Tietoa mainostajalle ›

8.6.12

Ketterät kyykkyyn

Tuossa taannoin pohdimme, mikä puolisossa ärsyttää. Aika moni äänesti sen puolesta, että likaiset astiat eivät mene astianpesukoneeseen. No ei meilläkään, ja syyllistyn itse ihan samaan. Mikä ihme siinä on niin vaikeaa? Tämä korostuu nyt erityisesti, kun siipalla on selkä kipeä.

Kehitin teorian: kaikki aikuisten toiminta tähtää välilevynpullistumien minimointiin. Ainakin meidän kahden heikkoselkäisen taloudessa.


Kyyristelyä jaksaa jos siihen on hyvä syy.
Jos astianpesukone olisi navan korkeudella eikä nilkoissa, aikuisen ei tarvitsisi kyyristyä ja ronkkia ruokailuvälineitä paikoilleen hankalassa asennossa. Vain ketterä ja viitseliäs ihminen jaksaa laittaa kahvikuppinsa heti koneeseen, kun sen voi jättää helposti pöydälle ...kunnes pöytä on täynnä ja *joku* joutuu kumartumaan ja latomaan ne kerralla pöydältä koneeseen.

Toinen ongelma on kierrätys: kaljatölkkien, kartonkien, lasin ja metallien paikka on meidän keittiössämme matalassa kaapissa verhon takana. Mikä tarkoittaa sitä, että kumartumisen lisäksi joudut avaamaan verhon koukuista ja avaamaan laatikon. Ja sulkemaan kaikki. Arvaatte: pöydälle jäävät.

Jos mikro sijaitsisi lattialla, juottaisin vauvalle jääkaappikylmää maitoa. Keittiövalmistajat hoi, uutta ajattelua kehiin. Parisuhteemme kaipaa kumartelemattomuutta!

23 kommenttia:

 1. Mutta mikä selittää sitten sen, että jotkut aikuiset tupakoivat aina nimenomaan KYYKYSSÄ (ja vielä juttelevat samallaq keskenään PITKÄN AIKAA!)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä tupakoitsijoita muutenkaan joten tämä ei ihmetytä! ;)

   Poista
 2. Meillä on parillakin tuttavapariskunnalla lähiaikoina remontoitu keittiö, jossa sekä astianpesukone että uuni on vyötärön korkeudella. Että siitä vaan uutta remppaa kehiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, olen oraakkeli! Ovatko olleet tyytyväisiä?

   Poista
  2. Nämä ainakin ovat tyytyväisiä. Välillä se masiina oli vuokrakämpässä asuessa alhaalla lattian rajassa ja se vasta oli pepusta. Ehdottomasti remppaa ja konetta ylemmäksi, se on nykypäivää!

   Poista
 3. Jep, meillä 4v sitten keittiörempan yhteydessä nostettiin tiskikone vyötärön korkeudelle, en vaihtaisi takaisin alas :) Ja sekin hyvä puoli tuossa korkeammalla olevassa on, että ne uteliaat pikkukädet eivät vielä ylety konetta avaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mikä hitto siinä astiksessakin onkin niiiiin jumalattoman kiinnostavaa? Johtojen jälkeen numero kaksi.

   Poista
 4. Meillä tehtiin pari vuotta sitten keittiöremppa ja astianpesukone siirtyi lattianrajasta sille navankorkeudelle. Paras päätös ikinä! Sitä konetta tulee kuitenkin käytettyä monta kertaa päivässä (ainakin enemmän kuin uunia) ja selkä kiittää. Samoin pöytätaso siirtyi korkeammalle. Ennen laitoin haarukoita laatikkoon lähes 90 asteen kulmassa, nyt menee jotakuinkin selkä suorassa. Ihan oleellinen juttu tällaisen huomattavan pitkän pariskunnan arjessa.

  VastaaPoista
 5. Porukoilla tiskikone siirtyi navan korkeudelle jo 80-luvun puolivälissä. Ja tässä paljon nuoremmassa kämpässä missä nyt asun, kyykistellään edelleen lattiatasossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Koska aina ollaan keittiöt tehty näin". ,)

   Poista
 6. Meillä on tiskikone navan korkeudella.. ja tiskit silti altaassa ja missä sattuu ;)

  VastaaPoista
 7. Siis täydellinen idea - astianpesukone navan korkeudelle!!!

  VastaaPoista
 8. En muistanut ikinä kommentoida miesten ärsyttävyyksiin (mies kyttäsi selän takana ja vahti jonkin aikaa, mitä kirjoitan minnekin.. :D), mutta ärsyttää:

  kun ruokailun aikana tulee maito/mehupurkki tyhjäksi, se viskataan keittiön poikki kohti lavuaaria, johon se ei aina edes mene. ARGH!

  kun dippipurkkiin jää ihan hitusen (omasta mielestäni purkki on tyhjä) ja se perkulaan purkki lusikoineen silti ängetään jääkaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O_o Puhuttele sitä neanderthaliksi kunnes oppii tavoille.

   Poista
 9. Onneksi mä olen juottanut vauvalle (kohta taaperolle, Katjan nuorimmaisen ikäinen) jääkaappikylmää (ja huoneenlämpöistä) maitoa jo niin kauan kuin muistan ;) Ei tartte laiskan mutsin lämmittää ja taas jäähdyttää kun "oho tuli liian kuumaa, kun kurkkasin välillä Facebookiin"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä! Itse asiassa mukelo ei ole suostunut juomaan korvikettaan ikinä lämmitettynä, tunnisti sen selvästi halvaksi kopioksi. Aluksi maidot meni huoneenlämpöisenä, sitten myös jääkaappikylmä alkoi kelvata. Nyt mies keksi minimoida mukien pesunkin vaivan kaatamalla päivän koko Tutteliannoksen nokkamukiin ja laittamalla loppupuoliskon jääkaappiin odottamaan aterioiden välillä.

   Poista
  2. Emmä vauvalle viittiny talvella jääkaappikylmää kamaa antaa, *brrr*. Tälle kohta vuodenikäiselle toki jo jätän lämmittämättä. :)

   Poista
 10. Olet aivan oikeassa. Järjestyksen pitäminen on sitä helpompaa, mitä yksinkertaisemmaksi se on tehty. Meillä laitettiin lasi- ja pahvikierrätys vetolaatikkoon juuri käden ulottuville, niin ettei tarvitse kumartua eikä kurkottaa. On siisti ja kätevä ratkaisu. Kyseessä on siis Ikean Lack-hyllykkö (tai vastaava, en muista ihan tarkasti). Joka tapauksessa maksoi koreineen päivineen alle 50€ koko kierrättyssysteemi. Kannattava investointi mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joku Ikean vitosen hyllykkö kierrätyslaatikostona! Hyvin toimisi, ellei se olisi niin ruma että pakko piilottaa verhon taakse...

   Poista
 11. tähän tiskikoneasiaan ajattelin kommentoida vain sen, että itse lattiamallin omistavana äitinä elättelen kovasti sellaisia toiveita että kunhan mukelot kasvaa tarpeeksi (nyt 9kk ja 2,5v) niin delegoin koneen tyhjennyksen seuraavalle sukupolvelle, kuten sitten roskien viemisen ja pyykin haun pesukoneesta.. (enhän toki itse ole laiska.. :P, mutta jos ei kotona opita niin missä sitten)..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...