Tietoa mainostajalle ›

26.2.12

Valmiina, painokoneillanne, hep!

Tuosta päivähoitopostauksesta syntyneen keskustelun myötä sopiikin sanoa muutama sananen kirjasta: Vuoden Mutsi lähtee ensi viikolla painoon! Kirjan avainsanoja ovat suvaitsevaisuus ja kevytkenkäisyys.


Tutkimuksia ja kirjallisuutta "lapsen parhaasta" on joka suuntaan, mutta vanhemmat jäävät niistä tyhjän päälle. Joutuuko lapsi aina korvatulehduskierteeseen, jos imetys menee vituiksi? Tuleeko lapsesta kunnallisessa päivähoidossa sarjamurhaaja vai vain ahdistunut narkkari? Kaikkien taiteen sääntöjen lukeminen saati noudattaminen on mahdotonta. Infovyöry vie uskoa omiin tuntosarviin, mikä saattaa aiheuttaa sitä, että äitiydestä ei saa irti osaamisen ja onnistumisen iloa.

Me halusimme kirjoittaa äitiysoppaan, johon voi tarttua ilman pelkoa uusista paineista. Kirja toivottavasti auttaa nauramaan ruuhkavuosille sen sijaan, että tyytyy vain kiroilemaan ratin takana. Tavoitteena on saada lukija huokaisemaan helpotuksesta: "Ihan noin friikkiä ei meillä onneksi ole!" (Turhat) kriisit ovat opettaneet meille, että vertaistuen jakaminen kaikille itsensä välillä riittämättömiksi tunteville kanssamutseille palauttaa hymyn naamalle.

Mutsiuteen kuuluu myös perhe. Perhe koostuu eri-ikäisistä tahi syntymättömistä, biologisista tai adoptoiduista lapsista, ydinperheessä tai sen ulkopuolella, mahdollisesti isästä ja/tai ainakin yhdestä äidistä, banaanikärpäsistä ja muista kotieläimistä sekä persoonallisuuksien (eli luonnevikojen), allergioiden, kellokortin ja saunavuoron sekamelskasta. Koska perhekomboja on enemmän kuin kaksi, emme jaa yleispäteviä neuvoja muuten kuin kieli poskessa. Ohjeita löytyy imetysmaratonille, vauvaperhevisiitille, tuoreelle isälle, vatsan taputtelijoiden varalle ja firman pikkujouluihin. Vakavasti suhtaudumme vain univelkaan.

Kirjan olennainen osa onkin sinun hiihtosi: kannustamme taltioimaan kirjaan omat, uniikit ensi-askeleesi äitinä - mikä teillä toimi, mikä meni persiilleen? Vasta sitten Vuoden Mutsi on valmis.

Ensi viikolla ja kirjanjulkkareiden aikaan viikolla 11 seuraa myös hiukan teidän lukijoiden kisailutusta ja lahjontaa - kirjaa ei nimittäin olisi ilman teitä! Stay tuned, ladies!

Ps. Kannattaa liittyä Facebook-ryhmäämme - siellä kisataan pian myös!

11 kommenttia:

 1. ps. Joissakin perheissä ne molemmat lapset joutuu korvakierteeseen, vaikka imetykset ois menneet TÄYSIN eri kaavalla ;)

  Innolla odotan kirjan julkaisua :) Mies vois ostaa sen mulle vaikka naistenpäivälahjaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ollut ihan tosissani. ;) Naistenpäivä! Eikse oo 8.3.? Hitto, ehtiiköhän siihen. Pyydä varmuuden vuoksi lahjakortti. ;)

   Poista
  2. en mäkään ihan tosissani ollut ;) se on vaan aina niin ihanaa kuunnella niitä imetyskeskusteluja, kun itsellä on takana kaksi aivan erilaista imetystä ja kaksi korvakierrelasta :D se niistä absoluuttisista totuuksista :D

   Poista
  3. Minä muistan hyvin sen hetken, kun tajusin, ettei äitiys ole mikään suoritus, jota neuvolantäti arvioi, ja että tärkeintä on elää itsensänäköistä elämää. Se tapahtui samalla hetkellä, kun palasin äitiyslomalta töihin.

   Poista
  4. Riitta, tykkäisin jos voisin :) Mä olen molemmista äitiyslomista palannut töihin/kouluun, kun pojat on olleet vuoden huitteilla. Ihan maksimi pituus, minkä voin viettää kotona niin että pää pysyy kasassa, eikä se pysyny oikeen sillonkaan.

   Poista
 2. Minä myös odotan kovasti tätä kirjaa ja millaisen vastaanoton se saa. Mitä luulette, onnistuuko joku kuitenkin syyllistymään...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yleensä aina joku onnistuu mutta tästä kirjasta se on kyllä he-le-ve-tin vaikeeta. Mutta katsotaan!

   Poista
  2. Ehkä joku sitten syyllistyy siitä että on ollut liian ankara itselleen :)

   Poista
  3. Tai siitä että lukee tällaista hömppää kun pitäisi tiskata. ;)

   Poista
 3. Vaikken äiti vielä olekaan niin tätä odotan todella kovasti. Olette mahtavia <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...