Tietoa mainostajalle ›

2.4.12

Laita se säilöön

Puraise istukkaa ja hörppää vähän lapsivettä päälle. Saat lähellä tuotettua kausiravintoa parhaimmillaan!

Ei muuten ollut läppä. Istukan syömisen väitetään estävän baby bluesia ja kasvattavan henkilökohtaista maidontuotantokapasiteettia. Uusin "terveys"villitys on kuivata oma istukka ja nauttia se kapseleina synnytyksen jälkeen. Nettikaupoissa on myynnissä aloitus-kittejä, joiden avulla oman istukan kuivaaminen, jauhaminen ja kapseloiminen onnistuu. Ehkä Marttaliittokin pian laatii ohjeet istukan säilömiseen!
Toivottavasti kapseleihin käytetään vain keisarileikkauksen kautta ulos tullutta istukkaa. Alatiesynnytyksen aikana ulos tullut veri ja paska tuskin maistuu edes kuivattuna.

Jos kuitenkin kiinnostuit, mutta et kehtaa omaasi kuivata, voi turvautua vaikka uusiseelantilaisen lampaan istukkaan.

Tällaistä meille syötetään, mutta päänsärkylääkkeiden kanssa pitäisi olla varovainen. Just joo.

Kuva: Three Points Kitchen

9 kommenttia:

 1. Hyi helvetti! Eipa kylla ole tullut mieleenkaan noiden ipanoiden synnytysten jalkeen ruveta syomaan sita hiton istukkaa. Ilmankos keskimmaisen kohdalla iskikin sitten tuo baby blues... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuo oli ensimmäinen ajatus joka mullekin tuli mieleen. Kuivattua omaa sisäelintä. Huh.

   Poista
 2. Joo, ei oo ollut suunnitelmissa. Ja eipä kyllä Naikkarilla ees kyselty, että "pannaanko pakettiin?" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötkö täällä vai otatko take-awayna. ;)

   Poista
 3. Heh, olen aina kuvitellut, että nämä ovat jotain urbaanilegendaa... aika tarkasti olen seurannut imetystukikeskusteluja (lähinnä maitolaituria), muttei tällaista ole vastaan aiemmin tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mullekaan Suomessa; ulkomaanmatkalla törmäsin tähän ja oli pakko kaivaa heti netistä lisää tietoja. Ulkomaiden omituisuuksia ;)

   Poista
 4. Mä olen varmaan ihan rajoittunut persoona, mutta en edes laittaisi istukkaa kuoppaan takapihalle ja istuttaisi puuta päälle, saati sitten että söisin sitä. Jaiks! Mutta ehkäpä tulevaisuudessa kun lihaa ei enää ole tarpeeksi maapallon asukeille ja syödään ötököitä että saadaan jostain proteiinia, niin istukasta tulee varsinainen gourmet-ateria... Jaiks sillekin.

  ( http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Kolumnit/2011/01/29/%C3%96t%C3%B6kk%C3%A4%C3%A4+p%C3%B6yt%C3%A4%C3%A4n/2011210428033/68 )

  VastaaPoista
 5. Tunnustan, luulin ensin aprillipilaksi viiveellä. Seuraavaksi varmaan sitten verilettuja kerran kuussa. Jos ei houkutelleet edes äidinmaidon käyttökohteet koko perheen ruokavalion monipuolistajina, niin ei kyllä tämäkään -viis siitä minkä mielen harmonian jätän tässä saavuttamatta. Onneksi on omat istukat jo historiaa.

  VastaaPoista
 6. Ensin olin luontodokumenttimoodissa ja mieleen tuli leijona. Lopulta aivot kääntyi toiselle taajuudelle ja rupesi irvistyttämään. Sen jälkeen alkoi mietityttämään se, miten helposti tuollaisesta mahtaisi saada ruokamyrkytyksen tms.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...