Tietoa mainostajalle ›

24.9.12

Kantele onkin rock

Minkälainen mielikuva teillä on kanteleesta? Niin, sellainen hentojen runotyttöjen ja koulukiusattujen poikien nolo läystäke. Olin ihan hajalla, kun muskarissa oli tänä vuonna ohjelmistossa kanteleen soittaminen. Kas, kun ei pitsinnypläys.

Todellisuudessa kyseessä olikin ihan räyhäkkään näköinen peli. Sain siitä heti rämpytettyä Miska soutaa joella.
Kantele onkin kuulemma hyvä tapa aloittaa soittaminen, ilmeisesti vähän samaan tapaan kuin voimistelu on hyvä pohja mihin tahansa liikuntaharrastukseen.

Älkää siis aliarvioiko kanteletta. Voin myös vakuuttaa, että tämä vehje on todella paljon kuulijaystävällisempi vaihtoehto kuin saatanan nokkahuilu.

22 kommenttia:

 1. Pakko tarttua kahteen vikaan sanaan. Näin musiikinopettajana ala-asteella on yksi asia mitä ylitse kaiken inhoan. Nokkiksen soitattaminen. 30 kersaa puhaltaa samaan aikaan siihen pilliin. JÄR-KYT-TÄ-VÄÄ!. Pari vuotta sitten samalla viikolla oli kolmen eri ryhmän nokkiskokeet, eli kuuntelin samat biisit viikon aikana n.80 kertaa, osa hyvällä osa todella huonolla menestyksellä. Sen jälkeen oon pitäny huolen, että pidän nokkisjakson eri ryhmille eri aikaan. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa!!! Ostakaa makkaraa ja Hyttynen. Muuta en sitten osannutkaan musantunneilla soittaa. :)

   Poista
 2. Nokkahuilut pitas lailla kieltaa! Kanteletta ei oo, enka hommaa, mutta ukulelen aattelin ostaa seka mulle etta pojalle joululahjaksi. Itella ei riita sormet vaantymaan kitaran pariin sointuun (tai en jaksa opetella) ja pojan rockkitaristin ura taytyy alottaa pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mikä mahtaa olla ukulele?? Toivottavasti ensi vuonna ei muuten tarvitse mitään harppua muskariin raahata.

   Poista
 3. ukulele on tosi pop! Meillä on sellainen leikkilelumuoviroskalastenkitaran tilalla, kuullaan jopa musiikin kuulloista tapailua neljäveeltä, kavereiden muumikitaroista tulee vaan rämpytystä. Ja ukulelella äitikin saa tyydytettyä kitaristiunelmansa. Ne murskautuneet sellaiset :) komppaan alakoulun opea, nokkis on .... syvältä. Yksittäin silloin tällöin, joo, mut luokallinen? Never again!

  VastaaPoista
 4. Kun olin eskarissa soitettiin koko ryhmä kanteleita, meille jokaikiselle jopa teetettiin omat kanteleet. Tykkäsin kovasti vaikka sormenpäät joutu koville. Ja pitää olla todella lahjakas että kanteleesta saa lähtemään läheskään yhtä kamalan äänen kamalan äänen kuin nokkiksesta.

  Nokkis on kamala yksittäinkin, jopa eri kerroksesta kuunneltuna. Yläkerran kersa ei tunnin kuulu oppineen viidessä vuodessa muuta kuin "ostakaa makkaraa"

  VastaaPoista
 5. Kantele on ihana soitin, mutta on oikea nokkahuilukin hyvin soitettuna. Koulun nokkahuilusulkeiset ovat tehneet paljon hallaa hienolle soittimelle. Kuunnelkaapa vaikka täältä: http://bravade.net/kuuntele/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! Meidän ala-asteen luokanope oli vieläpä nimenomaan musiikinopettaja mutta luokka veti ihan kauheassa epävireessä aina.

   Poista
 6. Joo, pakko kompata, että sillä kouluissa soitettavalla muovisella kidutuspillillä on aika vähän tekemistä oikean nokkahuilun kanssa. Joka on ihan oikea soitin. Eikä se viulukaan niin suloiselta kuulosta, jos 30 oppilasta vinguttaa sitä parin viikon harjoittelemisen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG! Huh, onneksi en ole koskaan päässyt todistamaan viulumusiikkituntia. Mitkä ne omituisenhajuiset kapulat muuten oli?

   Poista
 7. Siis mitä? Onko kantele jossain nolo soitin?! :O Miun yläasteella naurettiin selkeästi enemmän esim. basisteille...

  Ja tämmöstä sillä nykysin tehdään esim. tuolla naapurin puolella: http://youtu.be/lejCFj44frY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisti biisi! Mun päässä se kantele siis oli nolo soitin, pidin täytenä lälläripelinä ja porttina kovempaan kamaan kuten kansantanhuihin..

   Poista
 8. Jep, siskontyttö soitteli viime syksyn Fuokra-kannelta, johon oli merkattu sointujen paikat eri marjoilla. Sata kertaa mieluummin kuuntelin sitä kuin nokkista.
  Kaveri osti siskonpojilleen molemmille omat nokkikset "kiitokseksi" hyvin sujuneesta lastenhoitoviikosta. Vanhemmat kiittivät myös..

  VastaaPoista
 9. Jaajaa, erikoista että nokkahuilua voi tosta noin vaan haukkua jär-kyt-tä-väk-si, mutta kun kritisoin ensimmäisen kommentoijan ammattitaitoa opettajana, kommentti onkin poistettu. Hmm...
  Kritiikki kohdistui siis siihen, että jos työskentelee musiikinopettajana ala-asteella, eikä saa oppilaita soittamaan kauniisti, on myös syytä katsoa peiliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisena ihmisenä ymmärrät varmaan eron? Henkilökohtaista kakkaa ei täällä kannata heitellä, sitä varten on muita keskustelupalstoja.

   Poista
  2. Ihmisiä me opettajatkin ollaan. t.eka

   Poista
  3. Newsflash: kautta aikain on osa lapsista vihannut itsekin sitä pakkonokkiksenvingutusta niin paljon, että soittavat sitä tahallaan päin helvettiä. Tiedän, koska olin itsekin sellainen. Ei paljon siinä opettajan ammattitaito auta, se tilanne ois ratkennu vain sillä että siihen muovipalikkaan ei ois tarvinnu oppilaan enää koskea.

   Poista
 10. Kovat jätkät soittaa bändeissä sähkökannelta.

  VastaaPoista
 11. "kyseessä olikin ihan räyhäkkään näköinen peli"

  Espoossa siis kaikille annetaan toi värikäs, hiukan brändätty kannel (vai kantele)? Vai itse päädyitte sen ostamaan?

  Meille tuli kanssa "räyhäkäs" käytetty soitin, mutta kaikilla muilla lapsen ryhmässä on edelleen se perinteisempi puun värinen ;)

  Sointuun tuskin vaikuttaa - mä en ymmärrä siitä mitään. Musiikkinumero oli koulussa seiska....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä mitään anneta, ihan itte joutuu ostamaan ja uutena vielä kun ei mistään löytynyt käytettyä. Ei saa kertoa kersalle, että niitä olis ollut myös pinkkejä. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...