Tietoa mainostajalle ›

9.12.12

Ups...I did it again.

Hain perjantaina lapsen tarhasta. Käytävällä käveli vastaan natiainen, jolla oli yöpaita päällä. Kelasin, että on näköjään joku vuoden mutsi aamulla silmät ristissä valinnut kersalleen väärästä laatikosta vaatteet päälle. Buahhah. Lastentarhanopettaja ystävällisesti selvensi asiaa ja kertoi, että heillä on ollut tänään yöpukupäivä. Ja että siitä tiedotettiin eilen. Uff. Koko päiväkodin pyjamabileet. Varmaan tosi siistiä olla lappuhaalarit päällä pyjamabileissä.

Talk to the hand.
Pari viikkoa sitten tarhassa oli nallepäivä. Ei varmaan tarvitse sanoa, että Niiskuneiti jäi aamulla poikittain keittiön lattialle. Viime kesänä unohdin, että päiväkoti meni kesäloman takia kiinni.

Myönnän. Olen jokaisen lastentarhanopettajan - ja päiväkotia käyvän lapsen - painajainen. Satunnaismuuttuja. Syy sille, että päiväkodiessa on varavaatevarasto ja korillinen lainattavia unileluja.

Mutta että lappuhaalareissa pyjamabileissä. Auts. Anteeksi.

23 kommenttia:

 1. Sympatiseeraan. Meillä oli nalleVIIKKO ja sen nallen olis voinu viedä päivänä minä hyvänsä, mutta eipä ollut pojalla nallea koko viikkona mukanansa. Helsingin kaupunki päästi mut pälkähästä tuossa Xylitol-pastilli-asiassa kun heiltä tuli tässä päivänä muutamana tiedoite, että xylitolia ei jaeta enää muuta kuin eskarissa, eli sitä ei edes SAA tuoda (yleensä on vanhemmat vieneet pastilleja yhteiseen varastoon josta ruokailun jälkeen tädit ne jakaa). Siihen loppui kainot muistuttelut asiasta ;)
  Ja tässä juuri pähkäilen oliko tyttären joulujuhla huomenna vai keskiviikkona (lapsilla on tänään vapaapäivä). Sentään muistin että tällä viikolla... Joo ja tuossa eteisen lipaston päällä on muutama vaatekerta päiväkodin varavaatteita odottamassa takaisinvientiä. Huomenna.
  Onneksi me ei olla keskenämme naimisissa.

  VastaaPoista
 2. Mä en ole koskaan edes tajunnut "oma lelu" -päivän konseptia. Miksi ihmeessä sinne kerhoon / päiväkotiin pitää aina silloin tällöin yrittää muistaa viedä oma lelu? Ei mun lapsi millään omillaan halua silloin leikkiä kun on harvemmin tarjolla olevia leluja ympärillä. Olen itse harkinnut laittavani kerhoreppuun yhden pikkuauton pysyväissäilytykseen. Olisi sitten mukana, kun osuu taas "oma lelu" -päivä kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin lapsille on hyvinkin tärkeää viedä oma lelu, toiset taas eivät missään nimessä halua sitä omaa lelua viedä. Kolmansille se oma lelu on vieraassa ympäristössä aivan äärimmäisen tärkeä ja siitä haetaan turvaa.

   Minulle on osunut kahta ensimmäistä sorttia oleva lapsi ja tuttavapiirissä on (erityis)lapsi tuota kolmatta sorttia. Onneksi nämä kaikki lapset ovat olleet erityisryhmässä, johon sen oman lelun saa viedä tai olla viemättä ihan sen mukaan, kuinka lapsi itse haluaa.

   VOISITTEKO POISTAA TUON "TODISTA ETTET OLE ROBOTTI" -JUTUN. Vai onko se oikeasti tarpeellinen?

   Poista
  2. No mutta jos se oma lelu -päivä on kerran kuussa, niin eihän siitä kovin paljon sitä turvaa tule muille päiville. Eli mikä sen oman lelun tarkoitus tällaisessa tapauksessa on? Se, että on joku oma turvalelu mukana päivittäin, on eri asia kuin tämä oma lelu -konsepti silloin tällöin.

   Poista
  3. Juu, siis nimenomaa se oma lelu saa lasteni ryhmässä olla mukana päivittäin, tuomassa turvaa tai ihan vain huvin vuoksi. Muutenkin tykkään tästä erityisryhmästä kovasti: siellä lapsi saa olla sellainen kuin on.

   Lelupäivissä en ole koskaan oikein nähnyt mitään mieltä. Koulussa oli yksi lelupäivä syksyn alussa, koska muutamilla ekaluokkalaisilla oli niin kova hinku viedä lelujaan kouluun. Toista lelupäivää ei tullut.

   Poista
  4. Ai v*ttu, onks siellä semmoinen robotti päällä. Ärsyttävää. Mä käyn poistaan.

   Poista
 3. Meidän natiainen "osallistui" päiväkodin prinsessa/prinssi -päivään kulahtanut collegepuku päällä.. minkälaisen trauman mahdoin aiheuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lapsi ihan omasta halustaan osallistunut naamiaisiin omissa vaatteissaan. Päiväkodissa oli tarjottu päiväkodin roolivaatteita lainaan. Yleensäkin näissä asioissa tuossa päiväkodissa toimitaan tosi fiksuksi: jos jotain jää, niin päiväkodista saa lainaan.

   Poista
  2. Päiväkodin varavaate- ja varaleluvarasto on pelastanut monet kerrat... <3

   Poista
  3. Ei se unohtelu niinkään haittaaa, mutta vaikeampia on ne tilanteet, jolloin muistaa sen pyjamapäivän ja lapsi kieltäytyy osallistumasta. Että missä määrin pitää pakottaa mukaaan kaikkeen yhteiseen ja missä määrin vain ilmoittaa, että tää kakru ei nyt osallistu? Just tänään tokalauokkalaisen piti ottaa pulkka mukaan, mutta ei halunnut. Jotain kai oli sattunut pulkkamäessä ed kerran ja nyt kieltäytyi. No, sanoin sit, että ei tartte. Teinkö väärin vai oikein, kun virallisestihan kyse oli koulun liikuntatunnista, jonne ois pitänyt olla välineet mukana?

   Poista
  4. No worries: Meillä on peruskoulu, joten koulun kuuluu tarjota välineet kaikkeen tekemiseen :).

   Poista
  5. Jos on kyse päiväkodista: äidillä on se viimeinen sana. Jos taas on kyse koulusta: opettajalla on viimeinen sana. Koulun lelupäivänä viestittelin opettajalle etukäteen, että lapsi ei halua tuoda lelua, ja se oli hänestä ok. Päiväkodin lelupäivinä lapsi ei vain tuonut lelua.

   Poista
 4. Olen jo aikaa sitten luopunut ajatuksesta, että muistaisin kolmen lapsen kokeet, poikkeuksellisiin aikoihin alkavat kolupäivät, kaikki treenit, pelit, soittotunnit, esitykset, kaverisynttärit, ylimääräiset harkat, herkkpäivät koulussa ja mitä näitä nyt onkaan. Yritän merkitä näitä seinäkalenteriin, mutta aina jotain unohtuu. Onneksi olen huomannut, että en todella ole ainoa, vaan muutkin mokaa. Pari viikkoa sitten olin näpsästi luvannut saman iltana järktätä lapsen synttärit, mennä kaverin sisustusbileisiin ja bailata firman pikkujouluissa. Vähän hankalaks meni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit ottanut itsestäs pari valokopiota :)

   Poista
  2. Meillä esikoinen sai opettajalta palautetta, kun oli kirja jäänyt kotiin (äiti unohti pakata). Siinä sitten sovittiin, että koululainen on niin iso, että saa luvan huolehtia itse reppunsa pakkaamisesta: on jotenkin reilumpaa lapselle saada palautetta omista eikä äidin unohtamisista...

   ... päiväkodissa muistutetaan kaikesta erityisemmästä niin moneen kertaan, että varmasti en ole ainoa lahopää...

   Poista
  3. Mun mielestä ekaluokalla opetellaan myös sitä, ettei äiti tai isä enää tee ja muista kaikkea lapsen puolesta, vaan lapsella on omia asioita, joista itsellä on myös vastuu. Tietysti ne on aika pieniä juttuja kuten koulukirjojen muistamista itse, mutta silti. Hienoa, jos opettaja on samaa mieltä.

   Ystäväni perheessä huomattiin hieman karusti, että opettaja ei aina ole sitä mieltä: ekaluokkalaisten opettaja oli aina päivän päätteeksi muistuttanut mitä aineita on seuraavan päivänä. Lapset kyllä olivat muistaneet ottaa kirjat, mutta toisaalta eivät ensimmäisen kouluvuoden aikana oppineet ollenkaan käyttämään lukujärjestystä... Ja sitten tokaluokalle mennessä tuli joka perheeseen noottia, että miten nää lapset ei ikinä muista tavaroitaan. No koska opettaja vaihtui, eikä uusi osannut odottaa ettei edellinen opettanut katsomaan lukujärjestyksestä. Huoh.

   Poista
  4. Mulle tuli just mieleen sellainen pieni yksityiskohta kuin että milloin täällä Islannissa lapset pitäisi edes _viedä_ koulun. Tsiisös. Se olisikin jo jotain, että yrittäisin kuskata lasta syyskuun eka päiväkotiin, kun pitäisikin mennä ekalle luokalle. Onneks mulla on tuo mies, jolla on hanskat vähän paremmin kädessä tän asian suhteen.

   Poista
 5. Käyttäkää puhelinta. Pistäkää luuri aamulla 06:30 muistuttamaan että NALLEPÄIVÄ or what ever. Ei se oikeastaan niin vaikeaa ole.Tai hei pro-vinkki:pistäkää muistutus SEKÄ isin ETTÄ äidin puhelimeen. Tuplatkaa mahdollisuutenne onnistua,edes kerran kaudessa.

  Te ette ole päiväkodin hoitajien painajainen,ainoastaan lapselle tuosta tulee epämukava ja kiusallinen olo. Uskokaa muhun,päiväkodin hoitajilla on paljon,paljon tähdellisempää mietittävämpää kun muutamat hajamieliset vanhemmat.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. ^Teidän pitää varmaan laittaa "todista, ettet ole robotti" -asetus takaisin käyttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, tää oli jotenkin päässyt lipsahtamaan multa ohi silmien...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...