Tietoa mainostajalle ›

8.10.12

Näin äitinä

Anu Silfverberg kritisoi taannoin sitä, että monet naiset ottavat asioihin kantaa äitinä. Hänen mielestään äidin roolissa kannattaisi puhua vain omille lapsilleen.

Johan pomppasi! Totuushan kuitenkin on, että äitiys muuttaa ihmistä! Minä ainakin olen muuttunut viidessä vuodessa ihan älyttömästi. 

Kas, näin äitinä
... osaan pilkkoa sipulin niin molekyylitason silpuksi ettei sitä edes huomaa makaronilaatikossa. 
... tunnistan nykyään huomattavan määrän dinosauruksia ja satuhahmoja.
... olen maininnut Afrikan lapset ruokapöydässä opettavaiseen äänensävyyn.
... osaan aivastaa niin, ettei kuulu ääntä, vaikka se tuntuukin siltä, että aivot tulevat silmistä ulos.
... osaan työntää oikean määrän suppoja pyllyyn, myös yöllä juuri herätettynä.
... muutamat ruumiinosani ovat antaneet periksi painovoimalle.
... päässäni soi nyt neljättä päivää putkeen "mörkö se lähti piiriin".
... paidassani on syksyisin puuron lisäksi myös räkää.

Että näin äitinä minä sanon sinulle Anu, että älä tule minulle kertomaan, kuinka näitä ihmiskunnan moraalikysymyksiä puntaroidaan. Kyllä minä näin äitinä kuule osaan, koska minä sanon niin.

21 kommenttia:

 1. Hah! Toi Silfverbergin juttu oli hauska, olikin mennyt täysin ohi.

  VastaaPoista
 2. Kuka hitto on Anu Silfverberg? Pöhkö emäntä, eikö äiti sais kommentoida äitinä, nainen naisena ja ihminen ihmisenä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Anulla on hyvä pointti siinä, että mitä sillä roolin korostamisella haetaan. :)

   Poista
 3. Näin äitinä haluaisin sanoa, että olen samaa mieltä :D

  Ja sitten todistamaan, että en ole robotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mutsina olen sitä meiltä, että samaa mieltä oleminen on hyvä asia. ;)

   Poista
 4. İhan tikusta asiaa, kylla äiti nyt vaan tietää koska on äiti. Kylla minä nyt vaan aion jatkaa sen äiti korttini heiluttelua jos tilanne menee tiukaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan niin tehdä, etenkin tiukoissa tilanteissa, joissa ei muutakaan keksi. :)

   Poista
 5. Afrikanlapsi -kommentti nauratti, äiti joskus käytti sitä kalaruokien kohdalla, kun ei vaan maistunu... käytin viime viikolla sitä itse ensimmäistä kertaa =) oli hivenen silloinkin pokassa pitelemistä kun se lipsahti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää muuttuminen omaksi äidikseen on vähän pysäyttävää. O_o

   Poista
 6. Oma äitini käytti Afrikanlapsi -kommenttia taajaan. Aika surullista, että se on edelleen validi, itse en ole päässyt käyttämään, koska lapsi syö niin hyvin. Minäkin tunnistan nykyisin dinosauruksia! Tuo suppojuttu hymyilytti, en ollut tajunnut että osaan tuon myös, jopa puoliunessa :)

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutsit ovat suppoasiantuntijoita. Yleensä sen joutuu laittamaan puoliunessa. ;)

   Poista
 7. http://m.youtube.com/#/watch?v=oEFXj00Gou4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DoEFXj00Gou4&gl=FI

  Näin äitinä olen sitä mieltä, että tämä video tiivistää hyvin asian. Anu ei ole ehkä nähnyt tätä?

  Anonyymi Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin äitinä olen sitä mieltä, että tuo liioittelee!

   Poista
  2. Hhhahaaa! Toi oli mahtava!

   Poista
 8. Just toi lastenlaulujen paassa soiminen, varsinkin kun hera yolla syottaan vauvaa ja ekana paasta kuuluu: "yksi pieni elefantti marssi nain.." argh!!

  Kylla mun mielesta aitikorttia ja vaikka sukupuolikorttiakin saa ja taytyy valilla vilautella. Esimerkkina taalla rapakon takana (jossa asun) aina pressanvaalien alla kaytava keskustelu aborteista, ja talla kertaa myos siita, millaista ehkaisya naiset saisi kayttaa. Ketka siita sitten aina puhuu ja moralisoi?? MIEHET! Ja kaiken lisaksi aina yli viiskymppiset miehet, jotka kylla varmasti ymmartaa tosi paljon lisaantymisikaisten naisten asioista.. Silloin mun mielesta pitaa jonkun sanoa etta voisko ne ihmiset, joita taa asia oikeesti koskee ottaa keskusteluun mukaan. Vahan asian vieresta esimerkki, mutta aiheuttaa mulle suurta narastysta.

  -Henkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Henkka! Samaa mieltä: miesten ei pitäisi lainkaan osallistua esim. aborttikeskusteluun. Kaikkein vanhoillisimmat mielipiteet tulevat aina miesten suusta, suurella paatoksella. Keskustelkoot naiset keskenään tästä isosta asiasta, ja miehet kuunnelkoot vierestä (ja sitten keskenään voivat sitä yksityisesti kommentoida).

   Poista
 9. Komppaan kaikkia kommentoijia, joiden mielestä äitikortilla on paikkansa. Ihmettelen lähinnä niitä naisia, jotka heittää äitikortin joko asiaan, jolla ei ole mitään tekemistä vanhemmuuden kanssa (ts. vanhemmuus ei lisää asiantuntemusta) tai asiaan, jossa niillä olis joku relevantimpikin kortti heitettäväksi. Kun on kuullut pedagogin vetoavan vain äitiyteensä eikä lainkaan ammatilliseen pätevyyteensä, niin tulee pieni epätoivo.

  VastaaPoista
 10. Apua oliko tuo Anu nyt sarkastinen vai eikö se tiedä miksi se Björk nuin sanoi? Björk on äiti ja muusikko samoin kun pari nuista mellakkapilluista! Olisi varmaan ihan kivaa jos äiti tulisi kotiin. Ja suotavaa on että äideillä(kin) on sana sanottavana!
  t.rosebud

  VastaaPoista
 11. Mä olen äitikortista samoilla linjoilla kuin Anu: "...naistenkin pitäisi pystyä perustelemaan mielipiteitään muulla kuin sillä, että ovat onnistuneet lisääntymään. Äitikortin pelaaja luopuu omasta ajattelusta, mutta myös pyrkii vaimentamaan vastapuolen aivan imbesillillä aseella, vähän niin kuin vetäisi taskusta sillin ja huitoisi sillä." Björk olisi voinut todeta arvostelevansa tuomiota siksi lasten ja äitien kuuluu olla yhdessä tms.

  Ihan oma lukunsa onkin sitten se, että muuttaako äiti ihmistä jotenkin empaattisempaan suuntaan jolloin nainen ei puhu äitinä siksi että on teknisesti itsekin äiti (ja mukamas tietää miltä toisesta äidistä tuntuu) vaan siksi että tunne-elämä on voimistunut.

  VastaaPoista
 12. Äitinä voi mielestäni hyvin ottaa kantaa lisääntymisasioihin, lastenasioihin ja perheen asioihin, ja sitä rataa. Sen sijaan muihin asioihin kantaa ottaminen on samaa luokkaa kuin hiihtoliiton suosittelemat koristossut.

  Äitipätevyyttä yleisemmin näkee kuitenkin sitä, että käyttäjä muuttuu asiantuntijaksi ja se on mun mittarilla vielä pahempaa. Eli että hiuksiaan värjäävät muuttuvat kemisteiksi, jotka värjäämällä voivat ymmärtää hiusvärien pitkäaikaisvaikutukset jne.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...