Tietoa mainostajalle ›

18.3.13

Miten paljon on 10 kilometriä?

Tunnin? Kaksi tuntia? Kolme ja puolituntinen kahdella pissatauolla. Ei hajuakaan.

Olen aloittanut valmistautumisen Mutsien kymppi -haasteeseen miettimällä, miten paljon kymmenen kilometriä itse asiassa onkaan. Päättelin, että sitä pääsisi ehkä varmemmin maaliin, jos tietäisi, mitä on edessä. Vakiolenkkini on viisi kilsaa, mutta pyörryn tylsyyteen (ellen sitten hapenpuutteeseen), jos juoksen saman lenkin kaksi kertaa peräkkäin.

Lyhyt skannaus lähiympäristöön. Lapsen päiväkoti on 500 metrin päässä. Kymppi on sinne ja takaisin 10 kertaa. Jotta lapseni ei tarvitsisi hävetä noloa mutsiaan sen enempää, on ehkä parempi, että toteutan tavoitettani toisaalla.

Suhtaudun skeptisesti liikuntamittareihin. En kestä alkuunkaan niitä ylipirteitä heijaheijoja (Petra juoksi 1 h 25 min. Terttu työnsi vaunuja vartin. Joonas kävi pilateksesessa 1 h ja sambatunnilla 45 min. Wohoo.). Enkä sitä paitsi haluaisi vapaa-ajallani mitata, kuinka paljon suoritan jotain harrastusta.

Mutta tämän haasteen kanssa taitaa olla vähän pakko. Lähdin netistä etsimään ratkaisua pulmaan. Kahlasin aikani appstorea ja tein tuote- ja hintavertailua. Päädyin maksuttomaan SportTrackeriin. Latasin ohjelman kännykkääni, joka kulkee lenkeillä mukana. Laitan applikaation päälle kun astun ovesta ulos ja sammutan sen lenkin päätteeksi. Harjoituksen jälkeen ruudulta näkee kilometrimäärän, kuluneen ajan ja keskinopeuden. Eikä tuloksia tarvitse jakaa missään, jos ei halua. Tai kehtaa.

13 kommenttia:

  1. Minäkin käytän SportsTrackeria, se on aika passeli.

    Tosin GPS-yhteyden satunnainen kenkkuilu saa aikaan sellaista turhaumaraivoa, jonka siivittämänä ensimmäinen kilometri kulkee maailmanennätystahtiin (jos ei pysähdy pureksimaan puita välissä), mutta noin muuten se tuo enemmän iloa kuin vihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ja! Ja mulla GPS-yhteyskin on toiminut ihan hyvin. En oo vielä keksinyt siitä mitään varsinaista ärsytystä, mutta voisi olla hauskaa, jos siinä voisi treenin aikana vaihtaa modea, tyyliin 'nyt kävelen, mutta nyt juoksen' ja saada statistiikat eriteltyinä eri aktiviteettien ajalta.

      Lisäksihän tuohon saa myös ostettua yhteensopivan sykemittarivyön, mikäli haluaa analysoida tarkemmin edistytään/treeniään/pumpattua veren määrää. Tai muuten vaan hifistellä.

      Poista
    2. Sykemittaria mulla ei vielä ole... Sellainen ois tietty aika hyvä että pystyis seuramaan omaa sykettään. Että juokseeko jotain etanavauhtia 200 vai 180 sykkeellä :D

      Poista
  2. Mä juoksin viime kesänä paljon (treenasin maratonille), ja käytin SportsTracker+sykevyö-yhdistelmää. Gepsin kenkkuilu meinasi viedä järjen, koska olisin oikeasti halunnut tietää matkan ja juoksuvauhtini kohtuutarkasti. Epäilen, että suurin syypää on puhelimen GPS-yhteys, ei itse softa. Huipulla puhelimella voisi siis toimia paremmin. Huomasin matkoja tarkistaessani kartalta, että "hyvin" toimiessaan GPS huijasi noin 1 km/10 km eli kun juoksin kympin, SportsTracker näytti matkaksi 11 km. Vähänkö otti kupoliin kun tajusin, miten hidas oikeasti olen. Datat olivat muuten ihan ok, oli kiva nähdä myös sykkeet heti lenkin jälkeen suoraan puhelimen näytöltä. Ja ei, en todellakaan oksentanut treenidatoja Facebookiin tai mihinkään muuallekaan. :D Jatkossa harkitsen kyllä kunnollisen urheilukellon hommaamista sykevyön kera - siitä saa juoksun aikanakin helposti tsekattua miten kovaa tai madellen mennään.

    Aloin käyttää SportsTrackeriä alun perin, koska en tykkää omistaa kymmeniä eri vimpaimia ja SP kulkee kivasti puhelimessa. Juokseva nihilistinörtti alkoi kaivata kuitenkin skarpimpaa teknologiaa aika nopeasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli sama ongelma viime keväänä. Karttatiedoista näkyi melkoista siksakkia, ja matka ja vauhti olivat kohtuullisen kovia välillä.

      Omassa luurissani tosin joku SportsTrackerin versiopäivitys korjasi asian: selvästi olivat siivonneet GPS-datansa. Jos siis softaa ei ole toviin päivitetty, sitäkin kannattaa kokeilla. Jos nyt vielä tähän palaat.

      Poista
  3. Käytän Sports Trackeria minäkin ja juuri tuon takia, että on puhelimessa aina mukana.

    Lähinnä käytän sitä matkan mittaamiseen, vaikkei se aina ihan tarkka olekaan. Muuten kun on joskus vaikea mitata paljonko on juossut/kävellyt/hiihtänyt. Tolla saa ainakin hehtaaritarkkuudella oikean tuloksen.

    Sykkeen pystyy kyllä mittaamaan ihan "manuaalisesti" jos tarvetta on. Joskus olen kyllä itsekin käyttänyt sykemittaria sen toteamiseen, ettei juokse liian kovaa kun tarkoitus on juosta matalalla sykkeellä. Aika nopeesti omat sykealueet oppii tunnistamaan ihan fiilispohjaltakin.

    VastaaPoista
  4. Mulla on käytössä RunKeeper, en ole siinä huomannut tuota siksakkia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tämä appsi vertailussa. Mä en oikein edes tiedä, miksi päädyin tohon Sports Trackeriin. Varmaan sen ulkonäkö kiinnosti mua enemmän. Tosi pro-vertailua :D

      Poista
  5. Sports Trackerin avulla minäkin treenasin juoksua. En jakanut muille, mutta kivaa tietoa itselle. Tsemppaa mieleestäni hyvin. Lisäksi käytin sykemittaria, nopeasti oppi tuntemaan kyllä, että koska syke on alle 140 ja koska yli... Ja silleen arvasin olevani raskaana kun kunto nousi mutta sykketkin nousi :)

    VastaaPoista
  6. Kehä-kolmosen tällä puolella ollaan projektissa mukana! :) Ks. http://tuumat.blogspot.fi/2013/03/kuopion-mutsit-kympille-tule-mukaan.html

    VastaaPoista
  7. http://ulkoilukartta.fi/ on aikas hyvä kanssa, jos haluaa suunnitella ennalta jonkun lenkki-reitin. Senkus klikkailee karttaa (klikattuaan Mittaa matkaa), niin se näyttää matkan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei täähän on tosi hyvä stadissa asuville! Kiitos vinkistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...