Tietoa mainostajalle ›

27.2.14

Matkailu avartaa!

Kierrämme parhaillaan maailmaa perheen kanssa. (Lisää reissusta löytyy Salamatkustaja-blogissani.) Tarkoituksenani oli kirjoittaa tähän joku osuvan realistinen kuvaus aiheesta "Miten monta asiaa voi mennä pieleen, kun lapsiperhe kiertää maailman ympäri".

No kuulkaas. Minulle kävi kuin sateenvarjomyyjälle nättinä juhannuksena: ei ole mitään kirjoitettavaa. Mikään ei ole mennyt merkittävästi pieleen.

Lapsella on reissussa ollut tähän asti tasan yksi mahatauti, ja sekin kesti alle 12 tuntia. Perheen ainoa lentokoneessa yrjönnyt on täysi-ikäinen. Lapsi kaatui kerran rappusissa ja sai ison kuhmun otsaansa. Polvet ovat olleet auki pariin otteeseen. Pieniä pintanaarmuja ja normisähellystä, siis. Toilailujen sijasta on menty kehityksessä eteenpäin.
Kuva: Björgvin Hilmarsson.

Lapsi…
…on tutustunut matkan aikana koiriiin, eikä enää saa hepulia rajatarkastuksessa huumekoiran nähdessään. Nopeuttaa muuten kivasti lentokenttähengaamista, kun ei tarvitse selittää rajaviranomaisille, miksi lapsi ei halua hauvelin haistavan matkalaukkuaan.

…sai aikaisemmin julkisten vessojen käsipuhaltimien äänistä pienimuotoisen sydärin. Nyt lasta harmittaa, jos vessassa on käsipyyheautomaatti eikä jännittävää kuumaa torvea.

…sanoo kiitos neljällä kielellä. Tänään minulta kysyttiin, miten Kuala Lumpurissa sanotaan kiitos. En tiennyt. Minua neuvottiin katsomaan tietokoneesta.

…osaa käyttää matkailuauton omituista vessaa.

…osaa nimittää lattiareikävessaa poliittisesti korrektilla tavalla "erilaiseksi vessaksi"

…on oppinut, että ei ole hyvä idea syödä herneitä automatkan aikana, koska herneyrjö maistuu pahalta. "Syödään vasta sitten kun ollaan perillä".

…tietää äidin niskan nähtyäään, miksi aurinkorasvaa kannattaa laittaa.

Että kyllä matkailu avartaa!3 kommenttia:

 1. Terima kasih! (Malaiji)

  VastaaPoista
 2. Mulla on tekeillä yksi postaus, jossa listaan, mitä kaikkea lapsi (ja miksei aikuinenkin) reissussa oppii parhaassa mahdollisessa tapauksessa, mutta nämä yksityiskohdat ovat kyllä PALJON mielenkiintoisempia kuin yleisluontoiset "oppii pääsemään peloistaan eroon" -pohdinnat. :D

  Olen muuten vuosien varrella ehtinyt nähdä yhden jos toisenkin lentokentän, mutta jostain syystä huumekoiraan en ole sellaisella vielä törmännyt (laivaterminaaleissa kyllä). Ihan hyvä, koska en kestä sitä kiusausta, että edessäni on ihana koira, jonka täytyy antaa tehdä työnsä, enkä saa tutustua ja lääppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mä unohdin ne pelot tuosta listasta :) Skidi diggaa jo liskoista, koska "ne syövät hyttysiä". Ekoilla Thaimaan-viikoilla hän oli saada gekoista paskahalvauksen. Kuin minäkin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...