Tietoa mainostajalle ›

1.7.13

Jeesiä sohvalta


Takapihallamme pyöri taannoin Itellan lähetti. Kuopus istui syöttötuolissa päivällisellä, kun nuori mies ilmestyi lasia koputtelemaan. Ipana kysyi minulta topakasti "Ja tuo on kuka?"

Kodissamme ramppaa aika usein porukkaa, lapsia ja aikuisia, sillä pyydän mielelläni ihmisiä kylään. Oli hauska huomata, että ovelle ilmestyviin ihmisiin suhtaudutaan periaatteessa myönteisesti - pääasia, että joku tietää, kuka meille pyrkii.

Ystäväni Terhi on astetta pitemmällä. Hän majoittaa kotiinsa sohvasurffereita. Sohvasurffaajat ovat matkailijoita, jotka etsivät yösijaa hotellien sijaan paikallisten asukkaiden kodeista. Majoituspalveluiden tarjoaminen on ihan turvallista: surffaajilla on oma nettipalvelu, josta löytyy matkaajan profiili (taustatiedot, esittely ja edellisten majoittajien arviointi).

Kun ihailin ystäväni monikulttuurisuutta ja pyyteettömyyttä, hän nauroi ja totesi, että yöpyminen maksetaan kyllä - yleensä pienillä kotitöillä esimerkiksi kokkaamalla. Majoittaja voi siis valikoida halukkaista sen, joka tarjoaa maksuksi vaikkapa lastenhoitoa! Nerokasta! Kielimuuri ei kuulemma ole ongelma - lapsista kun ei välillä ota selvää edes omalla äidinkielellä.

Jos siis sekä sinä että muksusi diggaatte vierashuoneessa / sohvalla majailevista tyypeistä, hyötysuhde hipoo täydellisyyttä. Itse ehkä kaipaisin sohvanvuokraa vastaan sitä viherpeukaloa.


Vuoden mutsit kirmaavat nyt kesälaitumille, jatko-osan käsikirjoituksen jättöpäivä horisontissa siintäen. Kiitämme seurasta tälläkin tuotantokaudella ja toivotamme äärimmäisen suloista suvea - palataamme blogin ääreen parin kuukauden päästä! Kirjamyynti pelaa normaalisti eli tilauksia kehiin vaan!

8 kommenttia:

 1. No mainiota! Mä olen jotenkin ajatellut, että kukaan elävä ihminen ei halua lapsiperheen sohvalle. Täytyypä tsekata, tosin lasten vahtimisen sijaan meillä voitaisiin kaivata esim. lasten lelujen siivoilua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mäkin kuvittelin! Ilmeisesti tässä on vähän tarjoajan markkinat. ;)

   Poista
 2. Meillä oli saksalainen patikkamatkaaja couchsufringin kautta majoittumassa.
  Hotellista napatuille korkkaamattomille minishampoille ja puhtaalle pyyhkeelle sekä pehmeälle sängylle löytyi arvostaja ja oli mukava istuskella iltaa, laittaa ruokaa ja kuunnella vieraan reissukokemuksia.
  Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin että lukijoista löytyy majoittajia! Terhi muuten sanoi myös että jo jutteleminen on oivaa viihdettä vaikkapa yksinhuoltajaviikonloppuina.

   Poista
 3. Tämä nyt on tietysti vain osoitus omasta rajoittuneisuudestani ja suvaitsemattomuudestani, mutta kyllä mä miettisin pariin kertaan, ennenkuin antaisin lapseni hoitoon jollekin tuntemattomalle romanialaiselle karvapäälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin miettisin - pointtihan on se, että sohvasurffaajaan *saa valita*. Lastenhoitoon saa toki edelleen käyttää myös MLL:a.

   Poista
 4. Voin tulla laittamaan parveketta lastenhoitoa vastaan. Tuntemattomiin ei pitäisi luottaa, tiedän, mutta jos et palauta lastani, voin joko kirjoittaa rumia anonyymikommentteja tai aloittaa vihaisen ketjun vauvapalstalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen siitä turvallinen lapsenvahti että palautan kyllä kaikki vieraat lapset tasan sovittuna aikana! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...