Tietoa mainostajalle ›

3.3.12

Äiti osaa piirtää

Ipanamme on tullut siihen ikään, että vahaliidulla osuu paperiin. Kivointa on silloin, kun mutsi on toiminnassa mukana vahaliitu kädessä. Ja nyt ymmärrän, miksi.

Aloin nimittäin tänään selata piirustuksia, joita olen viime viikkoina ipanan pyynnöstä väsännyt. Totta kai lapsi haluaa, että piirrän: jostainhan se huumori on kaksivuotiaankin revittävä.

Kuva 1. Lapsi pyysi että piirtäisin puun. Osaan piirtää kuusen. Mutta miksi väritin sen punaiseksi? Helvetin hyvä kysymys.
Kuva 2. Lapsi pyysi, että piirtäisin "suihkussa" ja "pissalla". Voi miten säälittäviä vaaleanpunaisia tikku-ukkoja. Toisella kasvaa hometta hiuksissa. Istuma-asento vessanpöntällä on esimerkillisen ergonominen. Tässä ei kyllä auta enää edes tekniikkatunnit. Jäin miettimään, että miksi piirsin kuvaan myös talon (sitä ei nimittäin erikseen pyydetty). Varmaan siksi, että vessassa istuja voi työntää jalkansa savupiippuunKuva 3. Lapsi ei antanut periksi, vaan pyysi, että piirtäisin auton. Voi mikä pieraisu. Tällä ympäristötietoisella nyhräyksellä pääsisi varmaan ykköseksi Maddoxin listalla. Pitäisiköhän tarjota näitä Kiasmaan?

16 kommenttia:

 1. Hih, ihan näyttää meikäläisen raapustuksilla, tosin mun ihmiset on yleensä tikku-ukkoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi meikäläisen kaskenpolttajat on sitten kaksinkertaisia tikku-ukkoja. Minimalismissa pitäytyminen voisi kuitenkin tuoda enemmän särmää näihin nykytaideteoksiin....

   Poista
 2. Tapahtui reilu vuosi sitten:
  Isi 38v piirtää, poika 1v4kk koettaa arvata mitä isi piirtää.
  Poika: "Kukka! Lehmä! Kissa!"
  Isi: "Se on kroko..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis mä en osaa piirtää senkään vertaa kuin kertomuksen isi

   Poista
  2. Tulkintakysymys, hehe.

   Poista
 3. Tuo kuusi teos on itseasiassa aika hieno!!! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, kiitos! Pitäisiköhän mun lähettää se omalle mutsilleni syntymäpäivälahjaksi...

   Poista
 4. Meillä oli esikoinen päiväkotiryhmässä, jossa piti piirtää kuva viikonlopun tapahtumista. Ajatuksena oli, että kuva toimii tukisanalistana aamupiirissä, kun lapsi kertoo jotain viikonlopustaan. Siinä vaiheessa, kun hän siellä oli, hän ei tosiaankaan osannut piirtää mitään esittävää kuvaa, joten menin ja piirsin sitten kuvan hänelle. Ja sen jälkeen piirsinkin niitä tikku-ukkoja ja kaaviokuvia koko vuoden.

  Kuopus on menossa tuohon samaan ryhmään syksyllä ja ajattelin pistää vahingon kiertämään: esikoinen saa tällä kertaa hoitaa piirtämiset.

  Ja aiheeseen mitenkään liittymättä, mies sanoi minua Vuoden Mutsiksi, kun parivuotias kuopus lusikoi kupistani kahvia. Eikä vain yhtä teelusikallista. Aika hyvin kirjalta, jota ei ole vielä julkaistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG. toivottavasti tuollaista nakkia eivät iske päiväkodista kotitehtäväksi, hehe. Mä oon nimittäin just oppinut lastentarhanohjaajien nimet, tuo vaatis jo aika paljon panostusta ;)

   Poista
 5. Heh, muistuttaa ihan omia piirroksiani. Ja tunnustettakoon, mä olen käynyt peruskoulun jopa kuvaamataitopainotteisella luokalla -ööh- en uskoisi edes itse, kun katson lapselle rustaamiani piirustuksia. Tosin meillä halutaan aina, että piirretään "kukka", "tähti" ja "kii´a" (=kirja). Vaikka lapsen sanavarasto on jo tosi laaja, niin jotenkaan se ei löydä muita kuin nuo kolme aina piirustushetkien yhteydessä. Paitsi kerran keksi, että piirrä "kiinni". :)

  Toi CO2 on muuten superhyvä - pitääkin ruveta kehittämään lapsen kemiantaitoja jo tässä iässä. Ehkä esim. joki- tai järvikuvaan voisi lisätä H2O ja piirtää vielä atomeista molekyylitkin. Mehän jouduttiin miehen kanssa ihan kaivamaan MAOL esiin, kun lapsi sai viime kesänä palikkalaatikon: piti ihan konsultoida opusta, että mitäs ne muodot oikein olivatkaan. Sitten opetettiin lapsi laittamaan laatikkoon suorakulmaisia särmiöitä, lieriöitä ja ympyrälieriöitä. Puhutaan, katsos, asioista niiden oikeilla nimillä! Nih! ;)

  VastaaPoista
 6. Apua! Hillitön toi pönttökuva ja jalka savupiipussa :D !!!

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa, että muuallakin piirretään! Tyttö on nyt 1v3kk ja pahaa aavistamatta menin ottamaan esille puuvärit. Nyt on sitten n. viikko piirretty joka päivä. Ja monta kertaa. "Piitää, piitää, piitää", eikä riitä, että tyttö piirtää, vaan äiti piirtää. Keskellä yötäkin kun herätään, niin ensimmäisenä toteaa "piitää" (tai muuuuuumi).
  Kirjaa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja luojan kiitos mä en ole vastuussa kirjan kuvittamisesta...

   Poista
 8. Mä kuolen nauruun! :'D KiitosKiitosKiitos!!

  VastaaPoista
 9. Haha, päivän naurut tästä, tosi hauska! :D T. Minna

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...