Tietoa mainostajalle ›

10.1.12

Oho, meni herne nenään

Elämä lapsen kanssa on virikkeitä täynnä!

Viime viikolla yllätin ipanamme naama lastenhuoneen seinässä kiinni. Hän oli siirtänyt kuvassa olevat lenkkarit sivuun ja tunkenut toisen nenärei'istään seinässä törröttävän, pyöreäkantaiseen ruuvin ympärille. Nojoo.
Voisihan sitä varmaan huononpaankin paikkaan päänsä laittaa.

Ruuvi ei kuitenkaan yksin riitä. Nenään tungetaan myös etusormea, kännykän latausjohtoa, kyniä ja hiuspinnejä. Välillä klyyvariin on menossa kappale kengännauhaa tai yksi haarukan piikeistä. Parhaana päivänä molemmat yhtäaikaa.

Mulle ei ihan vielä ole valjennut, mihin kehitysvaiheeseen romuvaraston kerääminen nenään kuuluu. Varmaan siihen samaan, jossa ipana tunkee käsiin saamaansa äidin hammasharjaa jalkoväliinsä ja sanoo pimppi. Hmm.

10 kommenttia:

 1. Aaahahaaaa! Voin kuvitella tyypin tähtäämässä sieraintaan ruuviin keskittyneessä hiljaisuudessa.

  Meidän 8kk neropatti oppi jouluaattona tunkemaan etusormensa ekaa niveltä myöden nenäänsä. Oli siinä suvulla ihmettelemistä. Varsinainen visionääri, sano.

  Venni

  VastaaPoista
 2. Juurikin tuosta keskittyneestä hiljaisuudesta päättelin, että nyt on kyllä jotain outoa tekeillä...

  VastaaPoista
 3. Meillä tungettiin jouluna rusina nenään ja niiskaistiin se kunnolla sisään. Onneksi lapsi osaa niistää käskystä, että saatiin se omin voimin uloskin. Mut tosiaan, meillä menee nykyään myös vähän kaikki nenään. Välillä se kuvaannollinen hernekin.

  VastaaPoista
 4. Kaverin 4-vee tuli yks päivä tarhasta hiljasena poikana ja itkeskeli yksikseen eikä suostunut kertomaan mikä on, kunnes illemmalla myönsi että on kuula nenässä ja tarttis niistää. No kyllä se kotikonstein lähti, ja toivottavasti poika oppi!

  VastaaPoista
 5. Tähän täytyy kaivaa vanha päiväkirjamerkintä:

  Yhden ruokailun yhteydessä poika sitten työnsi näkkileipää nenäänsä. Kovasti oli surkeana, mutta puhaltelulla ja niiskuttamalla saatiin lopulta yhteisvoimin pala ulos. Se oli ihan aikuisen peukalonkynnen kokoinen. Mietittiin miehen kanssa, että näkkileivässä on se hyvä puoli, että se vettyy ja tulee kyllä rään mukana ulos. Kun tapausta teoretisoimmme, niin samanaikaisesti poika työnsi kukkakaalia nenäänsä.

  VastaaPoista
 6. Onko nää kaikki tavaroiden nenään-työntäjät poikia? :D

  VastaaPoista
 7. tää nenäkausi voi koskea myös muiden neniä :) itse pyysin aikoinaan kaksivuotiasta siskoani kuljettamaan sinitarrapallon keittiöön. "sä et kyl varmaan osaa kuljettaa sitä sun nenässä, ethän?" Ja sitten tarvittiin terveyskeskuksen imuria, sinitarra jää kivasti kiinni nenäkarvoihin.

  Aino

  VastaaPoista
 8. hoo, mulle tuli mieleen, että suu ja nenähän on jotenkin yhteydessä. Eli jos rusina (tai se herne ü) on tarpeeksi pieni, sen voi purskauttaa suuhun. Luulen mä.

  Karina, do-niin, kuula nenässä. (Anteeksi, nyt tulee jo Kummel-läpät mieleen, ohnoh.) Aika kinkkistä saada liukasta ja pyöreää esinettä ulos - lastenlääkäreillä on varmaan kokemuksia näistä..

  Riitta, hahahaha, niin repesin!! Tässä koitettiin ihan selkeesti tehdä jotain molekyyli-gastronomian kokeiluja ;)

  Karina, hmm, veikkaisin että ei. Tai meillä ainakin on tyttö, ja sillä on jatkuvasti jotain menossa nenään. Tai housuihin. :)

  Anonyymi, oi kyllä!! Lapsen etusormi yrittää jatkuvasti etsiytyä tuttujen nenään. (Tai napaan.)

  VastaaPoista
 9. Veimme tyttären lääkäriin, koska hän valitteli korvakipua. Ennen kuin lääkäri pääsi katsomaan korvaan, sieltä piti ensin tyhjentää homehtunutta talouspaperia tukku. Selsivi sitten sen korvatulehduksen lisäksi syy siihen, miksi lapsemme oli jo pitkään vaikuttanut siltä, että hän ei kuule mitään käskyjä eikä pyyntöjä.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, voi elämä :D Mun täytyykin tsekata ipanan korvat kun palaan kotiin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...