa Vuoden mutsi 2 Suomalaisesta kirjakaupasta!" johtaa Booky.fi sivuille ja siellä Vuoden mutsi 1 kirjan tietoihin... Mutta menenpä nyt tästä tilaamaan sen kakkosen, jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, kiitos huomiosta. Käyn korjaamassa linkin. :)

   Poista
 19. Ostin vuoden mutsi 2 kirjan enkä oo pitkään aikaa nauraa hekottanut vedet silmissä! Just tämmöistä nykymaailman ylisuorittavat äidit tarvii! Paras kirja ikinä! =D -Kakkumonsteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PALJON; olemme tosi iloisia että kirja hoiti tehtävänsä :)

   Poista
 20. Hei, saako tuota vuoden mutsi ekaa painosta tilattua mistään enää muuta kuin e-kirjana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Näistä molemmista otettiin aikanaan monta painosta mutta nyt ne on kaikki loppuunmyyty eikä kustantaja paina enää lisää. : / Mutta e-kirjana saa, ja kirjastoista! Divaritkin kannattaa koluta läpi, jos on aikaa. Ja äideillähän aina on, ehhehh...

   Poista
 21. Siis Aaaaapuuvaa! Oikeesti, ei oo tosi! Kopioimaanko mun nyt täytyy ryhtyä omia opuksiani, kun nyt on tilanne se, että tässä kun alkaa itsellä olemaan jo paletti hallussa niin VASTA nyt rakkaat ystävät sitten alkavat lisääntymään (nähtyään että kyllä tästä hengissä selvitään vaikka vähän nuhjaantua saattaakin) :D Olisi meinaan ehdoton opus kaikille niille rakkaille, jotka vasta ottavat ensiaskeleitaan äitiyden taipaleella, etenkin kun kaikilla ei ole kokemuspohjaa nuorempien sisariensa hoitamisesta tm. ja omista opuksistani en ole valmis luopumaan. E-kirja ei ehkä ihan uppoo, mutta löytyykö äänikirjana, sehän olisi kivaa kuunneltavaa tuoreelle mutsille, vaipan vaihtoa ja arjen pyörittämistä harjoitellessa?

  VastaaPoista
 22. Vieläkö Vuoden mutsi -kirjaa saisi jostain tilattua ihan fyysisenä painoksena? 2 löytyy vielä, mutta ensimmäistä ei, olisi ihana saada lahjaksi ensivanhemmille :)!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...