Tietoa mainostajalle ›

5.4.12

Mitä kello on

Shit, kello ei voi olla noin paljon! Olen havahtunut tähän "yllätykseen" lähes joka ilta viimeiset 1,5 vuotta.

Päiväkotiajat ja lapsen nukkumiset ja heräämiset asettavat päiväaikaan tapahtuvalle tekemiselle raamit. Niinpä olen imuroinut itselleni joustovaraa sieltä, missä sitä on. Olen ottanut käyttöön yövuoron.

Lapsen nukahdettua editoin, lasken, kirjoitan, puran työmeilejä, ajattelen, kirjoitan, googlaan ja feisbuukkaan. Yritän lukea kesken jäänyttä kirjaa, lajitella pyykkejä ja pestä hampaat. Kun kello on puoli kaksitoista, yli puolet kaikesta aiotusta on tekemättä. Ostimme uuden sohvan kuukausi sitten - mä olen ehtinyt lepuuttaa persettäni siinä noin kolme kertaa. Eilen tajusin, että en ole käynyt suihkussa kolmeen päivään. En ole muka ehtinyt. Jeesus sentään.

Big Ben


Voin kertoa, että mieheni ei ole nykytilanteeseen järin tyytyväinen. Välillä se joutuu huhuilemaan makuuhuoneesta, että kannattaisiko mun vetää iltapalan sijasta aamupuuro, kun näyttää siltä, että en ehdi vaakatasoon.

Tähän aikataulusekoiluun on tultava loppu. Mutta miten?

Ensin on katsottava faktoja silmiin. Lapsi sammuu kuin saunalyhty tuulessa joka ilta kello 20.30. Mitä tapahtuu sen jälkeen? Aion seuraavan seitsemän päivän aikana merkitä ylös kaikki yövuoron aktiviteetit. Jostain on löydyttävä karsittavaa. Laitan listan tänne näkyviin ensi keskiviikkona. Jos teillä on sama ajankäyttöongelma, kaivakaa kynä ja paperia esiin. Vertaillaan kokemuksia viikon päästä!


Kuva: Jr.ge

19 kommenttia:

 1. vinkki numero 1.
  -pistä lapsi tuntia aiemmin nukkumaan ja viikonloppuna annat valvoa pitempään vaan.
  5 tuntia ylimäärästä viikossa tekee ihmeitä jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kokeillut... Mutta sitten se herää tuntia aikaisemmin - eli kuudelta :)

   Poista
 2. Me hoidetaan iltatoimet vuoroilloin. Siinä saa aina omaa aikaa enempi kun toinen nukuttaa lasta ja itse voi tehdä mitä haluaa :)

  Suihkussa käynti unohtuu välillä. Päivät kun on kotona ja ulkona pipo päässä niin ei sitä aina muista,et tukkakin voi kaivata pesua :D

  Musta monia asioita jää tekemättä siksikin kun asiaa ei saa tehdä alusta loppuun rauhassa. Sitten nämä keskeneräiset asiat ahdistavat ja jotenkin sitä keksii aina sitä tekemistä ja suoritettavaa itselleen aikalailla.

  Hyvää pääsiäistä! Toivottavasti kerkeät levähtää uudelle sohvalle edes hetkeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräisten asioiden listaykkönen: pyykkituvassa kuivuvat pyykit. Hakisin ehkä kerran kuussa... Onneks pyykkihuolto on ulkoistettu miehelle.

   Poista
 3. Mä oon pitkän aikaa jo käynyt lasten kanssa suihkussa joka ilta kun alkoi se pesemättömyys kyrsiä. Isot naperot nukkuu iltaysiin mennessä, pienin myös mut se sit syökin jo joskus puoliltaöin ekan kerran ja Emppu huutelee pitkin yötä ja...joo, ehkä kuolema kuittaa univelat. Mut toi lista on kyl hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin käydään suihkussa usein yhdessä; siinä tosiaan säästää rutosti aikaa.

   Poista
 4. Mun vinkki on hyvin yksinkertainen: todo-listat. Kun tekemistä tuntuu olevan liikaa, niin siitä on aika helppo sitten karsia sitä. Tai vaihtoehtoisesti siirtää puolisolle tehtäväksi, jos haluaa ottaa sen riskin, että joutuu kuitenkin sitten itse tekemään perässä. Mulla alkaa kanssa olla sen verran isoja lapset, että leikin säännöllisesti natsi-äitiä ja laitan myös muksut hommiin tai vaihtoehtoisesti tehdään niitä hommia yhdessä. Tää ei tietty toimi vielä yksivuotiaan kanssa, mutta onneksi siihenkin tulee ajanmittaan helpotusta. Meidän 8- ja 6-vuotiaat pojat jopa teki maanantaina jauhelihamureketta, ihan ite! Oli aika luksusta, kun töistä tullessa ruoka oli pottujen muussiksi survomista vaille valmis. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon listafetissi: rakastan niitä. Ja wohoo, vähänkö odotan, että meilläkin päästään mureke-ikään :)

   Poista
 5. Mä NIIN tiedän tunteen! Tosin nyt kun lapset on täyspäivähoidossa, ajankäyttöongelmat ovat aika pitkälti ratkenneet. Ajattelen, että kahdeksan tunnin on pakko riittää työntekoon ja moni muu asia saakin jäädä tekemättä. Mutta se "oma aika" ja huvittelu eli esim. bloggaus jää väkisin yön tunteihin. (Koska tälleen töissähän mä en koskaan mitään blogeja lue...)

  Yhden periaatepäätöksen tein jo esikoisen vauva-aikana - mistä mun mies ei ehkä ole iloinnut - se on että lapsen nukkuessa en tee kotihommia. Pyykit pestään ja siivoukset hoidellaan, se mitä nyt hoidellaan, lasten läsnäollessa. Uniaika on mun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä periaate ja käytössä. Jos mä oon kotityövuorossa, teen kaikki kotityöt silloin kun ipana on hereillä. Tyhjennetään ja täytetään pesukone yhdessä, viedään likapyykki pesukoneeseen jne. Tulee samalla puuhasteltua yhdessä, kun mä en mitään laukuleikkejä osaa :)

   Poista
 6. Toi suihkuttomuus on niin tuttua :D Tosin ei onneki enää n. puoleen vuoteen.. Olen ottanut tavaksi käydä suihkussa sillä aikaa kun isi syöttää iltapuuron ipanalle. Välillä vastahakoisen isin suusta tulee kysymys "tarviiks sun joka päivä käydä suihkussa?" mutta tiedän, ettei se vaan jaksais lapata sitä puuroa nuupahtamassa olevan vänkyrän suuhun. Kyse ei siis ole siitä, että se vastustais mun jokailtaista raikkauttani ;D

  Täti-ihmiseen viitaten pakko sanoa, että tällä hetkellä kotityöt (imurointia lukuunottamatta; ipanan lempparipuuhaa!) on vaan helpoin tehdä uniaikana. Tai sit kun molemmat aikuiset on kotona, eli yksi voi vahtia tuholaista. Tokihan se mielellään "auttaisi" ja välillä saakin auttaa, mutta kun hermo meinaa mennä molemmilla, kun toinen esim. repii pyykkejä ulos koneesta ja toinen lappaa takaisin sisään (ihan sama, kumpaa pitäis tehdä, niin aina tehdään eripäin..). Noooo, onneks toi kasvaa ja viimeistään teini-iässä on varmasti viimeinenkin kiinnostus pesukonetta kohtaan kaikonnut kuin pieru saharaan!

  Munarikasta pääsiäistä kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, hyvää pääsiäistä - munissa ei säästellä!

   Poista
 7. Jos sun mies tulee himaan ennen lapsen nukkuma-aikaa, niin miksei se voi hoitaa lasta ja sä tekisit töitä esim. toisessa huoneessa, jonka oven saa avata vaan, jos joku jäsen on irtipoikki tai talo tulessa? Pari iltaa viikossa työrauhaa sulle, ja lapsen nukkumaanmenon jälkeen teillä on enempi yhteistä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauan viettää ipanan kanssa sen 3 h kun hän on arkisin mun kanssa yhtä aikaa hereillä. Muuten me nähtäis vain viikonloppuisin... Onhan meillä välillä miehen kanssa arki-iltaisin omia menoja. Kun toinen on treeneissä tai kavereita tapaamassa, toinen on himassa lapsen kanssa.

   Poista
 8. Meillä illat oli melkoista hulinaa, kunnes hoksattiin laittaa lapsukaiset samaan huoneeseen nukkumaan. Johan loppui isomman sängystä hyppiminen ja iltakitinä ja juniorin äitin-pitää-olla-vieressä-kun-nukahdan -rituaali kuin seinään. Kokeilua vasta pari viikkoa takana, mutta ainakin toistaiseksi kotiin on laskeutunut iltarauha, hip hip hurraa! En oikein tiedä, mikä taika tuossa on, mutta hällä väliä, kunhan toimii :)

  Enää ei edes kammoksuta ajatus molempien laittamisesta nukkumaan yksin ;) (yhden lapsen kanssahan tämä on huomattavasti helpompaa, kun on tosiaan vaan se yksi nukutettava ja toinen vanhemmista voi tehdä mitä lystää).

  Tää nyt ei varsinaisesti ratkaise sun ajankäyttöproblematiikkaa, mutta jos jollain muullakin on iltavirkkuja ipanoita, niin kannattaa ehkä kokeilla, että on ylipäänsä sitä omaakin aikaa iltaisin...

  t. toinen keskivertomamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muutti lapsi omaan huoneeseen 4 kk iässä; paras päätös ikinä. Se on aina nukahtanut yksin eikä juuri hereile öisin. Se vaan herää sairaan aikaisin... Mä en uskalla hankkia toista lasta, koska olen varma että se ei saleen nukkuisi yhtä hyvin kuin tämä nykyinen :)

   Poista
 9. Meillä myös koko perhe käy samaan aikaan suihkussa, pukee pyjamat ja syö iltapalan. Päivästä loppuisivat tunnit, jos ensin hoitaisi lapset petiin ja sitten vasta aloittaisi omat iltatoimet. Eli siis, yöpuku päällä tässä kommentoin... myös meillä lasten nukkuminen yhdessä on helpottanut iltoja, joskus pistävät hulinaksi, mutta yleensä se, että sisarus on vieressä tuhisemassa rauhoittaa eikä siihen enää aikuista tarvita seuraksi. Sitä paitsi selvitään yhdellä iltasadulla.

  Toinen juttu on, että usein karkaan iltapalapöydästä kodinhoitohuoneeseen säätämään pyykkien, tms. kanssa kun lapsilla kestää.

  VastaaPoista
 10. Unoha ne pyykin viikkaukset, nostat vaan puhtaat sohvalle ja jokainen poimikoon siitä mitä haluaa päälleen laittaa, ethän nää sitä sohvaa käytä kuitenkaa!! Tällä vinkillä säästyy kuule koko yö!

  VastaaPoista
 11. Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make
  your point. You obviously know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something
  informative to read?

  My weblog: cheap jersey store
  My page > football shirt 2 u

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...