Tietoa mainostajalle ›

22.10.12

Vuoden mutsit lavalla

Hei tyypit, jos olette suuntaamassa loppuviikosta Helsingin kirjamessuille, niin kannattaa ehdottomasti tehdä se perjantaina 26.10. ja ängetä itsensä Akateemisen lavan eturiviin noin kello 11. Koska minä ja Satu olemme siellä lavalla mikrofonin ja äänentoiston kanssa!


Tämä on mahtava tilaisuus! Kerrankos sitä suosituilla messuilla isketään mikki kouraan eikä puheoikeuttamme rajoita mikään muu kuin seuraava lavalle pyrkijä. Ja hänkin tulee vasta puolen tunnin päästä.

Katsomme, että näin kuntavaalien alla valvollisuutemme on aloittaa Vuoden mutsi -puolueen kannattajalista - ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että lapsista horistaan kyllä ihan riittävästi, mutta mutsien asialla ei ole vielä mikään puolue! Emme me ole mikään surkea nyyhkyvähemmistö, vaan dynaaminen ja ärhäkkä kansanryhmä, jolla on tarpeita. Hel-ve-tis-ti tarpeita.

Kertokaapa siis (Ihmisten puolueen mallin mukaisesti), mitä kaikkia teemoja uuden puolueemme kannattaisi ajaa? Äitiyspakkausuudistusta nyt ainakin. Sitten marketteihin näkymätöntä myyntihihnaa, joka sujauttaa paketin spärdäreitä kätsästi suoraan hihnan pakkauspäähän, fine dining ravintoloihin äänieristettyjä kabinetteja ja lenkkeilytakkeihin tatin mentäviä taskuja. Mitä muuta mutsit tarvitsevat? Akuutisti tai kroonisesti?

Tulkaa mukaan! Siirrytään juhlimaan uutta puoluetta Viinimessujen puolelle noin klo 11.30. Tai kun stevarit nykäisevät johdon irti vahvistimesta.

22 kommenttia:

 1. Nöööy mikä vääryys, ettekö voisi keikkua siellä lauantainakin, pliiiis! Sit siellä on ihan varmasti vaan joku Reijo Mäki, en ala. Kai joku edes taltioi joka sanan, siis teidän (Reijosta viis), että me maijamyöhäsetkin pääsemme jutusta osalliseksi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin muuten mahtavaa jos siellä olisi joku taltiointi! Mutta enpä usko. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä on tosi. Lisätään teemoihin "Kaikille mutseille riittävästi unta!"

   Poista
 3. Omaa aikaa! Unta! Mies, joka vastaa huushollauksesta! Isompi kotitalousvähennys, että voi käyttää enemmän palveluita! Joustavampi äitiys- tai hoitovapaan ja työn yhdistäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Word. Lisäämme nämä listaan!

   Poista
  2. Ja yh-äitinä tarvitsisin paljon palveluita. Osa meistä ei ole sosiaaliluukulla ja olemme valmiitam maksamaan palveluista, mutta yksi pikkuremontti täyttää jo sen yhden henkilön kotitalouvähennyksen. Ota siinä sitten lisäksi siivoja tai lastenhoitaja, kun naisen palkka on kuitenkin vain 80% miehen palkasta. Miksi kotitalousvähennyksen raja ei voi olla kotitalouskohtainen (yh tai sinkku saisi sen 4000 myös???), kun valitettvan usein se yksin asuva nainen tarvitsee myös remonttiapua enemmän ja sitten jää ne tarvittavat muut palvelut tosi kalliiksi ilman vähennyksiä :(

   Poista
 4. Osa-aikatöitä! Mielelläni olisin tuulettamassa päätäni muutaman tunnin päivässä tai muutaman päivän viikossa. Jäis silti vielä energiaa lasten kanssa touhuamiseen ja kotitöihin. Nyt on töistä tarjolla vain ota tai jätä -malli. Ymmärrän kyllä miksi. Ei työnantaja halua ottaa osa-aikaista, koska joutuu maksamaan samat sivukulut kuitenkin kuin kokoaikaisestakin työntekijästä. Mieluummin ottaa siis yhden kokoaikasen kuin kaksi osa-aikaista (äitiä). Muutos tähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässähän on sitten ihan oikeasti kansantalouden asiantuntijoille pohdittavaa!

   Poista
  2. Nyt se Käteinen keksi puhua tästä samasta asiasta. Selvästi lukee tätä blogia myös hän. ;)

   Poista
 5. Pakko pistää nyt hippusen huonoa palautetta kirjasta. Sisältöhän on priimaa ja aika monelta sivulta tunnistan itseni. Välillä naurattaa, välillä tuntuu helpotusta, kun en olekaan ainoa joka tajusi käyttää lusikkaa d-vitamiinitippojen annostelemiseen vasta puolen vuoden tienoilla. Mutta sitten se huono palaute, kirja hajoaa käsiin. Olen varjellut sitä kävelevältä tuholaiselta kuin graalin maljaa, mutta jo ensimmäisellä lukukerralla sivut putoilevat enkä ole uskaltanut avata kirjaa kokonaan vaan yritän varovasti kurkkia sisään, että vielä paikallaan olevat sivut pysyisivät jotenkin kiinni. Tämä palaute varmaan menee kustantajan piikkiin, mutta kerroinpa sen kuitenkin myös teille samalla kun tulin sanomaan kiitokset sen sisällöstä. :)

  P.S. Harmi että olen eri vaalipiiristä, ääni tulisi kyllä helposti Katjalle!
  P.P.S. Harmi, että messutkin jää väliin, väärä kaupunki vääränä viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh fuck. Kuulostaa pahuksen ärsyttävältä. Olen muuten saanut vastaavanlaisen palautteen aikaisemminkin. Toivottavasti tämä ongelma ei ole vaivannut muita!

   Oletko käynyt kirjan kanssa kirjakaupassa - jos he vaihtaisivat sen uuteen? Kyllä nyt kirjan kuuluisi kasassa pysyä, sanon mä.

   Poista
  2. Mulla on ollut sama vika, tosin olen laittanut sen ahkeran lukemisen piikkiin, koska se on kiertänyt omassa kaveripiirissäni todella tehokkaasti... Mutta joo, sidonta on ihan perseestä, sillä kansi ja lehdet eivät tule toimeen keskenään, vaan yrittävätä väen väkisin irti toisistaan. Mun kirja on jo ihan levällään ja seuraavalla avauskerralla kannet varmaan irtoaa lopullisesti.

   Sisällössä ei ole valittamista, mutta toivottavasti se teidän seuraava kirja on hieman kestävämpi, kun sitä kuitenkin luetaan moneen otteeseen...

   Poista
  3. Voi hanuri... Ikävä juttu. Käykää valittamassa kirjakaupassa, koska kyllä nyt kirjan kuuluisi lukemista kestää. Pakkohan niiden on antaa uusi kappale epäkelvon tuotteen tilalle.

   Poista
 6. Tämä mutsi kaipaa selvästi pientä irtiottoa ja viihdettä, sillä luin otsikon ja vielä ekan kappaleenkin niin, että "vuoden mutsit laivalla". Ymmärsin siis, että olette lähdössä (ruotsin)laivalle ja kutsutte vertaismutsit mukaan bilettämään. (Ehkä mun pitäis päästä 9-kuukautisen luota vaikka yksin pitsalle tai jotain muuta yhtä villiä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haarukkataiteilija23.10.2012 klo 20.42.00

   Loistava idea! Vuoden mutsi -risteily, minne saa tulla vain ilman miestä ja lapsia!

   Poista
  2. Kieltämättä voi olla aika hyvä setti, varsinkin kun meillä on yksi ammattimainen matkajärjestäjä tiimissä. Satu, VM-risteily -- laitetaanko kehityksen alle? ;)

   Poista
  3. Haarukkataiteilija23.10.2012 klo 22.16.00

   Joo, PLEASE, risteilylle! Voin jo kuvitella itseni pallomereen yhdessä Scandinavian Hunksien kanssa ;-)

   Poista
  4. No todellakin laitetaan! Seuraavan kirjan julkkarit järjestetäänkin sitten ruotsinristeilijällä. Nyt vaan sponssisopparit vetämään siljalle ja viikkarille. Mua vähän kutittaisi päästä toteuttamaan normaalia risteilykäyttäytymistä.

   Poista
 7. Hei, koska teidän toinen kirja ilmestyy jos on ollut jotain mainintaa on mennyt mulla ohitse. Ehtiikö joulumarkkinoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehdi vielä jouluksi, pitää kirjoittaa se ensin ja löytää vielä uusi kustantajakin. ;) Tähtäämme 2013 äitienpäivään.

   Poista
  2. Malttamattomana odotan, edellinen kirja pian luettu puhki :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...