Tietoa mainostajalle ›

23.1.13

Palautetta mutsille

Ystävän meikkilaatikkoon oli jätetty palaute, huulipunalla vessapaperiarkkiin:


Hän jakoi kuvan facebookissa. Osa kommentoijista nauroi, osa kauhistui. Itse kuuluin naurajiin: yllättävään paikkaan piilotettu viesti kuvastaa hienosti nuoruusiän ristiriitaista asennetta vanhempiin. Ja vaikka tässä on helppo nähdä pelkkää käytöstapojen puutetta, henkilökohtaisesti annettu viesti kertoo mielestäni myös kunnioituksesta: päin naamaa ei kehtaa perkeleitään huutaa, mutta jotenkin se eriävä mielipide on pöytäkirjaan kirjattava.

Lienee ajan kysymys, milloin itse saan yhtä syväluotaavaa analyysiä äitiydestäni. Palautteesta ei kuitenkaan kannata hermostua. Vaikka kiroilu on rumaa, kyseinen mamma voi olla ihan tyytyväinen: rajoja on asetettu ja sääntöjä kerrattu. Joskus duunistaan saa kritiikkiä, mutta se ei tarkoita, että olisi epäonnistunut. Pääasia, että duunia on tehty.

18 kommenttia:

 1. Lisäksi haluaisin huomauttaa, että siinä lukee "joskus", ei "aina". Kertoo ensinnäkin teinin (?) suhteellisuudentajun jo kehittyneen ja toisaalta ainakin itse myönnän olevani joskus ihan v***n tyhmä.

  VastaaPoista
 2. Hahahaa, musta tää oli ihan vitun hauska :D Innolla odotan löytäväni näitä luovia viestejä joku päivä omasta laatikosta.

  VastaaPoista
 3. Hauska! Sitahan ei oo aidin virkaa kunnolla hoitanut jos ainakin kerran lapsi haistattele tai ainakin huutaa, etta vihaa aitiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta olisi paljon huolestuttavampaa, jos lapsi käyttäytyisi aina maltillisesti ja ylen ystävällisesti vanhempiaan kohtaan.

   Poista
  2. Aivan näin. Oma tyttäreni on kerhossa ilmeisesti huolestuttavan kiltti. Kehityskeskustelussa kerhotäti kysyi, että kai hän edes kotona vähän kiukuttelee. Juu kyllä, äiti saa nauttia siitä puolesta exclusively.

   Poista
 4. Mä olin joskus kirjoitellut vastaavia lappusia omiin arkistoihini, jotka äiti sitten löysi. Oma vikansa, mitäs tulee toisen kirjahyllyä siivoamaan! Muistan elävästi oman häpeäni ja hänen huonon mielensä.

  Minulle osoitettuja lappusia odotellessa... :)

  VastaaPoista
 5. Haha!

  Mä saan jo loistavaa suullista palautetta, kirjallista odotellessa. Vakiovedot kolmivuotiaalta:

  - Mä tykkään vaan isistä, en sinusta! (I know)
  - Mä muutan pois! (Ok, mut olethan tietoinen Helsingin vuokratasosta?)
  - Sinä et saa asua täällä! (Olen eri mieltä, tästä on muuten ihan mustaa valkoisella)
  - (päiväkodista hakiessa) Miksi sinä tulit eikä vaari, en halua sinun mukaasi! (Lain mukaan mulla ja faijallasi on yhteishuoltajuus, ei vaarilla. Rip rap.)

  VastaaPoista
 6. Aren't we all... (siis joskus vitun tyhmiä..). =)
  En ole vastaavaa palautetta kirjallisesti saanut lapsiltani, mutta samantapaista joskus suullisesti. Odottelen vaan tässä, mitä noi kaksi nuorimmaista keksii (13 ja 9 v), vanhin 16 v alkaa olla jo murrosiän paremmalla puolella.

  VastaaPoista
 7. Äidilläni oli pitkään muistona puhelimessaan tekstari siskoni teinivuosilta, jossa luki jotain "Vitun noita-akka!" :D

  VastaaPoista
 8. No tota, jos ja kun (?) kirjoittaja on teini, niin mitäs tossa nyt niin kauhean pahaa olisi. Itse kyllä repeäisin nauruun jos tollasen löytäisin laukustani. En mä kyllä joltain just kirjoittamaan oppineelta suvaitsisi samalla huumorilla tollasta kielenkäyttöä. ;)

  Äitini opettaa lukioikäisiä ja ollaan joskus veljeni kanssa johonkin sen oppimateriaaleihin kirjoitettu sen hetkisiä totuuksia toisistamme tyyliin: Sanna Anneli Virtanen on maailman idiootein ja tyhmin läskipää tjsp. Nimi muutettu. Oli kuulemma oppilailla ollut hauskaa. Ei kuitenkaan äitiämme niihin oltu haukuttu. ;)

  VastaaPoista
 9. ihana "joskus" <3

  VastaaPoista
 10. Näin niinkuin laajentaen tätä asiaa, onko muka olemassa ihminen, jonka ei ikinä tekisi mieli huutaa että "VOI V**** kun tuo on typerä?!"

  Sosiaalistettu ihminen tietysti ei huuda asiaa päin kenenkään naamaa, josta voidaan päätellä, että kuvan viestin kirjoittaja on jo hyvällä tapojen oppimisen tiellä. Tuostahan seuraava askel on se, että opetellaan hengittelemään syvään ja pitämään mielipiteensä itsellään vaikka repii miten ankarasti.

  VastaaPoista
 11. Meillä 9v tyttö on kirjoittanut 3.lk matikan kirjan sivut täyteen, tai no ainakin n. 10krt/sivu samaan tyyliin.
  "Äiti on tyhmä".."tyhmätyhmätyhmätyhmä"....
  Yleensä seuraan vierestä tätä kirjoittelua silloin kun ollaan tekemässä läksyjä yhdessä :) Ja parasta on että tyttö itse joka kerta tulee kysymään jos tulisin auttamaan.
  Jos se auttaa purkamaan tunteita niin mikäs siinä. Sitä vaan mietin että mitä ope ajatteli ekassa vanhempainvartissa, kun noita tekstejä ei oikein voi olla huomaamatta jos vähänkään kirjaan päin vilkaisee.

  VastaaPoista
 12. Itse kirjoitin nohevana äitille lapsena, juuri kirjoittamaan oppineena, pahvinpalalle lapun jossa luki että "Millon me p**kele s**tana mennään saunaan?" ja taisipa olla vielä perseen kuva lapussa piirrettynä höystämässä sanomaa. Äiti kauhistui ja minua hävetti. En vieläkään tiedä, mitä mä oon ajatellu. Ilmeisesti olin vaan kuullu noi sanat jostain ja äiti oli ollu vähän tyhmä ennen episodia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olit myös visualisoinut viestisti :)

   Poista
 13. Tyttönen 2,5v: äiti, mä pistän sut roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha. Toivottavasti teillä on iso biojäteastia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...