Tietoa mainostajalle ›

7.3.12

Lastenhoitajat, työpaikkahuumori jakoon!

Tämä on haaste lastentarhassa työskenteleville ja perhepäivähoitajille.

Anonyymi kirjoitti tänään hauskasti lastentarhan työntekijöitä kuvaavista lempinimistä: "Gestapo-Kaisa" ja "yli-innokas päällekäyvä aamutäti". Meillä puhutaan tällä hetkellä "Parrakkaasta" ja "Jeesus-hipistä".

Mutta kelatkaa, mitä päiväkodeissa mahdetaan puhua meistä ja meidän ipanoista. :)Jokaisella työpaikalla on oma huumorinsa.

Kätilöt heittävät läppää rumista varpaista. Siisus, taas oli yhdellä pontevalla synnyttäjällä hirvee sieni varpaissa, meinas tulla yrjö kun vilkaisin.

Kampaajat kehuvat rasvatukka-asiakkaitaan. Liima-Liisa tulee tänään, pitää taas varata ylimääräinen puolituntinen pesupaikan jälkisiivoukseen.

Toimittajat avautuvat hankalista haastateltavista, jotka vastaavat joka kysymykseen Joo tai Ei. Hotellisiivoojat vertailevat, kenen kansallisuusryhmän jäljiltä vessanpönttö on paskaisin. Jne. You got the point.

Mutta mitä puhutaan lastentarhoissa? Haluan kärpäseksi kattoon! Täten haastan kaikki lastentarhoissa ja perhepäivähoitopaikoissa työskentelevät laittamaan työpaikkahuumorinsa jakoon. Eli nyt kaikki lastentarhanopettajat, ohjaajat, keittäjät ja apulaiset: kertokaa meille, millaisella huumorilla te lääkitsette päiväänne.

(Ehkä parasta tehdä se anonyymisti, ettei lähde työpaikka alta. Näen jo silmissäni otsikot: Lastentarhanohjaaja avoimena: kohtalokas blogiavautuminen toi potkut!)

67 kommenttia:

 1. Vanhempien maneerit tunnetaan. Meidän kannalta rasittavista ja työläistä (lue: alituisista tyhjästä valittajista ja extran ruinaajista) vanhemmista murjaistaan eniten juttuja.
  Vanhempien omat älynväläysmöläytykset kuuluu työpaikkahuumorin parhaimmistoon. Parhaat naurut tulee kuitenkin yleensä siitä, kun lapsi osuvasti itse toteaa vanhemmastaan pienen kiusallisen totuuden. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiehtovaa! Jos kehtaat, niin pistä pari lapsilta kuultua totuutta esimerkiksi - vaikka vähän muunneltuna niin kukaan ei osaa yhdistää ;-) (emme vakoile ip-osoitteita, I Promise!)

   Poista
  2. Päiväkotitätinä saa kuulla lasten suusta mehukkaimmat paljastukset yleensä maanantaisin. Tähänastisen, vielä lyhyen urani paras paljastus tuli eräältä 3-vuotiaalta tytöltä pk-ryhmän aamupalalla: "Meidän äidillä on tosi hyvät tissit! Iskä on sanonu..."

   Oman kokemukseni mukaan siis päiväkodeissa se huumori kumpuaa nimenomaan lasten sanomisista. Lisäks naureskellaan niitten lasten vanhemmille - joskus ihan hyväntahtoisestikin ;)

   Poista
 2. Siskoni on alakoulunope (menee siis hieman ohi kun on jo venhmpien lasten kanssa) ja myönsi myös että vuoden hauskimmat ja mielenkiintoisimmat kirjoitelmat saa aiheesta "Meidän perhe".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsih, niin haluaisin päästä lukemaan noita kirjoitelmia ;)

   Poista
  2. Sä pääset Satu pääosaan vielä noihin kirjoitelmiin. Nimimerkki "Jouluna söimme yhdessä. Äiti lipitti kaljaa kuten tavallista." Äitini joi yhden oluen tapansa mukaan. ;)

   Poista
  3. No se on hyvin mahdollista :D
   "Äiti lipitti kaljaa kuten tavallista", hahaa, mutsisi oli varmaan tosi tyytyväinen ;-)

   Poista
  4. Pikkuveljeni koulussa tehtiin taannoin (eli jotain 17 vuotta sitten) äitienpäiväkortteja, joihin piti keksiä runo, jonka ekan rivin piti olla "Rakas äitini". Kuulemma oli ollut tosi hankala keksiä mitään rimmaavaa, joten pienen veljeni kehittämä runo oli:
   "Rakas äitini,
   kiitos ettet syönyt leipääni."
   Äiti oli varsin järkyttynyt, ja vielä hieman järkyttyneempi kun hän kuuli, että kaikki muut pojat olivat kopioineet sen, koska muutkaan eivät olleet keksineet käypiä riimejä.

   Poista
  5. Äitienpäiväkortit ja lasten runoilut, voi miksi, miksi niitä pitää tehdä? Itse aikoinani sain kauniisti koristellun äitienpäiväkortin 5 v. tyttäreltäni, sisällä lapsen sanelema pikku tarina aiheesta millainen minun äitini on. Tämän äidin kortissa luki : "meidän äiti vaan makaa kaikki päivät ja työkseen se tekee sitä että katsoo aikuisten leffoja" Olin siis raskaana ja kohdunsuu alkoi aueta viikolla 24 ja jouduin 2 kk vuodelepoon. Sain olla kotona, mutta ehdottomassa vuodelevossa. Ennen sairaslomalle jäämistä työskentelin kätilönä ja tein paljon yövuoroja, yövuoroon nappasin yleensä mukaan jonkun dvd-leffan siltä varalta, jos sattuisi tulemaan hyvin hiljainen yö niin voisi ajankuluksi katsoa leffaa. Ja siis ihan tavallisia leffoja.

   Poista
 3. Kaverini oli yo-kirjoitusten jälkeen pätkän päiväkodissa. Kerran isä toi poikaansa aamulla tarhaan ja lapsi ilmoitti iloisesti että isällä on isompi pippeli kuin minulla. Isä lähti kuulemma aika nopeasti pois.
  Tuskin parhaasta päästä, mutta hymyilyttää silti aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua repeilyttää aina alapääjutut, ei voi mitään :D

   Poista
 4. Tätä tarinaa on kerrottu jo kohta 30 vuotta. Yläasteen opettaja päätti soittaa kotiin, koska lapsi kiroili niin kovasti. Äiti vastasi puhelimeen: "Mitä pirua se taas on tehnyt?"

  VastaaPoista
 5. Meillä päiväkodilla on muutama vanhempi joka tekee lastentuonnista ihan teatteria. Että tänään PikkuPetterillä snadisti nuhaa,katsotteko varmasti että siniset reimatecin rukkaset ja punaiset sormikkaat, keltainen välipuku ja oranssi/siniraidallinen paita EI sitä vaalenapunaista kun se on varavaate. Ja jos on -10c tuuli idästä yli 3m/s niin ne PUNAISET reimatecin hanskat ei niitä sinisiä. Hohhoijaa. 20 lasta puettavana,sori- joskus osuu väärät rukkaset käteen.Live with it.

  Toisaalta hymyilyttää nämä äidit jotka pitävät meitä työntekijöitä ihan ylijumalina. "Voi voi kun en minä mitään muista ja minä nyt olen niin uusavuton ja muistamaton ja jumppakassi jäi kotiin ja voi voi nyt varmaan te ruoskitte minut ja katsotte minua alta kulmain ja puhutte minusta taas pahaa..". Tiedoksi:et ole ainoa. Meillä on pk:lla varavaatevarasto.Kukaan lapsi ei lähde ulos alasti jos ulkohousut jää kotiin.Älkää tehkä numeroa asioista joista muutkaan ei tee. Jumppakassi jäi kotiin- so what. Meillä ei ole mustaa kirjaa vanhemmista eikä lapsenne jää ilman jälkkäriä vaikka ette muista palauttaa retkilappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Hanskat kun hanskat jos nyt ei ihan tuule läpi. Onneksi nillityksen voi antaa valua toisesta korvasta ulos :)

   Poista
  2. Meillä menivät yhdessä vaiheessa nämä vaatejutut ihan naurettaviksi... Minulle siis ihan riittää, että lapsi on sään mukaisesti puettu, mutta kun lapsella alkoi olla päällä ihan mitä sattuu, niin pakkohan sitä oli antaa palautetta. Ja työntekijät sitten yrittivät noudattaa ohjeita ja senhän tietää, miten hyvin aamulla pystyy iltapäivän säätilaa arvioimaan. Ja sitten kun ihmettelin, miksi lapsi oli liian lämpimästi puettu, että ihan hiki valui noroina, oli vastaus: "mutta sinähän sanoit". Juu, edellispäivänä oli tosiaan ollut kylmempi keli.

   Eli siis, suosittelen tosiaan, että vanhempia ei "liikaa" kuunnella.

   Poista
  3. Päiväkodin varavaatteista.. Mä olen ollut sellaisessa päiväkodissa, jossa lapselle lainattiin villasukkia aamupäiväulkoiluun kumppareihin, mutta ei iltapäiväulkoiluun, jotta "vanhempi nyt näkee sitten ihan itte että kuinka jäässä ne lapsen varpaat on, jos ei muista tuoda villasukkia!".....

   Poista
  4. Tuollainen pelailu on kyllä ikävää. Siinä kärsii aina lapsi.

   Poista
 6. Yleensä ammateissa heitetään huumoria asiakkaista, ei sitä työtä muuten jaksaisi tehdä. Päiväkodissa se olisi jopa loukkaavaa jos hoitajat pilkkaisi lapsia. Mutta vanhemmista senkin edestä. "Voisi tuokin ajatella joskus lapsensa parasta" "Kyllä oli taas tuo äiti laittanut itteensä, mutta lapselle pukenut likaiset vaatteet"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta. Äidillä saattaa olla hintava Longchamp olalla ja lapsella siskonkumminkaiman talvihaalari vuodelta 1987 joka piti vettä viimeksi talvella -89. "Ei sille viitti ostaa kun se kasvaa niin nopeasti".
   Toinen ääripää on sitten nämä sävy-sävyyn ja kuosi-kuosiin puetut primadonnat joilla on sukkikset,mekot,tunikat ja hilavitkuttimet ranskalaisista nettikaupoista: ah-niin käytännölliset suomalaiseen päivähoitoon..

   Poista
  2. Joo, useimmitenhan se on sellaista huumoripohjaista paineiden päästelyä eikä pilkkaa. Useammin varmasti sitä huumoria saa revittyä vanhemmista kuin niiden jälkikasvusta :)

   Poista
  3. Anteeksi mutta onko jotenkin lapselle pahasta jos se ei saa sitten kulkea merkkivaatteissa? Tätä mä en nyt tajua ollenkaan. Jos lapsi on itse puhdas ja kuivissa vaatteissa niin mitäs helvetin väliä sillä on kuinka laitettu äiti on?
   Itselle se ainakin tuo hyvän mielen jos olen suht siistin näköinen, lapsi taas sotkee omat kamansa niin äkkiä etten jaksa stressata onko just nyt matchimatchi ja täydellisen puhdasta. Kunhan on lämmintä ja mukavaa. Ja herranjestas, kuka nyt päiväkotiin hienoja vaatteita laittaiskaan. Nehän menee aivan paskaisiksi ja vielä
   Hävitetään kaupan päälle.

   Poista
 7. Hyvännäköiset isät saavat naisporukassa aina säpinää aikaan :)

  "Täytyykin käydä laittamassa huulipunaa, kun Petteriä tullaan kohta hakemaan!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, tää sai mut nauramaan.

   Ipanamme tarharyhmässä olevan pojan yh-äiti ja tarhassa työskentelevä lastentarhanopettaja, yh-isä, jolla oli lapsi samassa tarhassa, löysivät toisensa juuri näin. Jäivät kiinni, kun näin uusperheen poistumassa tarhan pihasta käsikkäin. Söpöä <3

   Mut ajatelkaa miten kauheen kätevää: "Voitsä tuoda lapset tullessas tarhasta."

   Poista
  2. ihana juttu tosiaan!

   Poista
  3. Tää ei ihan hirveesti naurata, kun avioerovaiheessa lapseni isä rupesi seurustelemaan tarhantädin kanssa. Vie siinä sitten lapsi hoitoon tulevan exän uudelle tyttöystävälle... Vaihtui muuten tarha aika vikkelään.

   Poista
  4. Voi ei... Suoraan sanoen paskamainen tilanne. Onneksi tarhan sai vaihdettua. Tsemppiä sulle!

   Poista
 8. Lapsille suunnatussa harrastuksessa monta vuotta vetäjänä olleena vitsaillaan aina, että me ei tunneta vanhemmista kuin auton perävalot. Lapset tuodaan harrastukseen "äkkiä autosta ulos ja kaasu pohjaan"-tyylillä ;) Olishan se kamalaa, jos joutuis vaikka jotain vapaaehtoistyötä tekemään :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Vois vaikka joutua sanomaan jollekin tuntemattomalle päivää :)

   Poista
 9. Kyllä me ainakin päiväkodissa puhutaan myös lapsista humoristiseen sävyyn. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lapsia kohdeltaisi hyvin ja tasa-arvoisesti, mutta tosiasiahan on, ettei kaikista lapsista tarvitse (voikaan) pitää. Näinhän se menee aikuisellakin: kaikkien kanssa on työpaikalla tultava toimeen, mutta ei kaikista tarvitse tykätä.

  Jotkut lapset vaan ovat ärsyttäviä, vittupäitä ja pässejä. Noin niinku lyhyesti ja arkikielellä sanottuna. Lasten kuullen ei tokikaan mitään arvostelevaa koskaan sanota, mutta "haetko sä se valopään ulkoa?" tai "mä vaihdan tolle adhd:lle vaipan" ovat aivan arkipäivän lauseita. Mustaa huumoria, sanoisin!

  Ja kyllä lasten vanhempia myös arvostellaan:"kato nyt kun toikin on lihonut", "onkohan sillä taas putki päällä?", "kukahan nyt on isäpuoliehdokkaana?" jne.

  Ammattilainen osaa kyllä olla asikkaan edessä ammatillinen, ja jättää "sisäpiirinvitsit" lausuttavaksi kahvihuoneeseen tai muihin privaatteihin tiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon samaa mieltä, kaikista ihmisistä ei pidä, se koskee myös lapsia. Ja valopää ja adhd on vielä aika kilttejä ;)

   Poista
  2. Vittupää onkin tosi humoristinen ilmaisu, varsinkin lapsesta. Naisvaltaisissa työpaikoissa kuvaamasi kaltaiset puheet on varmaan ihan normisettiä. Mutta että ammatillisuutta, sitä se ei kyllä ole, siitä voit olla varma. Sanoisin että lähinnä moukkamaisuutta, noin niinkuin hienommin ilmaistuna.
   Leena

   Poista
  3. Minäkin olen miettinyt, kommentoinko tätä vai jätänkö omaan arvoonsa. Tuo ei ole enää mitään huumoria; se on epäammattimaista käytöstä ja kertoo että päiväkodin ilmapiirissä on oikeasti vikaa.

   Tuollaisessa päiväkodissa lapset aivan varmasti vaistoavat, kenestä työntekijät pitävät, kenestä eivät. Lapset ovat nimittäin aivan mestareita havaitsemaan myös sanattomia viestejä, tuollaiset kahvihuonepuheet ja yleinen asenne, pilkistelevät tekohymyn takaa.

   Poista
  4. Mulla on jo pitkään ollut fiilis, etten ole äitinä kovin 'cool'. Mä olen se taaperoikäiseksi imettänyt, kestovaippaillut ja lapseni kanssa nukkuva äiti, jonka lapsi ei ole hoidossa VIELÄKÄÄN (kaikkien lähipiiriläisteni kummastukseksi). Tosin en ole koskaan kenenkään toisenlaisia valintoja arvostellut, mulla ei ole yhtään mitään päiväkoteja vastaan ja osaan todellakin nauraa hauskoille jutuille. Kuitenkin jos coolius sisältää sen, että osaisin nauraa tämän tarhantädin jutuille, olen kyllä tosi EPÄcool. Lapset todellakin vaistoavat, jos heistä ei lainkaan pidetä, voin sen omakohtaisestakin kokemuksesta kertoa. Ja vaikka nyt mun loputkin pisteet romahtaisivat, niin sanonpa kuitenkin, että ihan vaan se ajatus, että mun lapseni hoitaja pitäisi lapsestani niin vähän, että kutsuisi häntä vittupääksi, saa mut kyllä kauhistumaan.
   Mona

   Poista
  5. Työpaikalla ei minun mielestäni kuulu nimitellä sen enempää työkavereita kuin asiakkaitakaan. Vai olisiko tekstin kirjoittaneesta mukavaa jos työkaverit selän takana nimittäisivät vittupääksi, valopääksi, adhd:ksi, kusipääksi, paskanaamaksi, rumaksi, läskiksi.. ihan miksi tahansa minkä negatiivisen asian kirjoittanut heille tuokaan mieleen.

   Poista
  6. Ei helvetti, tää menee jo liian pitkälle. Eihän sitä kohta uskalla viedä lasta koskaan hoitoon ja itse astua portista sisään kun ensimmäisenä siellä akat supattaa vittupäiksi.

   Poista
  7. Pakko kommentoida tähän, vaikka vanha postaus onkin: oon ehdottomasti samaa mieltä kuin Leena ja muut, että on täysin epäammattimaista – ja ylipäätäänkin todella huonoa käytöstä – nimitellä asiakkaita, työkavereita, potilaita yms. edellä kuvatuilla tavoilla. "Onkohan tollakin taas putki päällä" -kommentit on ilkeää juoruilua ja selän takana paskan puhumista, ei mitään huumoria. Ja jos oikeesti lastenhoitaja on sitä mieltä, että joku hoidokeista on "vittupää" tai "pässi", voisi ehkä olla syytä harkita alan vaihtoa.

   Poista
  8. Olipa tyrmäävää tekstiä päivähoidon ammattilaiselta. Omat lapseni ovat jo koululaisia, mutta toivon todella, ettet ollut kukaan heidän päiväkotinsa tädeistä. Puheet ja käytös kulkevat käsi kädessä, lapset ovat tarkkavaistoisia ja heidän korvansa ovat joka paikassa. Miten ihmeessä voi päiväkodissa olla ikinä varma siitä, että kukaan lapsista ei kuule, kun jotain lasta nimitellään vittupääksi? Surullista tarinaa.

   Poista
  9. Uskomatonta etä tuollainen ihminen hoitaa lapsia työkseen. Hankalat tai epämiellyttävät lapset, ovat yleensä sellaisia kasvatuksesta tai olosuhteistaan johtuen. Jos joku lapsi närkästyttää minua, aina osa minusta vähän säälii tätä, kun mietin mistä se käytös mahdollisesti johtuu ja koitan ymmärtää lasta sitäkin enemmän. Outoa jos ei lasten kanssa töitä tekevä edes tuon vertaa tajua. Alan vaihto tosiaan paikallaan. Mieluiten mahdollisimman kaukana asikaspalvelusta tai minkäänlaisesta hoitoalasta.

   Poista
 10. Yks legendaarisimmista kolmannen luokan ainekirjoituksista joita tää ope on lukenut meni jotensakin näin:

  Joululomani

  Olin isin kanssa ravintolassa. Isi lauloi aika paljon. Minä sain jaffaa ja pitsan. Sitten tuli yks setä joka heitti isin pois sieltä, mutta ei se haitannut kun olin jo saanut syötyä.

  Korjaa siinä sitten kirjoitusvirheet... Kyllä näin alakoulun opena voin sanoa että huumorin kukka on se paras kukka ja yhdessä tätäkin ainetta opehuoneessa naurettiin. Varsinkin kun tiedettiin pojan perheen olevan ihan ok, oli tainnu isillä vaan mennä lomailu vähän "hardcore". Niin että kyllä, meillä nauretaan paitsi lapsia niin myös vanhempia. Ja tärkeintä kai että nauretaan ettei ihan vaan itkettäisi (siihenkin löytyy toisinaan aihetta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHAHAHA, en ehkä kestä tätä... :D

   Poista
  2. Vähän vastaava päiväkodista:
   lapsi: "Me oltiin risteilyllä. Siellä oli hauskaa, mutta isillä tuli siellä pää kipeäksi."
   minä: "Ai, no miksi?"
   lapsi: "Kun se nukkui käytävässä."

   Poista
 11. Hahaa!

  Kyllä vanhemmat lempinimiä saa! Varsinki just hottikset yh-isit, joitten kanssa tulee vaihdettua vähän perusteellisemmat kuulumiset... Yksikin isi oli Merirosvo ja Merirosvon liikehdintä sai aina aikaan kuhinaa käytävillä. Sitten on osasto umpihullut sekopäät - eräs isä oli Pölkky ja äiti Säikky. Pölkky oli kategorisesti tyly, suorastaan ilkeä ja äiti sitten soitteli perään, yritti pehmennellä viestejä ja olla rakentavampi.

  Kerran oikein kilpailtiin keskenään, kuka kehtas olla kohteliain ja eniten pahoillaan, kun eräskin isä haukkui iltavuorolaiset asiasta ku asiasta aina tullessaan 3min ennen sulkemisaikaa hakemaan lapsosensa. "Voi että jooo, oikeassa olet, ollaan kyllä tarkempia heti huomenna. Tulee muutos, pannaan viestiä eteenpäin. Itseasiassa, minäpä otan asian puheeksi huomisessa palaverissa, kyllä."

  Sarjassa Lörpöttelevät lapset: parasta/pahinta on aina hiihto-pääsiäis-kesä-syys-joululomien aikaan kuulla, missä kaukana ne mammat ja papat milloinkin reissaa. Ei siksi, etteikö saisi olla sitä laatuaikaa kaksisteenki, vaan MIKSI oi MIKSI HEMMETISSÄ kersat ei oo lomalla, koska silloin MINÄ en saa edes palkatonta vapaata hiihto-pääsiäis-kesä-syys-joululomaksi.

  Ja jostaki syystä kivoista ja huumorintajuisista vanhemmista on kauhean vähän mitään typerää sanottavaa...
  Heh, aika mukavasti anonyymejä täälä tällä kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilta kuulee saletisti kaikki hauskimmat jutut - kun ei vielä ole mitään sosiaalisen sensuurin tajua :)

   Merirosvo, muahhaa...

   Poista
  2. Vein lasta päiväkotiin aamulla ja siinä omaa lasta riisuessa kuulin erään lapsen kertovan ovan takana päiväkodintädille isän ja äidin yöllisistä äänistä...

   Poista
 12. Meidän julli oli päiväkodissa isoon ääneen selostanut perheen viikon kulkua: "Aina perjantaisin meillä on semmoinen päivä, että äiti tai iskä hakkaa ulkona!" Ei tullut sitten ipana maininneeksi, että perjantaisin siivotaan ja ulkona hakataan mattoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups... Kertoiko lapsi vai kuulitko huolestuneilta kanssavanhemmilta? :)

   Poista
 13. Ooon ite nuori lastentarha"täti"-opiskelija, ja voi juku niitä komeita isiä! Kyllä siinä tulee juteltua pitkään ja tarkasti lapsen päivästä ku komea karismaattinen isukki muksuaan tulee hakemaan :)~

  Parasta huumoria kyllä irtoo lapsien jutuista, niitä kerrotaan sitte työtovereilleki ja nauretaan yhdessä - onneksi naurut tapahtuu ihan hyvässä hengessä, harvemmin tulee mitään vahingonilo-nauru tjsp. :)

  Nyt ku pääsiäinen lähestyy niin eräs muksu tarjos hoitokavereilleen pienet suklaamunat. Yks muksu päätti säästää suklaamunansa kaverilleen, ja tuli ilmottamaan siitä: "mää pistin mun munan tonne mun lokeroon nii mää voin antaa sitä munaa illalla Minnalle!" Lapsellista tai ei, mutta kyllä me hoitotädit tirskuttiin tälle jutulle sit kahvihuoneessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munamies! Ois muakin naurattanut, myönnetään :)

   Poista
 14. Joskus tunnen kauhunvihlaisun vatsanpohjassa kun pohdin, mitä kaikkia totuuksia perhe-elämästämme suupaltit tenavamme hölöttävätkään hoitotädille (ja muskaritädille, ja kerhotädille...). Lisäksi perhepäivähoitajallamme on tapana juoruilla vapautuneesti sekä hoitolasten että heidän vanhempiensa asioista (mukaanlukien toisten lähialueen hoitajien lapset, koska tarinoita vaihdetaan päivittäin leikkipuistossa). Luulen etteivät he tule edes ajatelleeksi mitään salassapitosäännöksia, oletuksena on että kaikki tietävät täällä toistensa asiat kumminkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo juttuja kerrotaan aika vapautuneesti. Muistan itsekin joskus tokaisseeni hoitotädilleni, että kun "sukulainen X potkaisee tyhjää, me saadaan sen kesämökki". :D Tästä tuli vähän sanomista kotona; olin kai "tajunnut vitsin väärin". Muahhaa.

   Poista
 15. työkaverini kertoi tällaista juttua:
  Hän oli lasten kanssa (2v ja 4v) kotona, kun miehensä tuli kotiin. 4v juoksee isää vastaan: "hyvä isi että tulit kotiin, äiti sitoi meidät ja sanoi että päästää vasta huomenna irti!"

  Todellisuudessa äiti oli (leikkiin kuuluen) sitonut lasten kädet yhteen hyppynarulla, ja vitsillä sanonut, että "päästän teiät vasta huomenna irti."

  Lapsihan ei isälleen mitenkään valehdellut,vähän vaan liioitteli... Että voidaan vaan miettiä, mitä lapset kertovat päiväkodissa... :D

  VastaaPoista
 16. Meillä oli tapana tehdä äideille ja isille kortit äitien- ja isäinpäivän alla. Lapset piirsivät kuvan ja sitten heitä haastateltiin ja tekstit kirjoitettiin korttiin. Noista tuli ihania ja tykättyjä ja kyllähän siinä kieltämättä omaa hauskaa oli työntekijöille. Muutamia esimerkkejä: "Isä vaan makaa kotona sohvalla ja juo kaljaa" tuumasi 5v. tyttö, kun yritettiin saada edes jotain irti vastaukseksi kysymykseen, mitä isä tykkää tehdä. "Äidin lempijuomaa on punaviini. Äiti tykkää, kun saa halailla ja pussailla muita".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää tietysti, jos tuo on todellisuus...

   Mutta muistan, kuina yhden hyvän kaverini lapsi selitti aina joka paikassa kovaan ääneen että meidän isi juo kotona vaan kaljaa ja menee kellariin. Oikeasti isukki haki yhden bissen kellarista saunan jälkeen :)

   Poista
 17. Muistan kun kerran kuuntelin sivusta eskari-ik'siten tyttöjen keskustelua siitä, miten pitkät ja karvaiset niiden isillä on. Siinä oli pokassa pitämistä, kun isi tuli lastaan hakemaan... A little bit too much information, sanoisin, kun ei se kyseinen isukki ollut ihan tuota merirosvo-ainesta!

  Mutta aikanaan paljon eri päiväkodeissa sijaisuuksia tehneenä voin sanoa, että jutut vaihtelee hirveästi eri talojen välillä. Toisessa paikassa puhutaan niin lapsista kuin vanhemmista ystävällisen arvostavasti, joskus toki esim lasten jutuille naureskellan mut hyvällä: sit on niitä tarhoja, joissa henkilökunnan lempiharrastus on puhua paskaa lapsista ja vanhemmista ilkeään sävyyn. Onneksi kuitenkin vähemmän!

  VastaaPoista
 18. Näin pk-lapsen vanhempana voin myös sanoa, että kyllä sitä vanhemmatkin antavat täyslaidallista hoitajista. Kyllä se jonkun verran ottaa päästä, kun joka kerta kun tulee hakemaan lasta niin annetaan jokin kiva pieni ehdotus, kuten "noi kurarukkaset ei kyllä oikeen ole hyvät, kun niitä pitää laittaa koko ajan" "Kivat -merkkiinen kypärämyssy olis hankittava, sillä muut ei suojaa hyvin korvia" , "voisitteko ostaa kahdet varakurahousut, koska näin kevättalvella on niin loskaista ja niitä ei viitsi erikseen huuhdella, koska siinähän menisi vaikka kuin kauan, kun on päivällä jo kiire syömään" (???) .. a) luullaanko vanhempia joiksikin pohjattomiksi pankeiksi, joilla on varaa ostaa kymmenet erilaiset tamineet hoitajasta riippuen b) usein nämä tosiosaajat ovat joko Pirkko 54 vee tai sitten anu-Liina 20 vee (lapseton) c) hoitajat usein unohtavat, että kyllä ne vanhemmat elävät sitä arkea myös niiden samojen lasten kanssa ja käyvät jopa ULKONA heidän kanssaan ja varmasti perustellusti tietävät mikä hattu ja mitkä hanskat d) se on hoitaja sinun tehtäväsi myös nostaa pipoja ylös, auttaa hanskoja käsiin, kiinnittää suksia jen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväpiirini hoitajista nimityksiä löytyy niin lapsenhakkaajasta, tosiosaajasta, miss peggystä aina alkkikseen asti ..

   Poista
  2. Meillä olit tuota esikoisen ensimmäisinä päiväkotivuosina, mutta ei enää. Ärsyttävintä tuossa oli se, että neuvoja annettiin kyllä pyytämättä, mutta jos olin jotain hankkimassa ja kysyin päiväkodista mielipidettä, mikä olisi hyvä, niin en koskaan saanut vastausta.

   Niinkin on käynyt, että yhtenä vuotena työntekijä pyysi yhdenlaisia hanskoja ja hankin sitten, kun edelliset jäivät pienksi. Lapsi oli tässä välissä vaihtanut osastoa ja ne uudet hanskat eivät enää seuraavan työntekijän mielestä olleetkaan hyvät, vaan hän olisikin tykännyt sellaisista, mitä lapsella aikaisemmin oli.

   Nykyään käytänkin omaa harkintaa ja jos näyttää siltä, etteivät vaatteet tai muut asusteet ole oikein päällä, niin neuvon työntekijöille, miten ne puetaan. Sitä paitsi esikoinen osaa jo itsekin ohjeistaa päiväkodin aikuisia.

   Poista
  3. Lastentarhanopettajana täytyy kyllä sanoa, että joidenkin lasten vaatteet ovat todella epäkäytännöllisiä. Kaulukset voivat olla niin kireitä, että tuntuu kuin lapsen korvat irtoaisivat kun puseroa riisuu, kengät niin tiukat ettei niitä meinaa saada auttamallakaan jalkaan, pipo niin suuri ja löysä että putoaa jo tuulessa lapsen päästä(eli ei todellakaan pysy paikoillaan jos lapsi keinuu/juoksee/hyppelee), hanskat neljä vuotta vanhemmalta sisarukselta peritty ja niin suuret ettei peukalo pysy paikollaan joten lapsi ei saa mistään kunnolla kiinni leikkiessään... Valitettavasti vielä tuntuu että samalle lapselle voi kasaantua useampiakin epäkäytännöllisiä vaatekappaleita. Kasvata siinä sitten lasta huolehtimaan itse vaatteistaan ja pukeutumisestaan, kun itsekin taistelet niitten supervaikeitten vaatteiden pukemisen kanssa. Lisäksi käy reppanoita sääliksi, kun eivät saa ulkoilusta sitä samaa irti kuin toiset, kun pipo roikkuu silmillä, aikuinen on minuutin välein korjaamassa kaulaliinaa paremmin paikoilleen ja hanskat pyörivät käsissä. Eli eivät ne ehdotukset aina pelkkää kettumaisuutta ole, tarkkailkaa itse sen lapsenne olemista siellä pihalle vaikka 10 minuutin ajan ja verratkaa niihin muihin(hyvin puettuihin) lapsiin.

   Poista
  4. Heh, tästä muistuu mieleeni tapaus neljän vuoden takaa...

   Työntekijöiden tuntui olevan tosi vaikea muistaa, että lapseni tarvitsee hanskojen sisään ohuet lapaset, muuten sormet palelevat. Yhtenä päivänä pistin ne lapaset hanskojen sisään odottamaan sillä ajatuksella, että ne eivät voi jäädä huomaamatta.

   Lasta hakiessa ihmettelin, että ovatpa hanskat kumman näköiset ja lapsen leikki kömpelöä. Siellä ne lapaset olivat hanskojen sisällä mytyssä ja lapsella kädet nyrkissä, kun sormet eivät mahtuneet suoriksi.

   Tekevälle sattuu ja silleen...

   Poista
  5. Meillä vähän vastaava kokemus, kun ihmettelin, miksi poika valitti saappaiden puristavan varpaista, sopivan kokoisethan niiden piti olla. No, oli sitten laitettu saappaat jalkaan siten, että villasukat olivat kärjissä mytyssä... Hupsis.

   Poista
 19. Lapseni on ryhmäperhepäivähoidossa ja jopa minä tiedän, että yhden hoitokaverin äidillä on pienet valkeat tissit :0) Lapsi oli viime äitienpäivänä kirjoittanut äitienpäiväkorttiin äidilleen: "Äitillä on pienet valkeat tissit, hyvää äitienpäivää."
  En uskalla ajatella mitä minusta puhutaan... :0)
  Miami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks meidän kersa ei osaa vielä puhua :D

   Poista
 20. Mun sisko oli pienenä kertonut tarhatädeille, että "isi tanssi mulle saunassa pelkästään äitin tissiliivit päällä". Oli kuulemma hoitajilla ollut hauskaa, kun isukki sitten iltapäivällä nouti siskoa tarhasta ;)

  Minä ja vanhempi pikkusisko sen sijaan kauhistutettiin hoitotätejä omassa lapsuudessame kertomalla mummilareissusta seuraavasti: "mummi pisti meidät Tuonpuoleiseen (pannuhuoneen humoristinen nimitys) ja syötiin pelkkää kuivaa leipää!" Minkäs sille mahtaa, että kuivattu ohraleipä oli jotain parasta herkkua sellasena metrinmittasena tappina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muahhaaa... En ehkä kestä :D Nauran täällä kippurassa ja pissat housussa.

   Poista
 21. "Mun isillä on iso kikkeli"
  "Pekka-setä tulloo ja kattoo jääkaappiin, onpa täällä paljon kaljaa!"
  "Äiti ja isä suuttuu; EI TUU TÄNNE!" (huitoo nyrkillä ilmaa)
  "Sitten me juuaan mehua, kippis, he-ha-he-ha ja tiputaan penkiltä"

  Kaikki alle 2-v suusta. Näitä olisi vaikka millä mitalla, muttei kehtaa liikaa samaan putkeen, etten jää kiinni ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...