Tietoa mainostajalle ›

15.2.12

Dear päiväkodin sidosryhmä

Hei sinä tulevan päiväkodin opettaja ja kanssavanhempi!

Ipanamme täytti 2 vee ja aloittaa sen kunniaksi huomenna uudessa, "isojen lasten" päiväkodissa. Se on pätkälle iso muutos; työpaikan vaihdokseen verrattava tapahtuma. Mielessä on varmasti monia kysymyksiä. Missä on vessa? Milloin on kahvitauko? Milloin voi ottaa power napit? Kuka ohjaajista on helppo kiertää pikkusormen ympäri? Kuka on se jatkuvasti pierevä kollega, jonka kanssa ei kannata hankkiutua yhtä aikaa suljettuun tilaan? Kuka kertoo ruokapöydässä parhaat vitsit? Mistä löytyy lähin sähköpistoke? Millainen on organisaation pikkujouluperinne? Onko casual fridaynä tapana vetää niin överiksi että nokosten jälkeen herätään kakat housuissa?Tämä on paitsi iso muutos ipanalle myös parantamisen paikka minulle. Lupaan olla vähän parempi vanhempi tällä kertaa. Sen ensimmäisen päiväkodin kanssa meni vähän vituralleen.

Viittasin lastenhoitajiin nimillä "se viiksekäs mies", "silmälasipäinen täti" ja "puolalainen". Anteeksi!
Parannus: Lupaan opetella teidän ohjaajien etunimet, lupaan!

Edellisessä paikassa en muistanut ipanan tarhakavereiden nimiä. Kun vaatenaulakolla lastani puhuteltiin etunimellä, mulla ei ollut hajuakaan, kenen kanssa juttelin. (Meni puoli vuotta tajuta, että lasten ja heidän vanhempiensa nimet voi luntata naulakon nimilapusta.)
Parannus: Skannaan eteisen läpi ensimmäisenä iltapäivänä.

Unohdin pehmolelupäivänä pehmolelun.
Parannus: Tätä ei tapahdu toiste. Piilotin nimittäin auton hansikaslokeroon ruskean pehmolelumyyrän. Just in case. Pitää vaan muistaa se auto.

Jätin varavaatesäkin tarhaan viikonlopun yli, vaikka se oli kiellettyä. En voinut käsittää, miksi sitä suljettua jättisuurta vaatepussia ei voi säilöä tarhan tyhjässä eteisessä lauantaina ja sunnuntaina, jos sen voi tehdä maanantaista perjantaihin.
Parannus: Tästä tavasta en aio luopua. Tai sitten se on mies, joka hoitaa perjantaikuljetukset.

Yhteistyöterveisin,
Satu

PS. Sen ilmoitan jo nyt, että vanhempainneuvostoon en lähde. En edes varainhankinnan varajäseneksi.

17 kommenttia:

 1. Loistava kirjoitus! :) Välil kyl tuntuu, et päiväkodis otetaan asiat ehkä turhankin vakavasti? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tai sitten mä vaan olen todella höveli...
  Päiväkodeissa on kai pakko pitää säännöistä kiinni kärppänä, tai muuten koko paketti hajoaa käteen. Välillä kun tuntuu että tän yhdenkin kanssa kotona olen hukassa.

  VastaaPoista
 3. Eräs lastentarhanopettaja15.2.2012 klo 20.23.00

  Heh, luulis sen verran kiinnostavan oman lapsen hyvinvointi ja se, kuka lasta päivän aikana kasvattaa, että opettelisi edes ne "ohjaajien" nimet...! En usko siellä edes mitään ohjaajia olevan, todennäköisesti lähihoitajia, mutta myös yliopiston käyneitä varhaiskasvatuksen kandidaatteja, eli hyvä kun huomasit "täti"-nimikkeen olevan väärä. Olisko päiväkodissa siivottu lokerot perjantaina, ja sen takia ne piti tyhjentää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh. Lapsen hyvinvointi ja mun nimimuisti ei kyllä liity mitenkään toisiinsa... Pääasia että osaan asian tullen saada oikean sedän tai tädin käsiini. Ehkäpä näillä täkäläisillä nimillä on myös osuutta asiaan. Päivi on vähän helpompi muistaa kuin Asdis Ragnhildur ;-)

   Viikonloppuna tehdään iso siivous, mutta mä en tajua miten naulakossa riippuva suljettu laukku voi häiritä lattian imurointia tai lokeroiden pesua. Oh well, aina ei kai pitäisi kyseenalaistaa...

   Poista
  2. Minä en tiennyt lasteni päiväkodissa työntekijöiden nimiä siitä yksinkertaisesta syystä, että ensimmäisinä päivinä kaikki meni yhtenä hässäkkänä, oli tuhat ja sata asiaa muistettavana ja jos joku esittäytyi, niin nimi unohtui saman tien. Sitten en enää kehdannut kysyä, kun olisi kai jo pitänyt tietää.

   Keväällä, kun sitten kyselivät palautetta, pistin yhtenä kohtana, että olisi ihan kiva tietää työntekijöiden nimet. Siitä lähtien on joka osastolla ollut ovessa nimilista ja nimien vieressä vielä kuvatkin.

   Lapsille puhun työntekijöistä täteinä, ihan niin kuin kaikista muista vieraista aikuisista naisista. En pidä tarpeellisena heille eritellä, kuka on opettaja, kuka hoitaja, kuka taas avustaja.

   Poista
  3. kuva- ja nimilistayhdistelmä - eri hyvä juttu!

   Poista
  4. Kaikki vanhemmat ei aina oo ihan.... No huolehtivia/ ulkokuoresta välittäviä. Eli siellä laukussa voi olla pyykkiäkin, jotka vanhemmat on tunkeneet takas reppuun, kun ei ole jaksanut tiistaina niitä ottaa mukaan, kun oli niin kiire vaikka minne.
   Vaihda siinä sitten, kutlti-murulle jolla on kusiset pöksyt, repusta puuroset verkkarit, jotka on muhineet viikon.
   Eli haaveena on kun reppu lähtee viikonlopuksi pois, niin jospa joku sen sisällönkin tarkastais.
   Toiset osaa olla tunkematta niitä likasia takas reppuun, mutta meitä kun on joka junaan.

   Poista
  5. Anonyymi, erittäin hyvä pointti. Ja surullisen totta...

   Poista
  6. Ei sitä tarvi aina olla mitenkään vajaa (tai kuka senkin määrittää), vain vähän hajamielinen. Likapyykkejä olen säännöllisen epäsäännöllisesti unohtanut reppuun ja paras suoritukseni oli tuoda pesemättömät vaipat seuraavana päivänä takaisin päiväkotiin. Kun olin viemässä niitä vaippahyllyyn, huomasin, että nyt on jotain vialla.

   Toivottavasti työntekijät eivät sinä päivänä penkoneet reppua...

   Poista
 4. Näitä on kyllä ilo lukea! Ehkei niitä joka mukulan ja vanhempien nimiä tarvitse tietää, mutta yhdyn siihen, että niiden hoitajien nimet kannattaisi ehkä muistaa. Varsinkin se oman lapsen ryhmäohjaajan.
  Meillä ainakin oli perjantaisin perusteellinen siivous myös lokeroiden osalta, ja sen vuoksi piti varavaatepussukat viedä kotiin. Helpotettiin siivojan työtä siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin kannattaisi - sitä mun mieskin aina sanoo. Ja olen ehdottomasti samaa mieltä. Siksi ajattelinkin vähän tsempata tämän uuden kasvatustieteilijäorganisaation kanssa.

   Poista
 5. Hih, luultavasti sellainen nimi, jonka osaat ääntää on tosiaan helpompi muistaa, kun se jota et osaa edes lausua oikein :D

  Mun mies on kohtalotoverisi. Aivan uskomattoman huono nimimuisti ja vaikka mä kuinka preppaan, "Kuka on se nuori, jolla on mustat pitkät hiukset?", niin aina se heittää jotain ihan käsittämätöntä.. Tyyliin Jonna=Lissu :D

  Toivottavasti päiväkodin vaihto sujuu ongelmitta, niin lapsen kun vanhempienkin kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi päivää takana, ipana meni isän kanssa. Mun vuoro huomenna; jännittää! (Siis minua.)

   Poista
 6. Mikä tuo yllä oleva kommentti "lähihoitajia mutta myös yliopistokoulutuksen saaneita --- eli hyvä kun huomasit "täti" -nimikkeen olevan väärä" oikein oli olevinaan. :D Lähihoitajana aloittaneena, sittemmin korkeakoulutuksen hankkineena minua saa ainakin päiväkodin lapset ja vanhemmat täditellä ihan vapaasti, kuten tädittelivät jo silloin kun kuusitoistakesäisenä menin ensimmäiseen päivähoidon harjoitteluuni. ;D

  Mutta tiedättekö mikä on Kaikista Ahdistavinta? Se, kun tällainen kaltaiseni Ammattikasvattaja sitten vie oman pikkupalleronsa päiväkotiin. Se häpeän määrä kun säänmukaiset varusteet on hakusessa, ei ole vaihtokalsareita tarpeeksi, unohtuu just se saamarin lelupäivä-lelu jne jne. Koska kyllähän nyt Minun pitäisi tietää, itsekin alan ihmisenä! Oikein kuulen ne kahvitaukokeskustelut jotka tästäkin mammasta on käyty. ;D Onneksi jäin uudestaan äitiyslomalle, loppui sekin räpiköinti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! (Kommentoin nyt melki vuoden myöhässä mutta on ihan pakko.) Minä valmistun opettajaksi, en tädiksi. Jos kolmea nimeä ei vuoden aikana opi voi vaikka sitten osoittaa sormella mielummin...

   Poista
 7. Meillä napero on perhepäivähoidossa, joten normisti jutellaan aina päivän päätteeksi kuulumiset ja tunnetaan hyvinkin. mutta varahoito on päiväkodissa, ja jotta isännän kanssa edes jotenkin hahmotetaan, että kenestä puhutaan, niin päiväkodissa on Gestapo-Kaisa (saman henkinen kuin isännän armeija-ajan rättivarastolla) ja yli-innokas päällekäyvä aamutäti. muut on sitten ihan normi-tätejä, eli heistä ei ole mitään ongelmaa... =) repikää ammattikasvattajat siitä huumorinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tää oli niin hauska, että oli pakko tehdä aiheesta oma postaus. Kiitos innoituksesta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...