Tietoa mainostajalle ›

28.12.12

Pitäisikö joulu jakaa kolmeen?

Kysymyksen esitti armas aviomieheni, kun seurasimme sivusta lapsemme, 3-vee, maniaa jouluaattoiltana. Käärepaperit lentelivät, mölytaso nousi ja muksu juoksi olohuoneen päästä päähän kuin ohjus. Olisi varmasti kaatanut kuusen, jos sitä ei olisi köytetty lapsiturvallisesti latvasta kiinni kattoon. Jokaiselta sukulaiselta tuli lapselle yksi lahja (mutkun islannissa on iso suku), ja mun mutsini sai etämummin ominaisuudessa anteeksi sen, että raahasi kuusen alle yhden lahjan sijasta yhden matkalaukullisen paketteja :)

a huge mess

Kersa poukkoilee jo kahdesta lahjasta. Kun lahjoja tulee kerralla kymmenen, se sekoaa. Pitäisikö jouluaattoilta siis jakaa kolmelle illalle?

No ei todellakaan. Koska lapsiperheiden jouluaattoilta on vain kerran vuodessa, se todellakin on vain kerran vuodessa. Kyllä sen kestää. Ensi kerralla tosin laitan jalkaani kumipohjaiset sisätossut - tai ehkä sittenkin metsurinsaappaat. Ettei tarttis toista joulua kaivella pikkumyynukkeja jalkapohjan lihoista.

Toivottavasti teillä oli ja on kiva joululoma - lapsilla tai ilman. Vuoden mutsit palaa ensi vuoden alussa, kun kuusi on palasina, keksit syöty ja päiväkoti auki. Siihen asti moimoi!

Kuva: Flickr/vertigoacid

8 kommenttia:

 1. Veljen lapsilla (3 kpl) oli toistamiseen aatto kahtena iltana... Kuulemma toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että toimii! Mä oon vaan niin patalaiska, että otan mieluummin yhtenä iltana koko hässäkän ja lepään toisena ;)

   Poista
 2. Meillä on ihan oikeasti joulu jaettu useampaan osaan sen jälken kun tajuttiin, että kaikki kerralla on liikaa meidän lapsukaiselle (ja täten menee vähän hukkaan).
  Meillä on aamulla kuusen alle jätetyt lahjat, joita availlaan aamiaisen lomassa (täällä on aikuisten työpaikkalahjat, naapureiden pikku muistamiset ym., jotain lapselle ja aikuisille). Mummuloissa kyläillessä jaetaan ja availlaan mummojen ja suvun lahjoja. Ja sitten meillä on veilä erikseen oikeat joulupukin tuomat lahjat, eli ne jotka on joko jätetty kuistilla tai jotka joulupukki tuo ihan sisälle asti.
  Toimii meillä paremmin kuin kauhea odottaminen koko päivän ja kaikki kerralla ;).

  - Anni A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Ehkä samankaltainen systeemi voisi toimia meilläkin... Eli ei kahta aattoiltaa, mutta osan lahjoista avaaminen esimerkiksi aamulla. First world problems. No itsehän tämän keskustelun aloitin ;)

   Poista
  2. Ja ainahan voi kieltäytyä lahjoista tai pyytää sen sijaan lahjoitusta hyväntekeväisyyteen.

   - A.A.

   Poista
 3. Meilläkin lasten lahjoja jaetaan pitkin aattoa (ekat aamulla, toiset iltapäivästä ja loput yhdessä aikuisten kanssa) ja yhtenä vuotena osa paketeista säästettiin yhteisymmärryksessä jouluaamuun.

  VastaaPoista
 4. Lisää tuohon vielä pari päivää ennen joulua olevat synttärit! Ja toki niitä synttäreitää pitää juhlia myös moneen kertaan eri kokoonpanoilla :D Ja ihan normaaliahan on joulun pyhät ravata sukulaisissa/kestitä heitä = monipäiväinen joulu.. Huh, juhlaviikot takana ja paluu lahjattomaan arkeen :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...