Tietoa mainostajalle ›

28.3.12

Kyllä isompi on hauskempi

Kaksivuotias lapsi on paljon hauskempaa seuraa kuin puolivuotias lapsi. IMHO.

Ajelimme toissapäivänä ruokakaupasta kotiin. Olin juuri kiihdyttämässä liikennevaloista, kun takapenkiltä alkoi kuulua omituista kakomista. Totesin oksennustaudin alkaneeksi saadessani 40 kilometrin tuntivauhdissa niskaani kasan ögää. Eikä se ollut mitään maitopuklua, vaan ihan rehellisiä paprikanpalasia perunasoseessa, ja keitoksessa oli hajusta päätellen kalanpalojakin seassa. Vilkaisin oksennuksen koristelemaa lasta peilin kautta. Silmissä paistoi pelästys ja alkava paniikki. Lapsi katseli vähän aikaa ympärilleen. Se pyyhkäisi osan oksennusta pois suupielistään ja pyysi hammasharjaa. Sitten se purskahti sitten itkuun. Ja minä - anteeksi nyt - en pystynyt pidättelemään nauruani. Hammasharjaa!Äitinä ensimmäinen puoli vuotta oli minulle vaikein. Kun toinen vaan nukkuu - jos nukkuu - ja vastaa jokaiseen kysymykseen ÄÄÄÄÄÄÄÄ tai AAAARGGGGG on keskinäinen kommunikointi hankalaa. Mua ainakin otti pattiin se, että en tiennyt, mistä narusta pitäisi milloinkin vetää, kun selkeitä palautekeskusteluita ei ole. Paitsi itku, jonka sävystä en kyllä ymmärtänyt hölkäsen pölähtämää.

Sitten alkoi helpottaa. Vuoden ikäsenä lapsi osasi osoittamalla pyytää asioita. Parivuotiaana se näköjään hallitsee tilannekomiikan. Ensi vuonna ilmoitan sen Conaniin.

Kuva: Pondspider

8 kommenttia:

 1. Sama tauti meillä kierroksessa. 3-vuotias oksensi myös kaikki vatteensa ja niitä riisuttaessa totesi: "Pahoittelen, että sukalle meni oksennusta." Ei pitänyt äidillä pokka ja teki mieli halata sitä yrjön peittämää pientä miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahah, kieltämättä kyllä olisi alkanut muakin hymyilyttää.

   Poista
 2. Soodaveellä tai millä vaan kuplivalla sihinäjuomalla saa hajut paremmin autosta pois! Se pitäs olla auton vanhemmuuspakkauksissa ihan vakiona!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuli niin tarpeeseen!! Nimittäin autossamme tosiaan haisee yrjö. Luojan kiitos nyt ei ole heinäkuu.

   Poista
 3. Minä joskus viisveenä, olen yrjönnyt sängyn täyteen ja pyytänyt sen jälkeen pastillia, kun suussa maistuu vähän pahalle... :) Kuumetta oli siinä vaiheessa lähempänä neljääkymmentä, mutta joku järki on ollut pääkopassa sillä hetkellä... :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä, lapset paranevat vanhetessaan. Tuo eskari on jo kertakaikkisen mainio pakkaus ja kuopus seuraa perässä.

  Paranemisia sinne, mahataudit ovat inhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli joku "kiireisen mutsin versio", ögäily kesti vain 4 h. Lovely.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...