Tietoa mainostajalle ›

29.3.13

Pyhäpäivien rimakauhu

Kerronpa teille mielipiteeni pääsiäisestä. Se on maailman epäonnistunein juhlaputki: Yksi tyyppi ristiinnaulitaan, kaupassa myydään tiedätte kyllä minkä näköistä ruskeaa jälkiruokaa ja koko yhteiskunta laittaa lapun luukulle. Kaupunki on autio, koska koko muu maailma on muuttanut kesämökille, Kanarialle, hiihtolomareissulle tai hyvin palkattuihin pyhätöihin. Museot ovat kiinni. Kahvilat ovat kiinni. Kaupat ovat kiinni. Leikkipuisto on auki, mutta sen hiekkalaatikko on edelleen täynnä viimetalvisia kissankakkoja. Yhteiskunta hylkää kaltaiseni kotiinjääjän! 

Varmin tapa estää mukelon riehaantuminen sisätiloissa on antaa sille tekemistä. Kuten aikaavieviä lajittelutehtäviä. 

Tämä pyhäpaniikki muistuttaa minua siitä sumuisesta ajanjaksosta, joka seurasi synnytystä. Tunsin silloin olevani pitkällä välitunnilla. Ahdistuin siitä, että olen muuttunut tissiksi, joka ei voi mennä minnekään. Nyt ahdistaa se, että minä & kolmevuotias emme voi mennä minnekään. Muumejakaan kehtaa kuutta tuntia putkeen tuijottaa. Yritin varautua viisipäiväiseen pyhäputkeen tekemällä päiväkohtaisen suunnitelman. 

Kiirastorstai. Jotkut mestat ovat vielä auki. Mennään sinne, ihan sama minne. Kävimme tänään museokahvilassa, ruokakaupassa ja liukumäessä. Teimme ruokaa ja leivoimme keksejä.

Pitkäperjantai. Vakoilin Facebookista, että tutun tutulla juhlitaan railakkaita 2-vuotissyntymäpäiviä, jonne tulee taikuri. Näin jälkikäteen vähän ihmetyttää, että menin todella kutsumaan meidät sinne kylään. Loppupäivä pestään pyykkiä. Pestään ikkunat. Mennään kylpyyn. Syödään keksejä. Skypetetään.

Lauantai. Elämä palaa maan päälle. Käymme ruokakaupassa. Paikallislehden mukaan yhdessä leffateatterissa pyörii kokoperheen elokuva. Vien mukelon sinne. Ostan popcornia ja toivon, että kolmiulotteiset muovailuvahavirtahevot herättävät treffiseuralaisessani kiinnostusta.

Sunnuntai. Sovittiin ystävän kanssa sinihomejuustolasagne-lounastreffit. Illalla aakkostamme lapsen kanssa kirjahyllyjen kirjat.  

Maanantai.  Mies palaa työmatkalta. Ylösnousemus.

Hyvää pääsiäistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...